Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yine kar, yine abuk sabuk olaylar

paramecium

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Altlarındaki araca güvenip yola çıkan salaklar majvettiler beni dün. Dudullu TUV'ün rampasında sinyal verip yol isteyen bir Mercedes C serisi; rampanın ortasında çıkamadı kaldı. trafiği rezil etti. Kasası boş dolaşan ticari araçlar; düz yolda kalkamadılar.

Bir tane BMW 1 serisine kalkması için arkadan hafifçe dayadım ve ilk haerketi verdim. Adam çarptım sanıp sinirleniyordu ama sonra baktı ki aracı ilerlemeye başladı ve yol açıldı, sırıtarak teşekkür etti :)

Çamlıca gişelerden otobana girdim dün 14:00 sularında ve Tuzla'ya doğru gitmeye çabaladım. Otomobiller çaylak, ağır vasıtalar umursamaz. Tam bir karmaşa vardı gişe çıkışında yol daralırken. Neyse sol şerite attım kendimi ve ilerliyorum. Karayollarının kar küreme (yol kenarına püskürten araç) aracı diğer yönde sol şeridi açıyor. Ama GERİ ZEKALI adam bizim sol şerite şelale gibi yağdırıyor buz-kar-su karışımını. Sağımda orta şeritte TIR yol vermiyor. Serpintinin içerisine daldık tabi ben ve bir çok sol şerit aracı. Sanırım arkamdaki aracın kelebek camı kırılmıştı. Allah'dan bende kırık ve çatlak yok. Nasıl bir beyinsizlikti yaptıkları anlayamadım. Bu arada bizim sol şeritin yarısı o karışımdan dolayı neredeyse kullanılmaz hale geldi. Araç buz parçalarını ezip geçmekte zorlandı.

Silecekler için bekleme konumlarındaki pozisyonlarına rezistanslı ısıtma yapmalı artık bu imalatçılar. Yarım saat sonra silecekler buz tutuyor ve silme performansları düşüyor. Kenara çekip Sonax buz çözücü sıkmaktan yoruldum : Isıtmalı silecek suyu güzel ama nozullar buzlu, pek kullanışlı olmuyorlar :(

Bu da böyle bir anımdır :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

bende bi soru sorayım ozmn. geçen sene mayısta aldık arabayı. dolayısıyla ilk kez kış geçiriyoruz arabayla. sabah evden çıkarken arabaya baktım ki üstü kar tabi hep. unuttum silecekleri kaldırmayı. akşam eve gidince bi temizliyim arabayı diyorum kar yağmazsa o sırada. nası açmak lazım silecekleri. donmuştur kesin şimdi. kaynar su camı çatlatır mı bi anda? nası bi uygulama yapmak lazım?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Biriken karı temizle. Sonax veya başka bir marka buz çözücü dök (arkadaşın biri 1 litrelik pete işeyip cama dökmüştü zamanında, üre ve ılık(10-20°C) sıcaklık cama zarar vermeden çözmüştü buzu :P) yavaşça çözülsünler. 4°C'nin üstü her türlü sıcak su buzu çözecektir; ama hızlı ama yavaş.

Hafif ılık su cama zarar vermez. Fazla sıcaklık farkı camı nazarlık gibi yarabilir :

Ben akşamdan fısfıs içerisine doldurduğum antifirizli su sıkıyorum sileceklere, camlara ve kapı contalarına falan. Çok faydası oluyor ;)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Altlarındaki araca güvenip yola çıkan salaklar majvettiler beni dün. Dudullu TUV'ün rampasında sinyal verip yol isteyen bir Mercedes C serisi; rampanın ortasında çıkamadı kaldı. trafiği rezil etti. Kasası boş dolaşan ticari araçlar; düz yolda kalkamadılar.

Bir tane BMW 1 serisine kalkması için arkadan hafifçe dayadım ve ilk haerketi verdim. Adam çarptım sanıp sinirleniyordu ama sonra baktı ki aracı ilerlemeye başladı ve yol açıldı, sırıtarak teşekkür etti :)

Çamlıca gişelerden otobana girdim dün 14:00 sularında ve Tuzla'ya doğru gitmeye çabaladım. Otomobiller çaylak, ağır vasıtalar umursamaz. Tam bir karmaşa vardı gişe çıkışında yol daralırken. Neyse sol şerite attım kendimi ve ilerliyorum. Karayollarının kar küreme (yol kenarına püskürten araç) aracı diğer yönde sol şeridi açıyor. Ama GERİ ZEKALI adam bizim sol şerite şelale gibi yağdırıyor buz-kar-su karışımını. Sağımda orta şeritte TIR yol vermiyor. Serpintinin içerisine daldık tabi ben ve bir çok sol şerit aracı. Sanırım arkamdaki aracın kelebek camı kırılmıştı. Allah'dan bende kırık ve çatlak yok. Nasıl bir beyinsizlikti yaptıkları anlayamadım. Bu arada bizim sol şeritin yarısı o karışımdan dolayı neredeyse kullanılmaz hale geldi. Araç buz parçalarını ezip geçmekte zorlandı.

Silecekler için bekleme konumlarındaki pozisyonlarına rezistanslı ısıtma yapmalı artık bu imalatçılar. Yarım saat sonra silecekler buz tutuyor ve silme performansları düşüyor. Kenara çekip Sonax buz çözücü sıkmaktan yoruldum : Isıtmalı silecek suyu güzel ama nozullar buzlu, pek kullanışlı olmuyorlar :(

Bu da böyle bir anımdır :)

Saygılar.

iyi sürücü nasıl belli ediyor kendini (tu)
Sosyal ağlarda paylaş

ben de dunki saat 3te leventte sirketten cikip bebege kaya kaya gidebilme maceramdan sonra, bugun de arabayla gideyim sirkete dedim,

saat 1de risk almam diyip ciktim, fakat etilerde kaldım ara sokaklarda, alkentten karşı yokustan inince.

lanet olası 235/45/17 performans lastiklerine uygun zincir de bulamadım benzincide giderken. bıraktım yürüdüm
Sosyal ağlarda paylaş

Ben dün erken saatte Bostancı-Beşiktaş yaparken Çamlıca'dan inen rampa kardan neredeyse kapanmıştı. Boğaziçi köprüsü de aynı şekilde çok ihtiyatlı giderek geçilecek durumdaydı.

Beşiktaş'da bir kaç saat geçirim eve döndüm Haliç köprüsü ile Cevizlibağ arasına belediye hiç uğramamış, yollar oldukça doluydu ve kaygandı. Bu durumda bile 4x4 arabadan yol kapmaya çalışan yurdum insanı bir yanda, arkadan itişli Mercedes'ine BMW'sine aşırı güvenip sol şeritten gazlayan barzo vatandaş bir yanda oldukça yavaş bir yolculuk yaptım.

Bugün işe gitmeyip evde kaldım ama yarın için ne yapsam kararsızım. Sizler çıkmayı düşünüyor musunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben 70-80km/h hızı görebildim ama dediğin gibi dörtlüleri yakıp, kış lastiksiz yola çıkarak diğer sürücüleri cezalandırmaya çalışanlara ayrı bir gıcık oldum. Yol kenarından patinaj çekerek çıkmaya çalışan ve yol isteyenlere ben yol vermedim. 1 tanesi arkamdan çok korna çaldı, inip 'seni önüme katıp neden risk alayım ki' dedim. Sustu. Oraya bırak ve yürü işte be adam.

Dudullu'dan 1,5 saatte otobana çıkabildim. TIR ve kamyonlar rampalarda kalmıştı.

Laguna'nın da ön silecekleri kaldıramıyorsunuz; kaputa çarpıyor :P Silecekler tam silerken aracı durdurunca camın ortasında kalıyorlar, o anda kaldırabiliyorsunuz mekanizmasından. Salakça bir tasarım veya çok zekice bir tasarıma ben salak kaldım.

Bu sabah yollar buzluydu ama araç kullanımı için mani yoktu. 2 gün kendi aracımı kullanıp, bugün işe hanımın servisi ile geldim. Sanırım genlerimde Çorumuluk var :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Dün belediyenin kamyonetindeki dayı benim ön kaputa kürekle tuzu salladı. Korna çalınca da pardon mahiyetinde elini kaldırıyor. Ama Allah'ı var sileceklerim 2,5 saat hiç buzlanmadı :D Su döküp silemedim de onları dün akşam ve bu sabah. Sonax'a soracağım sıcak(40-50°C) su ile yıkama yapar mı. tuzla Sonax aracın altını yıkayamıyor, o iş için benzinci şart :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...