Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hi-Fi Önerileri

termalmacun

Öne çıkan mesajlar

Selam dostlar,

5.000 lira gibi bir bütçe ile yapılabilecek fiyat/performans açısından en verimli hi-fi sistem önerilerinizi bekliyorum.

Istedigim şey temiz ses elde etmek, flac kayıtlarını konser tadında almak istiyorum.

Radiohead cd'si takdıgımda konser gibi baş şişirmeden güzel ses.

Hoparlör önüne plaka tablet filtre eklentilerine kadar ayrıntılı parçalarla toplama önerisi yapabilirseniz memnun olurum hemde öğrenmiş olurum hi-fi sistemleri.

Bu arada sistemi kuracagım alan 90 metre karelik bir salon
Sosyal ağlarda paylaş

termal arkadas
bence sen biraz arastir, sonra parcalari toplamaya basla.

simdi ben amp icin bunu kabin icin bunu sub icin sunu al desem cok bos olcak. milyon tane parametresi var bu isin :)
konser gibi olsun, bas sisirmesin demek de secim icin yeterli kriter degil.

demek istedimi bilmem anlatabildim mi
Sosyal ağlarda paylaş

anladım şöle birşey topladım nasıldır ne eklenmeli ne gereksizdir yorum yaparsan sevinirim

HOPERLOR

TSI400
http://www.canhifi.com/product_detail.aspx?pid=219
TSI200
http://www.canhifi.com/product_detail.aspx?pid=245

AMP

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-prima-luna-prologue-four-lambali-power-amp-110185992/detay

veya

http://forum.donanimhaber.com/m_37910278/tm.htm

CD CALAR

bu konuda kararsız kaldım aşagı yukarı kafamdaki sistem bu tarz birşey
Sosyal ağlarda paylaş

boyle ezbere stereo yapilmaz, bu birincisi.

Oncelikle dinleyecegin muzik turu onemli, dinleyecegin yer onemli, butceni neyse ki soylemissin.

Ardindan kaynagini secersin, dijital muzik mi, analog muzik mi, standart medya mi ,hangi dinleyecegin tarza hakimse odur kaynagin.

Sonra amfi ve hoparlorleri birlikte dusunursun, istedigin hoparlorlerle eslestirecegin amfi uyumlu mu, gucu yetiyor mu, kaynagina ne katicak, ne goturucek bunlari ongormeye calisirsin.

Butun bunlarla da bitmez, yaptigin setup i dinleyip icini sindirmeden kagit ustunde veya sirf goruntuye dayanarak secim yapan hifi meraklisinin memnun oldugunu daha gormedim.

Guzel gozukuyor diye , "cd calarimi bilmiyorum ama lambali olarak ya sunu ya sunu alicam, hoparlorler de aha bu" diyip , bir floorstander yanina bookshelf koymazsin.

Once bu sorularin dersine calis, ardindan duzgun sorulari sormaya basladiginda yardim edecek dogru kisiyi bulursun.

Su haliyle ancak aldigin seyler belli bi sure sonra onu gercekten isteyen insanlarin eline kelepir bi sekilde gecirecek bir basamak olursun. Senin mutsuz oldugunla onlar duzgun sistem kurup daha ucuza mutlu olurlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ya, arkadas 1000TL dese ortalama, generic bir sistem onerilie ama para artinca is karisiyor. 150TL param var, tek bir kulaklik alip kullanacagim diyene kulaklik kolayca onerilir ne tarz muzik dinledigi en cok bilgisiyle ama 500TL diyince cok daha zor isler.
Sosyal ağlarda paylaş

Ortam Salon'u ölçtüm geldim 112 metre kare,

ağırlıklı olarak, klasik müzik, acid jazz ve türleri blues trip hop tarzı ritm ve bütünlüge dayalı müzikler

@kharon

teşekkürler yazdıgın için, zaten çok bilgili birisi olsam konu açmama gerek kalmaz kendim toparladım =)

pek bir bilgim olmadıgı için zaten önerileri diye konu açtım
Sosyal ağlarda paylaş

termalmacun said:

Ortam Salon'u ölçtüm geldim 112 metre kare,

ağırlıklı olarak, klasik müzik, acid jazz ve türleri blues trip hop tarzı ritm ve bütünlüge dayalı müzikler

@kharon

teşekkürler yazdıgın için, zaten çok bilgili birisi olsam konu açmama gerek kalmaz kendim toparladım =)

pek bir bilgim olmadıgı için zaten önerileri diye konu açtım

112m2 doldurmak cok asiri kolay degil, elde edecegin soundstage esyalarina gore cok fazla degisebilir. 5k liraya yapacagin sistemin en buyuk challenge i bu olur. Ported 2 way floorstanderlar her zaman arkasindaki duvar kadar gucludurler.

klasik muzik haric, diger dinledigin muzikler geregi daha gecisken ve yuksek guclu bir amp, dolgun mid (belki 2.5way) ve yuksek sens gerekir. Polk 400 bu acidan mantikli bi hoparlor. bookshelf versiyonu icin ayni seyi soyleyemiyorum.

amfi icin cambridge audio ve denon (belki marantz , ama uyumunu ongoremiyorum) tarzi yuksek stabil guclu yumusak amfiler tercih etmek mantikli olur. Cd player bu fiyatta cok zorlama, amfi ve hoparlor eslestikten sonra daha rahat secim yapabilirsin.

multi hoparlor setuplara cikmayacaksan stereo bir denon u polk ile eslestirmek yapacagim ilk sey olurdu. Can hifi den bunun icin bir randevu alip guzel bi test session cd si yapmani tavsiye ederim.
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler mail attım can hifi'ye cevap bekliyorum bakalım

büyüklügün sorun olacagını tahmin etmemiştim bu arada birde elimde 78 metre kare 2. salon var orayı kullansam daha mı sağlıklı olur dersin.

birde benim yukarıda yapmaya çalıstıgım sistemde ki hata neydi onuda belirtebilirsen ögrenmiş olurum olayları
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...