termalmacun Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Selam dostlar, 5.000 lira gibi bir bütçe ile yapılabilecek fiyat/performans açısından en verimli hi-fi sistem önerilerinizi bekliyorum. Istedigim şey temiz ses elde etmek, flac kayıtlarını konser tadında almak istiyorum. Radiohead cd'si takdıgımda konser gibi baş şişirmeden güzel ses. Hoparlör önüne plaka tablet filtre eklentilerine kadar ayrıntılı parçalarla toplama önerisi yapabilirseniz memnun olurum hemde öğrenmiş olurum hi-fi sistemleri. Bu arada sistemi kuracagım alan 90 metre karelik bir salon Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 termal arkadas bence sen biraz arastir, sonra parcalari toplamaya basla. simdi ben amp icin bunu kabin icin bunu sub icin sunu al desem cok bos olcak. milyon tane parametresi var bu isin :) konser gibi olsun, bas sisirmesin demek de secim icin yeterli kriter degil. demek istedimi bilmem anlatabildim mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
termalmacun Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 anladım şöle birşey topladım nasıldır ne eklenmeli ne gereksizdir yorum yaparsan sevinirim HOPERLOR TSI400 http://www.canhifi.com/product_detail.aspx?pid=219 TSI200 http://www.canhifi.com/product_detail.aspx?pid=245 AMP http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-prima-luna-prologue-four-lambali-power-amp-110185992/detay veya http://forum.donanimhaber.com/m_37910278/tm.htm CD CALAR bu konuda kararsız kaldım aşagı yukarı kafamdaki sistem bu tarz birşey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 boyle ezbere stereo yapilmaz, bu birincisi. Oncelikle dinleyecegin muzik turu onemli, dinleyecegin yer onemli, butceni neyse ki soylemissin. Ardindan kaynagini secersin, dijital muzik mi, analog muzik mi, standart medya mi ,hangi dinleyecegin tarza hakimse odur kaynagin. Sonra amfi ve hoparlorleri birlikte dusunursun, istedigin hoparlorlerle eslestirecegin amfi uyumlu mu, gucu yetiyor mu, kaynagina ne katicak, ne goturucek bunlari ongormeye calisirsin. Butun bunlarla da bitmez, yaptigin setup i dinleyip icini sindirmeden kagit ustunde veya sirf goruntuye dayanarak secim yapan hifi meraklisinin memnun oldugunu daha gormedim. Guzel gozukuyor diye , "cd calarimi bilmiyorum ama lambali olarak ya sunu ya sunu alicam, hoparlorler de aha bu" diyip , bir floorstander yanina bookshelf koymazsin. Once bu sorularin dersine calis, ardindan duzgun sorulari sormaya basladiginda yardim edecek dogru kisiyi bulursun. Su haliyle ancak aldigin seyler belli bi sure sonra onu gercekten isteyen insanlarin eline kelepir bi sekilde gecirecek bir basamak olursun. Senin mutsuz oldugunla onlar duzgun sistem kurup daha ucuza mutlu olurlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 adam 5k ya evine güzel müzik dinlemek için bişeyler istiyor siz samuray günaydını çekiyorsunuz adama rock dinleyecekse ayrı pop dinleyecekse ayrı müzik sistemi mi toplasın müzik ya bu 5k ya da temiz bi sistem öneremiyor musunuz ilgincsiniz ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 bunu diyen sahine turbo takti, kamasonic teyple bagaja jbl sub koydu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 yoo oyle bisey olmadi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eski Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 KHaRoN said: bunu diyen sahine turbo takti, kamasonic teyple bagaja jbl sub koydu. 5k ya bunu yapabilirmiyiz hakketen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Ya, arkadas 1000TL dese ortalama, generic bir sistem onerilie ama para artinca is karisiyor. 150TL param var, tek bir kulaklik alip kullanacagim diyene kulaklik kolayca onerilir ne tarz muzik dinledigi en cok bilgisiyle ama 500TL diyince cok daha zor isler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 eski said: KHaRoN said: bunu diyen sahine turbo takti, kamasonic teyple bagaja jbl sub koydu. 5k ya bunu yapabilirmiyiz hakketen? ustasina sor, burda kendisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 yapamazsin arkadasim . . . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
termalmacun Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Ortam Salon'u ölçtüm geldim 112 metre kare, ağırlıklı olarak, klasik müzik, acid jazz ve türleri blues trip hop tarzı ritm ve bütünlüge dayalı müzikler @kharon teşekkürler yazdıgın için, zaten çok bilgili birisi olsam konu açmama gerek kalmaz kendim toparladım =) pek bir bilgim olmadıgı için zaten önerileri diye konu açtım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 yok mu öneri verebilecek 2-2.5k butce, 30m2 oda.her tarz muzik, dijital de çalacak, plakta çalacak. eklemeli çıkarmalı bi sistem.eskiden vardı kat kat oluyordu vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 termalmacun said: Ortam Salon'u ölçtüm geldim 112 metre kare, ağırlıklı olarak, klasik müzik, acid jazz ve türleri blues trip hop tarzı ritm ve bütünlüge dayalı müzikler @kharon teşekkürler yazdıgın için, zaten çok bilgili birisi olsam konu açmama gerek kalmaz kendim toparladım =) pek bir bilgim olmadıgı için zaten önerileri diye konu açtım 112m2 doldurmak cok asiri kolay degil, elde edecegin soundstage esyalarina gore cok fazla degisebilir. 5k liraya yapacagin sistemin en buyuk challenge i bu olur. Ported 2 way floorstanderlar her zaman arkasindaki duvar kadar gucludurler. klasik muzik haric, diger dinledigin muzikler geregi daha gecisken ve yuksek guclu bir amp, dolgun mid (belki 2.5way) ve yuksek sens gerekir. Polk 400 bu acidan mantikli bi hoparlor. bookshelf versiyonu icin ayni seyi soyleyemiyorum. amfi icin cambridge audio ve denon (belki marantz , ama uyumunu ongoremiyorum) tarzi yuksek stabil guclu yumusak amfiler tercih etmek mantikli olur. Cd player bu fiyatta cok zorlama, amfi ve hoparlor eslestikten sonra daha rahat secim yapabilirsin. multi hoparlor setuplara cikmayacaksan stereo bir denon u polk ile eslestirmek yapacagim ilk sey olurdu. Can hifi den bunun icin bir randevu alip guzel bi test session cd si yapmani tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
termalmacun Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 teşekkürler mail attım can hifi'ye cevap bekliyorum bakalım büyüklügün sorun olacagını tahmin etmemiştim bu arada birde elimde 78 metre kare 2. salon var orayı kullansam daha mı sağlıklı olur dersin. birde benim yukarıda yapmaya çalıstıgım sistemde ki hata neydi onuda belirtebilirsen ögrenmiş olurum olayları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2013 bana da tavsiye pls samuray kharon ama once topic sahibinin işi gorulsun bana ozelden de donebilirsin.iyilik mecburi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar