Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

GPU Sorunu

xieon

Öne çıkan mesajlar

Selamlar şimdi bir anda şöyle bir sorunum ortaya çıktı;

Dota 2, AC3 gibi oyunlar oynarken 1-2dk sonra anidenhoparlörden böyle garip bir ses geliyor ve görüntü biraz kayarak yeşilli pembeli çizgilerle donuyor. Görüntü sabit kalıyor, ses gidiyor ama mouse hareket ediyor. Alt+f4 falan yapamıyorum, ctrl+alt+del çalışmıyor öyle sabit kalıyor fakat Mark of the Ninja (2D bir oyun) oynarken bir sorun çıkmıyor. Sizce sorun neden olabilir softwaredan mı yoksa hardwaredan mi ve bu konuda ne yapabilirim?
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun içerisinden sıcaklığı takip eder misin alt-tab yapmadan. Msi Afterburner yükle.

http://event.msi.com/vga/afterburner/download.htm

Settings'e git > Monitoring tabını aç

Gpu temperature'a tıkla alt satırda Power Graph Properties yazıyor oradan Show in On-screen Display'i tickle.

bu işlemi Memory temperature, Vrm temperature ve Gpu Usage'a uygula.

PS: Kapalı bileşenleri seçmek için sol taraflarını tickleyeceksin Graph sütununun altından.

Yaşadığın sorunun hangi değerlerde baş gösterdiğini tespit edersen çözümü daha kolay olacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle yardımlarınız için teşekkür ederim dediklerinizi yaptım

stress testte bir AA off düşük ayarda yaptım bir de AA açık yaptım

AA Off da 10dk da 85 dereceyi gösterdi AA on da 4-5 dk içerisinde 85 dereceye çıktı şimdi oyun içindeki sıcaklığı da öleceğim

p.s: dün gece Dota 2 nin tüm grafiklerini kısarak ve çözünürlüğü 1440 küsür bir şeye indirerek sorunsuz oynayabildim. Tek bir çökme oldu o da o sırada youtube da bir video açmıştım
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...