Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sos alırken nelere dikkat ediyorsunuz ?

Uzun

Öne çıkan mesajlar

Özellikle tavuk için soya, teriyaki, susam yağı vs. bilimum amoy sosları kullanıyorum. Kühnenin körisi var mcdonalds tatlı körisi tadında onu baya bi tüketiyorum hatta soyayla karıştırıp tavukları öyle marine ediyorum. Bide geçende kipada Thai usulü tatlı ekşi sos gördüm onu da ekliyorum karışımlarıma. Kimyon, kara biber, kırmızı biber ve varsa robotta çekilmiş ceviz sarımsak karışımı bide. Sarımsak zaten tavuk marinesine baya yakışıyor.

Tavuğu toplu alıp (2-3 kg falan) markette dilimletip sonra geniş bi kapta soslayıp yarım saat 1 saat beklettikten sonra 1'er porsiyonluk torbalayıp buzluğa atıyorum rahat oluyor sonra pişirmesi.

Kipadan alıyorum bu arada sosları, istanbulda olmayınca zaten adam gibi sos satan market yok.
Sosyal ağlarda paylaş

2 domates rendeleyin, az zeytinyağlı tavada bunu pişirirken içine biraz domates salçası + kırmızı biber (veya biber salçası), taze fesleğen (ince kıyılmış 10 yaprak fln), tuz, karabiber, 1 veya 2 diş ince kıyılmış sarımsak.

yerken sadece makarna, üstüne bu sos, üstüne parmesan (veya rende taze kaşar)

win
Sosyal ağlarda paylaş

xaty said:

internette sos satan bi site vardı sanırım, yeni açılmış ve bi yerde (muhtemelen paticik'te) denk gelmiştim.

bu başlığın onunla alakası var mı?

Hangi konu olduğunu bilmiyorum ama onunla bir alakası yok. Bir araştırma yapıyorum da, ön bilgi almak istedim insanlardan. Ama pek yeterli olmadı. Anket yayınlamayı düşünüyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...