Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İnce yağ-Debriyaj sorunsalı...

Vulcan_Lionheart

Öne çıkan mesajlar

Selam beyler,

şimdi benim 2008 bir corsam var buna bakım yaptırdım ben hiçbir sıkıntısı yok aracın 70k km de daha zaten orjinal heheh, neyse 10w 40 yarı sendetik GM yağ kullanıyodum normalde bu sefer 5w 40 tam sentetik castrol magnatec koydu servis daha iyi olur dedi bu araçta kayış yerine zincir var onuda yağlar dedi ve sonrasında araç gaza bastığımda giderken devir yükseliyor ama yürümüyor gibi böyle sanki debriyaj kaçırıyormuş gibi bir hale geldi,normal kalkışta falan sorun yokta böyle giderken gazı köklediğimde oluyor bu sıkıntı acaba yağ çok ince olduğu için motorun içinde herbiryere girip debriyaj balatasına mı bulaştı da kaçırtıyor? Yoksa gerçekten debriyaj balatam mı bitti anlayamadım? Sizce ne olmuş olabilir bu arada 70k da balata bitmez diye düşünüyorum gayet sakin ve düzgün kullanan bir adamım zaten benden başka kimse de bu aracı kullanmıyor ilk sahibiyim zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Vulcan_Lionheart said:

Selam beyler,

şimdi benim 2008 bir corsam var buna bakım yaptırdım ben hiçbir sıkıntısı yok aracın 70k km de daha zaten orjinal heheh, neyse 10w 40 yarı sendetik GM yağ kullanıyodum normalde bu sefer 5w 40 tam sentetik castrol magnatec koydu servis daha iyi olur dedi bu araçta kayış yerine zincir var onuda yağlar dedi ve sonrasında araç gaza bastığımda giderken devir yükseliyor ama yürümüyor gibi böyle sanki debriyaj kaçırıyormuş gibi bir hale geldi,normal kalkışta falan sorun yokta böyle giderken gazı köklediğimde oluyor bu sıkıntı acaba yağ çok ince olduğu için motorun içinde herbiryere girip debriyaj balatasına mı bulaştı da kaçırtıyor? Yoksa gerçekten debriyaj balatam mı bitti anlayamadım? Sizce ne olmuş olabilir bu arada 70k da balata bitmez diye düşünüyorum gayet sakin ve düzgün kullanan bir adamım zaten benden başka kimse de bu aracı kullanmıyor ilk sahibiyim zaten.

Debriyajın bitmiş :) Balatayı değiştir. 70K da neden bitmesin bende Evo X vardı her 10K kmde debriyaj yiyordu namussuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Yarim yamalak telefondan okuyunca sadece ses ve titresim heralde dedim aggagas

3 tane potansiyel problem var
Krank kecesinden motor volana yag kaciriyordur, az bisey kacirabilir ama yanar giderdi yag, miktar fazlaysa balata yattara, sizma durumu icin degisim yapilirken kntrol edilmi
Ama bu yagi incelttik falan diye olmaz kalin da olsa kacicakti.

Sanziman kecesinden sanziman yagi gelmis olabilir tamamen tesadufi. Dusuk olasilik

Balatan bitmeye hayli yakindir. Tesaduf

Bide bakim aksattin mi hic? Onceki yag cok kalindiysa sizma minimal kalmis olabilir, hep olan problemi simdi farketmissindir
Sosyal ağlarda paylaş

Yağın viskosite dışında diğer teknik özellikleri (HTHS, katkılar vs.) motorun rpm artışına karşı direncini değiştiriyor. Arabada hissedilir fark yapar mı bilmiyorum ama yarı sentetik orta kalite bir yağdan tam sentetik yarış yağına geçince motosikletin hızlanması ciddi iyileşiyor. Sende tam tersi olmuş :P. Belki castrol yağda iş yok.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...