Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DLNA olayları

kozalak

Öne çıkan mesajlar

Serviooydu mervioydu piyasadaki tüm softwareleri denedim.
Bende hepsi sorun çıkarttı. Yarıda kesilmeler, sunucunun kaybolması falan...

http://www.plexapp.com/

En temizi çalışıyor. Hem tvye app kuruyorsun hemde softwarei pc üzerine kuruyorsun.

Esh said:

Ps3media server PMS diye aratin. Baya basarili

Bunuda denedim bu da fail oldu samsungda. Bir çoğu firewallu kapatmamı istiyordu. Plex ile tertemiz herhangi bir port, ip firewall ayarı olmadan çalışıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Bilgisayarda plexi çalıştırıyorsun. Tvden de applicationu çalıştırıyorsun. TV de ki application otomatik görüyor zaten networkde plex çalışıyorsa.

Tek bir klasör ver o klasör içine film at denemek için bir tane. Tv otomatik görecek zaten. Altyazı falanda otomatik tanınıyor zaten.

Pcde plexi çalıştırınca zaten browser arayüzü çıkıyor. Ayarları gorebılırsın.

Tek tavsiyem tek bir klasörü paylaşıma aç plex için. Kütüphaneyi güncellesin ki plex, tvden de gorebilesin. Çok fazla dosya paylaşıma açarsan uzun suruyor.

Diğer programlara göre ayarları oldukça basit çünkü TV ye application kuruyorsun. Bu app üzerinden herşey rahatça halloluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

720 1080 p filmlerde birza bende takılma olmuştu. Tvyi kablosuz yerine direk kablo ile bağladım ağa, daha iyi oldu.

Kablosuz izleyebilirsen akıcı haber ver :) Benim 8 yıllık kablosuz routeri değiştirme zamanım gelmiş demektir bu:)

kozalak said:

izlediğim filmi durdurup programdan çıktım. sonra klasöre altyazı ekleyip library update yaptım. tv de izlediğim film görünmüyor, diğerleri görünüyor. ne ayak?

Applicationu baştan başlat :)
Sosyal ağlarda paylaş

Smart appi var.

PMS, servioo, Allshare vesaire bende şöyle fail oldu. Bir kere bağlandıktan sonra ya komple firewallı kapatmam gerekiyordu yada tüm sistemleri baştan başlatmam lazımdı. Yaklaşık 10 tane farklı software denedim.

Sistemler birbirini goruyor ama filmler tanınmayan format diye oynatmamaya başlıyorlardı bir süre sonra. SÜrekli abuk sabuk bir sorun çıkıyordu.

Smart app olduğu için plexde direk rahat rahat otomatik görüyor herşeyi.

Şu an tek yapmak istediğim şey şu kaldı :

Smart TVde browser var ama mouse olayı çok dandik bildiğiniz gibi, bu nedenle direk kendi pcimden açtığım streami (mesela dizi) direk tvden izlemek istiyorum.

Serviiooda böyle bir opsiyon vardı ama dediğim gibi sorun yaşadım beceremedim. PLex ile böyle bişi varsa güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla şunu yapabilirsin en kötü :

Notepad++ ile altyazı dosyasını açıp tüm I harflerini i ile, tüm Ş harflerini S ile tüm Ğ harflerini G ile değiştir Ç leri C ile falan diyebilirsin :)

Sonra notepad++ da bu olayı otomatik hale getirebilirsin. Dosyayı girdiğin an herseferinde tr harfleri atar falan. :)

5dk lik işlem.

Ara ve değiştir hedesi var notepad++ da

Sanırım bende bulamamıstım tr altyazıları bu olay gelmişti aklıma.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...