Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1 gr protein kaç kalori eder ?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
orc_lord, 16 Kasım 2004 00:40 tarihinde demiş ki:
bizzat gida muhendisine sordum. 0 kalori edermis cunku proteinde kalori yokmus..

ben o gıda mühendisinin..
gerekli açıklamayı fizban yapmış bulunuyor.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
Besinlerde kalori sanırım o besini oluşturan bağları kırdığın ortaya çıkan enerji miktarı. E proteinde sindirim sırasında parçalanan birşey olduğuna göre mutlaka enerji çıkacaktır.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 16 Kasım 2004 01:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
yahu ben hidrojenle alakali dedim su yuzden dedim, oksijenle hidrojenin baglanmasinda tasinan elektron yuzunden dedim.Bunla paralel olarak C artsin ona bisi demiyorum..Organik kimyaya gore zaten C de artar ama enerji olayini H belirler..mesela yaglar neden cok enerji verir cunku cok H icerirler ama cok Oksijen isterler...[signature][hline]Harvester - Deadly one...
Mesaj tarihi:
şimdi biz de dedik ki o H ların bağlanmasını sağlayan şeyler C oluyor.
enerjiyi depolayan H lar değil o bağlar.
ne kadar bağ warsa o kadar O2 gerekir ki bağlar kopsun.
1g protein diye bişey yoktur.
1g yağ da yoktur.
1g glikoz ya da 1g adenin desen..
1g glikozdan fazla 1g yağ asidinden az kalori werir.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendo
Mesaj tarihi:
c lar kendi aralarında çift bağ yapabilir c lere o bağlanabilir (yağ asitleri ve aminoasitler için) yani illa o boşluğa h bağlancak yada başka bişi bağlancak diye bişi yok ondan c ye bağlı değil

ayrıca o2li solunumun ets evresinde oluşan enerjinin kaynağı h olduğu için verilen enerji H lere bağlı diyorum
Mesaj tarihi:
3 sayfayıda okudum. ya biz lisede neler çekmişiz şurdaki 2-4 posta katlanamıyorum liseyi falan nasıl bitirmişim ben .. Aferin bana :)[signature][hline]Charles Rhadamantis
Mesaj tarihi:
said:
slayer__, 16 Kasım 2004 08:07 tarihinde demiş ki:

ayrıca o2li solunumun ets evresinde oluşan enerjinin kaynağı h olduğu için verilen enerji H lere bağlı diyorum

ETS: Elektron Trasfer(taşıma) Sistem

Yani o evrede ki enerji Hidrojen üzerindeki yüksek enerjili elektronların koparılması ve o elektronlar sağa sola dop gibin atılıp tutulması ile elde ediliyor.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Mesaj tarihi:
said:
Black1ce, 14 Kasım 2004 22:49 tarihinde demiş ki:
Ben günde 3 posta protein tozu içiyorum sizce ne zaman adam gibi kilo alırım?
alın daa güzel bi soru :P

Spor yapmıyorsan bir işe yaramaz sanırım. Yeterli karbonhidrat ta alman lazım. bol bol pilav, makarna filan.
  • Yeni Oluştur...