Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

5 hastanenin kalp nakil ruhsatlarina iptal..


Spyro

Öne çıkan mesajlar

artik sasiracagim bir sey kalmadi diyorum ama her seferinde yaniltiyorlar beni.. helal olsun..

said:
Sağlık Bakanlığı, Hacettepe, 9 Eylül, Gazi, Cerrahpaşa ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) kalp nakil ruhsatını iptal etti. Yaptıkları nakillerle Dünyada ve Türkiye'de ilklere imza atan ve literatüre giren fakültelerin kalp nakil hocaları isyanda.

-----

Kalp cerrahisinde ve kalp naklinde yaptığı ilkler nedeniyle adını dünya tıp literatürüne yazdıran Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin, Türkiye'de ilk kez eş zamanlı kalp ve karaciğer naklini yapan ve çocuk yaşta birini total yapay kalple hayata döndüren Dokuz Eylül Üniversitesi'nin, Türkiye'nin eş zamanlı ikinci kalp ve böbrek naklini yapan Cerrahpaşa ve Hacettepe Tıp Fakültesiyle Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nin (GATA) kalp nakil ruhsatı iptal edildi.

Bakanlık, Organ Nakli Yönergesi gereği her merkezin yılda en az 3 nakil yapması gerektiğini, bu merkezlerin ise bu sayıya ulaşamadığını belirtti. Habertürk’ten Şükran Özçakmak’ın haberine göre, yaptıkları nakillerle isimlerini dünyaya duyuran hocalar ise, "Kalp bakkalda mı satılıyor, kadavradan bağış vardı da biz mi yapmadık. Sayıya değil, yaşam oranına ve niteliğe bakmak lazım" diyerek karara isyan etti.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Frostbite said:


abi acıbadem de açılıyor/açıldı da bu acıbadem harbi badem tayfasından diyorlar ama pek bilgim yok bu konuda..


acıbadem açıldı. Açılması gereken süreden 3 hafta sonra açıldı bütün doktorlar, ekipmalar hazır olduğu halde ruhsat verilmediği için. Kalp cerrahi bölümü yok ayrıca
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

devleti soymanın en kolay yolu artık özle hastanelerden geçiyor

nasıl olsa katılımcı payının haricini devlet ödüyor, halkın sağlığı hava-cıva.

her sene kaç hastane 3+ kalp nakli yapabiliyordur ki, öyle grip aşısı gibi bir şey değil ki bu.

başlığı ilk okuduğumda teknik yetersizlikten vs diye düşünmüştüm hatta aklıma direk "hangi özel hastaneler acaba" sorusu bile gelmişti.. böyle böyle devlet hastanelerindeki iyi doktorları da kendi bünyelerine katmaya çalışacaklar işte
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...