bingildak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Son 1 haftadır network ile ilgili sıkıntı çekiyorum, kafayı çizicem içinden çıkamıyorum. Sorun ilk olarak şöyle başladı, online oyunlarda pinglerde dalgalanma olmaya başladı. Ping atıyorum 10 dk normal, ondan sonra birden dalgalanmaya başlıyor, bu dalgalanma bandı gittikçe genişliyor ve sonunda 2-3 saniyelik kopmalara (net gitmiyor?) neden oluyor ya disconnect oluyorum ya da 10-50 saniye frame ata ata görüyorum her şeyi.. TTNET kaynaklı olabileceğini düşündüm, aradım dns ayarı falan yaptırdılar, hiçbir değişiklik olmadı. Biraz daha kafa yorayım dedim 1-2 şey denedim yine fayda etmedi. FAKAT kız arkadaşım geldiğinde landan killing floor oynamayı denediğimizde aynı sorunun lan'da olduğunu da fark ettim. Oyuna giriyorum 3-5 dk gayet normal (normal hali bile için lan'da saçma sapan pingler 20-100 arası) sonra birden dalgalanma başlıyor, etrafımdakiler warplanarak hareket etmeye başlıyor ya düzeliyor ya da tamamen kopma seviyesine geliyor yine 1 dakika öyle etrafı warplanarak görüyorum ya da disconnect oluyorum. wireless adaptor driver kurdum. herşey normal çalışıyor görünüyor. home network ayarlarını kurcaladım herşey normal görünüyor. modemde adaptorde diagnostics yapıyor hiçbir şey çıkmıyor. anakartın ethernet driverı eksikmiş, onu yükledim, yine gelişme olmadı. wireless'ın bağlı olduğu hub'ı değiştirdim yine bir yararı olmadı. ne olabilir yardımcı olabilecek biri var mı, her türlü fikre açığım kafayı yedirdi :( modem linksys cisco x2000 - adaptor linksys cisco WUSB600N DUAL BAND VER.2 driverlar up to date. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 modeme bi şekilde QoS veya scheduling girmiş olabilirmisin bir süre sonra paketlerin routerda droplanıyor olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 yanlışlıkla kurcalarken öyle bir şey yapmış olabilir miyim, nereden kontrol edebilirim? kasıtlı olarak ayar değişikliği yapmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 walla bi yerleri tıkladıysan olur mu olur modem'in web interface'inde vardır kesin, kurcalarsan görürsün zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 su anki ayarlarına not alıp, fabrika ayarlarına cevir en temizi modemi. daha sonra dns falan bilgilerini gir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 hmm laptop ile biraz denedim hiçbir sorun yok. sanırım adaptor ile modem arasında bir sıkıntı var. PoE kurup test edecem bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 10 dkdır en ufak pingde oynama olmadı.. demek ki adaptörde bir sıkıntı var. teşekkürler yardımlarınız için. lanet olsun kaliteli diye 2 katı para verip cisco aldığım güne*. yarı fiyatına olanlar en az 2 katı dayanıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deathblade Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Cisco'lara bu aralar bayağı bir giydiriyorlar. Bilemedim, önceki modemleri iyidi adamların oldukça. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 15 yıldır modem kullanıyorum, en çok parayı ciscolara verdim en rezil hizmeti ciscolardan aldım.. yıldırım düşer yanar, aşırı ısınır, durduk yere sinyal seviyesini bozar, adaptörü sebepsiz yere patlar. 12 ayda 3 kere modemi değişti. her seferinde farklı model gönderiyolar nefret ettim artık. şimdide adaptör gitti. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 alala hiç cisco modemim olmadı ama adamların dandik alet yapabileceği ihtimali çok düşük yaf herifler aşık olunacak routerlar yapıyorlar, çatır çatır mpls koşturuyor millet üstünde, 40yıllık dsl teknolojisindeki aletleri mi beceremiyecekler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 buyuk firmalar son kullanici urunlerini beceremiyorlar genelde, ondandir. server bazinda cisco hala ilk 3 firmadan biri (mellanox ve qlogic ile birlikte - ki qlogic'i intel aldi) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 amerikada 6 ay kullandim canavar gibi teknik servis 10 numaradaydi en ufak bir sorun yasamadim.. ne hikmettir bilinmez 1 yilda 3 kere modem, bir adaptor gitti... akil almaz bir sey 10 dk da ping deli gibi dalgalanmaya basliyor 2 dk sonra oynanmaz hale geliyor oyun. fakat download`da hicbir dalgalanma yok mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 18, 2012 cisco nun cihazlarinda bi sikinti yok da , consumer yazilim tarafinda sikintilari var. O yuzden openwrt, hyperwrt vs turevleri kullaniyoruz. Bu firmwareleri flashlayamadigimiz linksys leri almak hep uzucu oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar