zamo Mesaj tarihi: Kasım 15, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 15, 2004 said: DoGMeaT, 29 Ekim 2004 10:15 tarihinde demiş ki: mızrak deil halberd(halberd kelimseinin türkçe karşılığı "teber" miş.) isviçreli korumalar onlar yüzyılardır koruyorklar papayı ve vaticanı törensel bişi yani. al resim Bu askerlerinin giysilerini de sanırım Michelangelo yapmıştı.(Ninja Turtlesdaki dörtlüden biri yapmıştı bundan eminim ama.)[signature][hline]I came, I saw, I conquered Edit:Daha önceden yazılmış gözümden kaçmış.Ama Michelangelo bence.[Bu mesaj zamo tarafından 15 Kasım 2004 23:42 tarihinde değiştirilmiştir]
FIRAT Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 bleh bleh bleh..!dünyanın her bakımdan en kuvvetli ordusu büyük türk ordusudur.dikkat ediniz şuna.h-e-r_b-a-k-ı-m-d-a-n..japonyanın ise tam bir ordusu yoktur.japonya savunma kuvvetleridir bahsettiğiniz.ama uçak gemileri tankları falan vardır.
Cafein Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 japonyada dünyanın en büyük uçak gemisi filosu vardır ama bir türkün yumruğu onu yenmeye yeter. japonyayı da büyük türk birliğine katıp teknolojilerini almalıyız. yaşasın fırat!
shimana Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 Mesaj tarihi: Mart 3, 2006 almanya nın askerinin olmamasının sebebi 1. ve 2. dünya savaşlarını başlatan ülke olmasıdır. yasaktır yani, medeniyetlerin ortaswında olmaması değil...
OffChu Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 Mesaj tarihi: Mart 4, 2006 burdan tek tek bakabilirsin kimin nesi var nesi yok http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/countrylisting.html ordu mordu dediniz. bakınırken böyle bir şey buldum. http://www.worldsarmedforces.com/viewtopic.php?t=3320 [ Mesaj 04 Mart 2006, Cumartesi - 02:55 tarihinde, OffChu tarafından güncellenmiştir ]
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 ilk sayfanın sondan 2. yazısına hitaben türkiye kara kuvvetleri'nde dünya'da en iyi 3. orduya sahip. hava kuvvetleri'nde ise 10.ydu galiba. deniz'e bende bir şey diyemiyorum fazla bilgim yok ama milli güvenlikçimize göre deniz gücümüz barışta yeterli ama savaşta çıkarmalarda yetersiz kalacak azmış bla bla
Cafein Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 yüzölçüm ve ülke yapısına göre en yeterli 3. ordu bizde. hava kuvvetlerini de 8. sıraya taşımaya çalışıyorlar. deniz kuvvetleri ayrı hikaye, bizim ordu doktrini savunma ağırlıklı ve kıyılarımız oldukça fazla, bu durumda ağır, büyük ve maliyetli savaş gemileri yerine daha hızlı, hafif ve ucuz yollu hücumbot ve destroyerlere abanıyoruz. bu kıyı devriyesi olarak ucuz yoldan işi hafifletse de ağır donanmaya sahip bir ülkeyle çarpışırsak donanmanın pek iş yapamaması demek oluyor. yalnız daha önce başka bir konuda da tartışmıştık. bizim sonuçta okyanus ötesi operasyonlarımız yok ve her ne kadar üç yanımız denizle çevrili olsa da bir ada değiliz. bu durumda tutup da amerika, rusya ve ingiltere gibi bir donanma oluşturmamız bizim için saçma olur. ordu doktrininin en sert şekillendiği sırada da beklenen tehlike rusların tepemize binmesi olduğundan ağır bir donanma asla gerekmemiş.
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bıde sonucta vatan savunmasının donanmayla ne kadar alakalı odlugu tartısılır sonucta adam sana saldrırısa buyuk ıhtımal cıakrtma yapcıak yada kıyıyı bombalıycak kaldıkı etkılı bır hava kuvevtlerı ıle yer destegı varken donanmaya gerek kalamdan saldıran gemı yok edılebılır rahatlıkla gunumzude donanmalar denız savaslarından cok cıkartma ve lojsıtık amaclı kullanılmaktadır
byzasz Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 bir sınıf arkadaşım pilot şimdi türk deniz gücünü vede eldeki gemilerin yaşını ve sayısını konuşuyorduk.yunanistanla karşılıklı imzalanann bir pakt ımız olduğuu biliyorum sayı kısıtlı zaten (yanii parayı bastırsanda onlarca gemi alammıyorsun gerek olsada olmasada) nese arkadaşıma gemilerimizin yaşlı olduğundan bahsetmiştim (ki zaten bir gemimizi amerika yanlışlıkla !? vurduğunda bize tazminat olarak verdiği gemilerin yaşı gayet yaşlıydı ama bizim vurulan gemimiz ondan çok daha yaşlı bir gemiyidi) oda ban artık gemilerin devrinin uçak gemisi dışında çoktan bittiğini sölemişti. tartışma uzarken ingilizlerle arjantinlilerin yaptığı meşhur savaşta olanalr gündeme gelmiş ti folkland dı yanılmıyorsam bir ingiliz gemisi ftransız yapımı sadece bir tane füzeyle kullanılmaz hale gelmişti ki meşhur bu füze düğmeye bas çayını çi türünden bir füzedir gemilerin nekadar gereksiz masraflar olduğunu kanıtlar.ki böle durumlara karşı dakkada bilmem kaç tane mermi atan büyük çaplı makineli tüfeklerle ateş duvarı oluşturmaktan başka yapılacak birşeyde yok.. türk ordusuna gelince sanıldığı gibi dünyanın 3 üncü ordusu karda falan deil bu nerden çıkıyor anlamıyorum yane sayıya bakarak mı yazılıyor, ne kısas alınıyor anlamıyorum ama bir üçüncüdür gidiyor. yok öle bişey arkdaşlar eğer bu sizi gurulndırıyorsa devam edin böle düşünmeye ama savunma doktirini saldırı maldırı doktirini herne doktirin olursa olsun bu sölenenler doğru deil belki havada ilk ona girebiliriz ama gerisi yalan.bizzat içerden haber aldım :)) hee bu üçüncü ülke olaynı sağdan soldan çokça duyupta artık doğru olarak benimseyen arkadaşlar bana bu listenin diğer basamlarını yazarlarmı,aydınlanıyım o açıdan
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 Mesaj tarihi: Mart 5, 2006 sen bızzat ıcerden haber aldıysan bende bızzat ıcerdeyım dunyanın bılmekacıncı olayını basarıya veya uberlıge gore verılmıyor ordunun ulkesının yuz olcumu asker sayısı teknık donanımı ve ordunun dısıplını ıle subayalra verılen egıtım ve rutbeler arasındakı oranalra bakıalrak soylenıyor bu mısal dunyada abd ve ıngıltere dısında gece hava operasyonu yapabılen tek ulkeyız teknık olrak veya ozel kuvvetlerımız dunyada bır numara hatta yapılan ayrısmadada bırıncı olup kanıtladılar ameırkanın meshur delta force una toz attırdı bızımkıler ha su anda ordu ıcınde bır mıskınlık var oda tamamen sıyası ıktıdar yuzundende bu konualra gırmıycem burda
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 bizim milli güvenlikçi anlatmıştı gene tam hatırlamıyorum ayrıntıları ama olay şu akdeniz'de bir bölge varmış ve paralel dalga bla bla kısaca gemiler çok zorlanıyor ve üstün bir kaptanlık ve geminin sağlamlığı orada zorlanmadan geçermiş.gemiler oradan değil çevresinden geçermiş hep. ispanyol'lar bir deniz altı ile gelmişler geçememişler rota değiştirmişler.amerikanlar uçak gemisi ile gelmişler geçmişler ama acaip zorlanmış. bizim hücüm bot gitmiş ve hiç zorlanmadan düz rotada geçmiş ve ülkemizin donanmasına karşı bir korku olmuş devletlerde. fıkra gibi oldu bir ingiliz,bir fransız ve temek iddia'ya girmiş bla bla :d böyle birşeydi ben de tam hatırlamıyorum bilen çıkar mutlaka tamamını anlatır
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 mıllı guvenlıkcıler genellıkle yazışlarıyla unludurler :)
Cafein Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 o gemi olayı yazış olmuş, hele denizaltının geçemediği yerden hücumbotla geçmek iyice yazış olmuş. dünya 3.lüğü de asker sayısına veya silah gücüne değil, viktorun dediği kıstaslara göre verilmekte. ayrıca nato tatbikatlarında pilotlarımızın başarıları, özel kuvvetler ve özellikle bordo berelilerin yaptıkları da ortada. bizim ordu amerika gibi dakika başı reklamını yapmadığı için (ki o koskoca reklamı yapılan amerikan ordusu da ufak ırak kasabasını ezemedi 3 hafta, savaş bittiğinde hala direnişi kırıp girememişlerdi) çok göze batmamakta. içerden ne bilgisi aldın bilmiyorum ama şu anda tek yakınılan konu tank işinin hala tam olarak çözülmemesi bildiğim kadarıyla. büyük gemiler, ki hele uçak gemileri zaten büyük sabit hedeflerdir ve yapılabilirse ilk vurulacak hedeftir. onları ekarte etmenin bir yöntemi karadan füze sıkmak, ikincisi de uçaklarla kapanıp füzelemektir (daha güzeli denizaltıyla batırmaktır ama konumuz füzeler). şimdi birincisini yapmak da sıkmaz, çünkü özellikle amerikanlar "aegis" denen füze savunma kruvazörleriyle gemilerini koruyor, senin dediğin gatling sistemleri artık füzeler bütün savunma ağını atlatıp son 1000 metreye kapanabilirse geçerli. sen çayını içerken attığın 50 füzenin 45ini o aegisler indiriyor, kalanını da gatlingler öper, hedefe ulaşacak 3-4 füze de ciddi hasar da verse öyle bir yapıyı batırması kolay değil. artı füze olarak bakarsan, sonuçta ordu tahkimatı da yapma onlar da vurulabilir, lojistik üs kurma o da vurulur, helikopter pisti de kurma o da vurulur. bu bakımdan bir gemi hiç de "avantajsız" değildir, üstelik hareket edebilir diğer sabit hedeflere göre. bizim de donanmamız yok, çünkü tekrar ediyorum, gerek yok. nerede kullanacağız koskoca donanmamız olsa, egede akdenizde dönüp duracak mıyız? öyle olursa zaten kısıtlı manevra alanı ve saklanacak yerde ilk çıkacak çarpışmada (diyelim yunanistanla) senin dediğin gibi füzelerle neyinle batarlar, bize de faydası dokunmaz. bize hava savunma sistemli kruvazör satacaklarını da hiç sanmam. a-b bilmeden tutup kendi ordunuzu ezmeyin bakayım.
Natanyal Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 yok böyle olay varmışta ekim 2005'de anlatmıştı unuttum detaylarını :d ama bana da yazış gibi gelmişti maeuh adamın bir kulağı duymuyor zaten komando eğitiminde gitmiş sonra bunu tankçı yapmışlar :)
paspatur Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 yazıldımı bilmiyorum, hepsini okuyamadım ama mesela vatikanın askeri gücü olmadığını ve dolayısı ile papanın ve vatikanın korunmasının isviçreli askerler tarafından yapıldığını okumuştum biyerlerde....
byzasz Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 wiktor canım benim sviyorum seni :) yani yazdıklarını okuyorum yani gerçekten aydınlandım :)) yaa şimdi demişin ki üzölçüm le asker oranı ne alaka adamın dağlar kadar arazisi var diye sen metrekareye düşen asker sayısını hesaplayıp mı gücünü hesaplıyon 1. 2.ncisi askeri tesisat dersen sen madem içindesin sen söleme bare dünyada en donanımlı askerler israil askerleridir ingiltre amerika italya gider bu türkiyeyey sıra gelirmi gelemz mi bilmem ilk on beşte.tank diyorsunuz evet çözümlenemedi o sroru bende gündemi takip ediyorum alman tankları alınsa ii olurdu falan deniyor ama üzgünüm ama topyekün savaşta haketen tankların olayı bitmiştir (hitler dünyada en iyi şekilde kullandı ve bitti) amerika bile tankalrın zırhıyla uraştı hızıyla uğraştı topuyla uğraştı baktıki yokkardeşim ilerleyeceği nokta yok.. 3üncüsü gece harekatı.haketen en çokta buna güldüm yaa gerçekten sn gece görüş sistemini uçaklarımıza modernizasyon yapılrken hangi ülke taktı biliyormusun israil vede fantomlardı yanılmıyorsm modernize ettikleride 4. alınamayan kasaba yani savaş mı vardı orda ben göremedim yoksa bir gerilla harekatı mı adamların tüm dünya gözünün içine bakıyor yaptığı rezillikler bini aşmış adam bombalayıp şehri yerle bir mi etsin ki sonrada halka yerlerinizi terk edin biz buranın.... diyip aldılar nese öle işte arkadaşlar...
huun Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 Mesaj tarihi: Mart 6, 2006 gercegi kabul etmek gerekir ki dunya siyasetinde guc elde edecek capta bir ordumuz yok . ama boylesi bence de daha iyi . sinirlari koruyabilecek ordu olduktan sonrasi cokta a.b.d
Laurelin Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 hehe ıstedıgın kadar muhalefet et olay b udur bugun kıbrıs tsk nın yuzde 40 ına sahıp olsa kıbrısında yerı yukselır cunkı koruması gereken toprakla ordunun ıcerık kıyaslandıgında kıbrıs bır askerı guc olur o kadarcık topraga o kadar fazla asker cok cunkı ama amerıkaya bakalım atıyorum 10 mılyon askerı var turkıyenın seferberlıkle 3-4 mılyon sımdı saldıran bırının o kadar askerı aynı anda kullanması dırek ıntehar gırısımı olur atıyorum 10 mılyon askerı doldurdu ulkesını boşalttı buraya saldırıcak hooop asker kalmadı dıye ruslar bıner tepesıne amerıkanın bıde atıyorum connılerın 300 tankı var turkıyenın yuz dıyorlarkı adamalrın obaa uc katıda amerıkanın yuz olcumune bakın turkıyenınkıne bakın ucakalr ısraıl fılan ama ısralde sıstem olmasına ragmen gece operasyon yapamıyordu o zaman neden cunkı gece operasypon yapmak teknolojıden cok pılota bakar dunyanın en ıyı teknolojısını getır pılot ıyı degılse hıcbır halt yapamaz turkıyenın farkı kapadıgı nokta bu personel cok ıyı egıtımlı kaldıkı 30 agustosta bıle ızlıyerek donanımın ne kadar ıyı oldugunu gorursunuz ama yok gaz genclık gıder askerlık subesı onundekı ıstanbuldakı garıban nobetcıelre bakar ulen hala kıytırık gıyınıolar elelrındek ısılah 30 yıllık vaaah vaaah derler yada metal fırtına okuyup ordumuz cok kotu vs vs derler gecen yıl yunanıstanda bır anket yapıldı ve yunan subayların turk subaylardan ıt gıbı korktugu ortaya cıktı kaldıkı nato uyesı cogu ulke egıtım ıcın turkıyeden subay talep eder dunyanın bıssuru yerıne gıder bızım subaylar sırf benım babam 3 yıl pentagonda kalmıs ordan bılıyorum hanyayı konyayı
shimana Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 bıde atıyorum connılerın 300 tankı var turkıyenın yuz dıyorlarkı adamalrın obaa uc katıda amerıkanın yuz olcumune bakın turkıyenınkıne bakın - e ben de onu diyorum. [ Mesaj 07 Mart 2006, Salı - 06:17 tarihinde, shimana tarafından güncellenmiştir ]
Cafein Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 bysazs, konuştuklarına bir bak yahu. "amerikalılar uğraştı didindi yapamadı, tankın devri kapandı... " o dediğin amerikalılar 2. savaş patladığında, tanklarının taretlerine 75lik top koymaktan acizdi(bakınız m3 grant/lee tankları saçmalıkları), almanlar nasıl koymuş diye kafa patlatıyordu. kara araçları konusunda en beceriksiz, yapabildikleri pek çok şeyi de 2. dünya savaşı sonrası alman mühendisleri vs çalıştırarak yapabilen bir ülkeyi örnek vermeyin bari. ayrıca amerikan reklamına çok kapılmışsınız. evet bir ülkeyi havadan bombalayarak küllerini savurursunuz ama "yenemezsiniz", yenmek için o burun kıvrılan tanklar ve bitli piyadeyi savaşa sürmeniz gerekir. dediğin şey boş olsaydı, başta israil bugün tank kasıp durmadan modernize edeceğine "bas düğmeye" silahları yapar keyfine bakardı. gördünüz hanyayı konyayı da, ilk körfez savaşında bombala allah bombala hiçbir şey olmadı, yine karadan girdiler. ikincisinde de topyekun karadan girip ırak'ın bütün üst komutasıyla cumhuriyet muhafızlarını rüşvetle satın alıp işi bitirdiler. bu mu şimdi bize tankların işe yaramadığını gösteriyor? bana amerika orada ne ile karada çarpıştı, niye "demir at"ın reklamını bu kadar yaptı söyler misin o halde? üstelik tankın gelişimi bittiyse, m1 abramsı niye hala kastırıyorlar da a2 fazı bitti yapabilirlerse a3 çıkacak? fransa'ya da 2. savaşı kaybettiren senin gibi düşünen komutanlarıydı benden söylemesi. "tank demode bir silahtır, yeri piyadenin yanıdır, bundan sonra da ilerlemez bundan adam olmaz" dediler, almanların güçsüz tankları onlardan daha kalabalık ve iyi donanımlı fransız tanklarına sahip orduyu parça pinçik etti. niye? almanların süper tank kabiliyeti değildi, fransızların yanlış düşünceleriyle almanların taktik zekasının birleşimiydi sonucu getiren. amerika irana girsin bir görürüz hanyayı konyayı. aynen kore'de ve vietnamda gördüğümüz gibi.
DoGMeaT Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 vietnam ve korenin arazi yapısı,hava ve zırhlı kuvvetlerin tam kapasite ile çalışmasını engelliyordu,iranda bu olmayacak,hava kuvvetlirlye yine iran ordusunun organize olmasını engelleyebilir amerika,iran tanklarının açık arazide doğru düzgün işlemesini engellyebilir,iranın hava savunması amerikayı durdurabilirmi?sanmıyorum.bence bi savaş görsek bile iranda,tankların büyük roller oynayacaı bir savaş görmeyeceğiz. bence tankalrın büyük rol oynadığı en son savaşlar arap-israil savaşlarıydı. tanka gereksiz diyen arkadaşlar 1973 arap-israil savaşına baksın en gecerli modern ornek bence bu. ingilzicesi olan arkdaşlar için iyi bi kaynak: http://en.wikipedia.org/wiki/yom_kippur_war
Cafein Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 benim hanya konya ile demek istediğim neler olacağı. o devirde de herkes üç günlük olay olarak bakıyordu o savaşlara ve pek çok şeyin göründüğü gibi olmadığı ortaya çıktı. kıyamet yine kopunca ortaya çıkar tanktır neyindir nedir...
byzasz Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 cafein cim sen ii bir analist gibi davranıyorsun ozaman sürekli bahsedip durduğun gereksiz masraf olayına girersek,tank için bu sölenebilir ben tank ın devri bitti derken savaş kazandıran faktör deildir demek istedim..bir tank 20 lira ise çok etkili bit tank savar 1 lira bile deil bu onun ekonomik devrini bitirir.. tabiki savaşın nasıl kazanlıldığını biliyorum sen amerikanın ıraktaki süni direnişini kasrediyorsan birazadaha bak olaya adam zaten kazanmış savaşı oratda savaş bile yok adam niye askerirni sürsün ki ölmeye hazır bir gerillanın üstüne olay bu adam hayata değer veriyor amreikalının hayatına ... abraaham mı neydi şu an best olduğu söleniyor bir belgeselde bir kurmay sölüyordu tank devrimi kapandı diyee amerikalı savaş kazandıracak unsur deildir artık diye sizin sölediğiniz eğitim olayına gelelim hött otur höt kalk hött yat deildir eiğitim sen hertürlü eğitimi dikkate al..böle ileri savaş tekniklerinin öğretildiği ordudadi insanların disiplini gerçekten hazmeetiiği bir yaşam biçimi olursa bu disiplinden bahsedilebilir.. senin ordunda ki insanların bilmem kaçı türkçe bilmiyor yarısı askerden kaçmak için açık öğretıme gidiyor tuvaleti kullanmayı bilmeyen insanlardan bahsediyoruzz burda bu mu ordu disiplini disiplin diyorsan sabah 5.30 da kalkmayı yaşam biçimi olarak öğrenmiş almanlara bak disiplin budur zorla kana işlenmez.... ikinci dünya savaşına gelelim tankları tümen olarak kullanmak ilk almanların aklına geldi ve kulanıldı o olay da bitti şimdi ise dediğin gibi piyade yanın da genelde kullanılıyor yane 1945 de ki etkinliğinden bahsetmiyoruz heralde ....
huun Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 Mesaj tarihi: Mart 7, 2006 abd askerlerini irakta tutmakta zorlanirken tutup irana da saldiracagini dusunmek bence gereksiz . nato yu arkadasina almaya calisiyor ama o da olmaz . savas doktrininde hava hakimiyetine oncelik taniyan tek ulkede abd . istedigi yeri dumduz eder ama bu savas kazanmak icin yeterli degil cafeinin dedigi gibi . bunun disinda modasi gecen herhangi bir savas araci yok . iyi gemi lazim iyi ucak lazim iyi tank ve iyi piyade lazim . iyi ordu dengeli ordudur .
Öne çıkan mesajlar