Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 16, 2012 Yeni cikti bu seri kulakliklar, Mayis sonu gibi. Turkiye'ye de bu haftalarda geldiler. Downtown modelini aldim, kullaniyorum. Normalde kulaklik konusu acmam, acanlara yorum yapmak yeterli ama bu kulakliklar ozeller. Duydugum en iyi kulakliklar degiller, ama bunlardan iyisi genelde fiyat olarak da iki kati oluyor. Kulaklik karaktersiz, guzel ve neutral tonlari var. Karaktersiz burada bir ovgu tabii. Neutral kulaklik ne derseniz; bunlar sesi oldugu gibi veren kulakliklar, kaynaga tamamen sadik kalirlar, bas arttirmak gibi seyler yapmazlar. Sarkiyi kaydederken sanatci ve kayitci nasil duyduysa onu vermeye calisirlar. Bu Downtown'lar 400-500 TL'den baslayan kaliteli nautral kulakliklardan degiller tabii, fiyatlari da bunu yansitiyor zaten; ama dedigim gibi, o seviyenin altinda kullandigim en iyi neutral kulakliklar olabilirler. Casual dinlenmeye pek uygun olmayan neutral kulakliklarin aksine sicak bir tonlari var ama sesin hic bir frekansina da ozel bir boost yapmiyor. Ucuz kulakliklar genelde bas agirlikli olur, nedenlerini burada anlatmak uzun surer simdi ama Downtown bas kulaklik kullanmaya alismis birine bile sicak ve eglenceli gelecektir. Yani tam neutral kulaklik performansi vermemeleri bir kazanim gibi de gorulebilir casual kullanim icin. Mp3 ya da film gibi zaten ust seviye neutral kulakliklara yetersiz gelecek kaynaklar icin kesin bir kazanim ama bu durum. Her ne kadar her yonu duru aktarmaya calissa da en basarisi olduklari yanlari da midler. Vokaller ozellikle inanilmaz net. Bas agirlikli kulakliklarda anlasilmayan vokaller Downtown ile rahat anlasiliyor bile diyebilirim. En zayif yani da tizler gibi geldi bana. Netler ama detayli degiller midler ve baslar kadar, karisiyorlar bazen. Neutral karakterde olduklari icin her muzigi dinlerim abi diyenler icin ozel olarak guzeller. Eger sirf rap dinlerim ya da sadece black metal diyorsaniz daha iyi seyler bulabilirsiniz ama. Rahatligina bakarsak, cok rahat kafada da. Yastik gibi, fark bile etmiyorsun. Saglam yapilmis kulakligin kendisi ayrica ama kablo biraz fazla narin gibi geldi bana. Sese geri donersek, ses amp olmadan cok net geliyor, hatta dizustunde sesi actigimda sanki amp kullanmisim gibi driven bir ton bile aliyorum Macbook ile. Yani amp gerekmiyor, amp kullanmayan portable player ve dizustu icin yapilmislar dogrudan. Ayrica Philips MusicSeal diye bir teknolojinin patentini almis, dediklerine gore kafaya takildiginda kulakliklar hic ses vermeyecekmis disariya. Denedim, gercekten de vermiyorlar. Genel olarak giris seviyesi audiophile kulakligi diyebilecegim kulakliklar basarililar. Ozellikle film izlerken, kitap okurken yad a ders calisirken kullanilacak en iyi kulakliklardan; yani konsantre olup audiophile modda dinlerken 400-500TL uzeri kulakliklara alismis insanlara yetersiz gelecektir ama casual dinlenim icin 200TL alti gorduklerimin en iyilerinden. Bunun bir ustu Brainwavz HM5 ki o da yurtdisinda 139$'a bulunuyordu son baktigimda (gerci yilbasi indirimi vardir simdi). Buradan alin iste: http://www.bimeks.com.tr/urun/123754/philips-shl5605bk-10-mikrofonlu-kafa-bantli-kulaklik.aspx (Gorup almak icin Dost'a ya da TeknoSA'lara gidin ama daha pahali oralarda) http://static.trustedreviews.com/94/000024acd/d2b3_orh348w620/IMG-0104-1.jpg http://static.trustedreviews.com/94%7C000024ac7%7C3061_IMG-0097-1.jpg Ustundeki kumasi cikartip yikayabiliyorsun bu arada. Son olarak, buna en iyi Mp3 ve streaming media kulakligi odulu veriyorum =) Ozel audiophile donanimi kurmayacak, sadece akilli telefonunuzdan ve disustunuzden mp3 kalitesinda muzik dinleyecekseniz seciminiz bu olmali derim. Daha pahalisina gerek yok o seviyede, daha ucuzu da bunun kadar kaliteli ses vermez. Philips de zaten bu seviyeyi hedef alarak yapabilecegi en iyi neutral kulakliklari yapmaya calismis. Yillardir hep vasat dolasan Philips sonunda becermis yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar