Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antibiyotik ve alkol...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
forumda paylaşiorum çünkü görünürde bi olay yok

bacağım kopmuş olsa kanlar içinde kalsam, girip topic açmam herhalde bacağım koptu hastaneye gidiim mi ne olacak bana die..[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Strong. The Weak. The Innocent.
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
tamam eğer sorun yoksa
ben bi tane daha içiim...[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
-Griplilere koruyucu olarak antibiyotik verilmeli midir?

-Hayır. Herhangi bir bakteriyel iltihap olmadan koruyucu olsun diye griplilere antibiyotik verilmemelidir. Faydasız olduğu gibi dirençli bakterilerle iltihaplanmalara zemin hazırlayabilir.[signature][hline]-Micheal Jordan mı ???
-Hayır cormadım

-Uğurcum oynat !!!
-Düz bir yoldasınız 2 goblin el sallıyor...

Genciz Güçlüyüz Atatürkçüyüz ...
Mesaj tarihi:
EVET ABİ SORUN ANNEMDE!

onun yüzünden çekiorum ben bu işkenceleri!
ama 2 günde geçti ya hastalıım[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
"Evet nasıl
Hızlı yaşa
Genç ol
Cesedin güzel olsun"
Morrison ıcın soylenmısse
"Hızla yaşa
Genç öl
Dotün güzel olsun"
da Mortis icin soylenmıs olsun. Isımlerde benzıyo zaten[signature][hline]
Mesaj tarihi:
walla benim migren tutmustu 2 apronax fort almistim ustune raki icmistim 1 2 duble fln bisi olmamsti ama cidden bunye meselesi alerjin fln olabilir vucut direk tepki verebilr veya hic tepki vermeyebilir direk sen anlayamadan ic kanamadan fln mazallah[signature][hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Mesaj tarihi:
mortis sictin
suan anneme sordum
antibiyotik ler ozellikle mantar ve kuf den ureme olanlir agumentin alfasit duosit dedi pentasikloz derivatifi sekerler in alkol gurubundaki oh- ile birlesmesi ile multiplesikleroz hastaligi olusturan spheriktetra-metinalkol olusturuyomus[signature][hline]café del mar´dan carte blanche´ye
Mesaj tarihi:
said:
Mortis, 15 Kasım 2004 00:33 tarihinde demiş ki:
12 de antibiyotik aldım, ondan önce 11.45 de bi bira bitirdim. 2. biramdı çok bişey içmedim kısacası. Ölmem di mi?
abi sakat mısınız ya napıonuz :)[signature][hline]Ben yalnız yaşar,yalnız gezer,yalnız ölürüm.

UOGame.Net

Mesaj tarihi:
Birde pişkin pişkin "böle bir halt yedim nasıl olmuş" diyor ne kadar harika! İçene kadar aklın neredeydi? :)

Antibiyotik yada başka bir ilaç ve alkolün birlikte alınmasında problem etkileşime girmeleri değil vücuttan atılımlarının uzun sürmesidir. İlaçların bir kısmı böbrek yolu ile direk atılır, bir kısmı karaciğerde bir takım değişikliklere uğradıktan sonra böbreklerle atılır.

Alkol de herkesin bildiği gibi karaciğerde zehirsizleştirilen bir meret.

Bu ikisini bir arada aldığınız zaman karaciğerdeki sınırlı miktarda olan enzimleri fazla fazla yüklemiş oluyorsunuz. Sonuç olarak 2 bira içen 3 içmiş gibi oluyor, 2 hap alan 4 almış gibi oluyor.

Büyük ihtimalle bir problem yaşamazsın. Ama ilacın prospektüsünde yazan yan etkiler ortaya çıkmaya başlarsa acile başvur. Yada alkolün etkiler çok olursa..

Daha uzun vadede düşünülürse, antibiyotik dozun normalin üzerine çıktığı için vücudunda durması gereken, olumlu faydalar sağlayan bakterilerine hainlik yaptın. Hastalık etkeni olabilecek bakterilere yer açtın. Ayrıca bakteriyel bir enfeksiyonun yoksa zaten başından yanlış yapıp antibiyotik aldın.

edit: Olumlu fayda nedir ya? Olumsuz fayda nasıl oluyor yada?[signature][hline]ICQ#: 1957744 MSN Messenger: [email protected]
ek$i:topluignebasi | WoW: Narcosis, Qui[/b]

[Bu mesaj Qui tarafından 15 Kasım 2004 14:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Yardım eden herkese teşekkürler.
Şu an hiç bi sorunum yok, ama bi daha böle bişey yapmam asla :)[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
abi alışkanlık haline nasıl getirebilirim ki?

1) her saniye hasta olmam lazım antibiyotik almak için?
2) alkol bağamlısı olmam lazım

bunlar olmadıına göre. Ben çok içmem . Dün içtim öle işte sonra 12 de ilaç alacağım aklıma geldi aldım.
1 seferlik bişey bi daha olacağını sanmam.[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
Mesaj tarihi:
mortis adres ver geleyim göztepeye bayramlaşalım ya sıkıldım evde[signature][hline]valandil ownz j0o!
-emokid*-
they bury me like footsteps in the snow.
Mesaj tarihi:
koçum dün çağırdığımda gelseydin keşke
ben çıkıorum birazdan...

neyse bu topiği de kilitleyin artık...[signature][hline]Fear.. Fear attracts the fearful
The Corrupt.

Fear.. Fear is my Ally!
  • Yeni Oluştur...