Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

i5 3570k vs i7 3770

Anexdt

Öne çıkan mesajlar

sadece işlemciye hızıştırma yaparak kayda değer bi artış sağlıyamazsın, olur fakat tek sayılarda kalır fark, ekran kartınada yapman gerekli zaten aşağıdaki örneklerde cpu ve vga overclock yaparak yapılmış,

not: testleri birbiriyle kıyaslama bileşenler farklı.

O/C $2000PC = overclocked 4.6 ghz i7 3770k
$2000PC = standart i7 3770k

http://media.bestofmicro.com/D/A/340030/original/image010.png

Current$1000 system overclocked = i5 4.5ghz
Current$1000 system = standart i5-3570K 3.4ghz

http://media.bestofmicro.com/V/V/348475/original/BF3%20Ultra.png

sayfaların linkleri
i73770k

i5 3570k
Sosyal ağlarda paylaş

kesinlikle dogrudur fakat ben bazi yabanci forumlarda i5 3570k icin (ki overlockla cok alakali degil bu konusulanlar ) fazla zorlandiginda isiniyor yorumlari coktu birde gtx 680 gibi zorlicak birsey eklicem bu karta bilemedim ki
intelin orjinal yazisini okudum evet 2500k kadar iyi olmadi malzeme eksikligi var gibi birsey diodu sasirdim
Sosyal ağlarda paylaş

zamanında i7 + 570 alana kadar i5 2500k + 7970 aldım aynı paraya. i5'i 4,5ghz yaptım gül gibi geçinip gidiyorum. iyiki i7'ye bayılmamışım. 2-3 fps fark yaratan oyun bile az çoğunda hiç fark olmuyor i5oc ile i7 arasında. ekran kartı farkı 15-20 fps kafadan etkilemiştir ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Bullbird said:

3570k gayet iyi ya,2500kdan da iyi hatta.

ısınma sorunu fazla overclock yapıldığında olur zaten,o.c.=sıcaklık artışı.

hiç gerek yok overclock'a zaten,işlemci fazlasıyla yeter her oyuna.

2500k sandy bridge sahip ki daha çok enerji yakar ancak daha az ısınır. öteki yandan 3570k ivy bridge ve intel'in malzemeden kısma politikası yüzünden dandik bir yalıtım macunu kullanılmış bu yüzden fazla ısınır ve aşırı overlocka gelmez. Bu nedenle aman fazla watt yemesin işlemcim demediğiniz sürece 2500k halen daha iyi denilebilir. bir diğer çözüm de ivy bridge için üst metalini işlemciden ayırıp kendi macununuzu sürmek ki ne yaptığınızı bilmiyorsanız bu riskli ama düzgün yapıldığında bu tür ısı sorunları ortadan kalkıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...