Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vatan topragının yabancılara satılması...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 11 Kasım 2004 21:43 tarihinde demiş ki:
Okuduğum okulda o kadar çok canlı örneğini görüyorum ki inanamazsın.

Ha TV'de her yerde sen de görürsün.

Hepsini bir kenara bırak, hadi tüm o afişlerdeki abartıları vs leri falan bırak, hatta baştan sona felsefesini de es geç, şu geçen 6 kasıma baksana. Yök'ü protesto edecez diye çıkıp kaldırımları parçalayıp devlete milyarlarca lira hasar vermek, insanların dükkanını arabasını parçalamak nasıl bir zihniyettir? Hani madem karşısın, izin de almışsın protestonu "abartmadan" yaparsın kendi yerinde di mi? Polise yoldan geçen vatandaşa saldırmak, daha baştan eline savaşa gider gibi sopalar alıp başına rambo bantları takıp önüne geleni tahrip etmek midir protesto?

gereken yapımalıdır,o eylemde o şekilde protesto gerekiosa o yapılmalıdır susmakla bi halt olmuo çünkü bi şekilde insanların sesini duyurma çabasıdır yök eylemleri...çıkıpta ''devlete zarar vermek'' dediğinizx şey varya devlet o paraları nerelere harcio işler o kadar basit değil.ha tabi sizin gözünüzde otu poku abartan komünler.
okuduğun okuldaki insanları tanimiorum hakkındada yorum yapamiyacağım ama senin görüşüne uymuo die bunu abartmak olarak algiliosun.
felsefesini nie es geçiosun bu arada geçme incele ozaman o eylemlerin nedenini belki daha iyi anlarsın.

hadi islami kesimi ele alalım ozmn onlar madem okadar dinler,ine bağlılar ''din kardeşi'' oldukları ülkelere operasyon başlatilio kutsal günlerde onlar ülkede protesto olarak gıkları çıkmıo?hani islam ozmn?

bazı eylemlerde gerektiği gibi aşırılıklar olmak zorundadır insanlar savundukları şeyleri o şekilde belirtme ihtiyacı duyarlar hoşuna gider yada gitmez bu böyledir.
susmakla bişey olunmuo dedik bu şekilde eylem yapıncada bi halt olmuo dediğini duyar gibiyim.ee zaten bu tarz düşünceden dolayı siyasi duyarlılığın düşük olmasından dolayı bişey olmuo benim gözümde.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım
Mesaj tarihi:
@Silthanas: Neyse ne de olsa kilitlenecek konu, uzatamanın alemi yok. Eğer size kırıcı gelecek bir şey söylediysem pardon diyeyim o zaman kapansın konu.

Benim görüşümdü bu sadece, bu saatten sonra da değişecekse bile böyle forumdaki bir tartışmada değişmeyecek kadar çok sağlamlaştırıcı şey gördüm çevremde. Ha, neden böyle düşünüyorsun derseniz açıkladım zaten gördüklerimi şu ana kadar. Belki de yanlış oldu, şu an biraz kafam dağınık, konuyu görünce soruyu da görünce cevabı da düşünmeden yazdım böyle polemik çıkabilir diye. Hadi iyi geceler...[signature][hline]
Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

[Bu mesaj Rewendor tarafından 11 Kasım 2004 21:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
said:
Natural_Jedi, 11 Kasım 2004 21:51 tarihinde demiş ki:
gereken yapımalıdır,o eylemde o şekilde protesto gerekiosa o yapılmalıdır susmakla bi halt olmuo çünkü bi şekilde insanların sesini duyurma çabasıdır yök eylemleri...çıkıpta ''devlete zarar vermek'' dediğinizx şey varya devlet o paraları nerelere harcio işler o kadar basit değil.ha tabi sizin gözünüzde otu poku abartan komünler.
okuduğun okuldaki insanları tanimiorum hakkındada yorum yapamiyacağım ama senin görüşüne uymuo die bunu abartmak olarak algiliosun.
felsefesini nie es geçiosun bu arada geçme incele ozaman o eylemlerin nedenini belki daha iyi anlarsın.

hadi islami kesimi ele alalım ozmn onlar madem okadar dinler,ine bağlılar ''din kardeşi'' oldukları ülkelere operasyon başlatilio kutsal günlerde onlar ülkede protesto olarak gıkları çıkmıo?hani islam ozmn?

bazı eylemlerde gerektiği gibi aşırılıklar olmak zorundadır insanlar savundukları şeyleri o şekilde belirtme ihtiyacı duyarlar hoşuna gider yada gitmez bu böyledir.
susmakla bişey olunmuo dedik bu şekilde eylem yapıncada bi halt olmuo dediğini duyar gibiyim.ee zaten bu tarz düşünceden dolayı siyasi duyarlılığın düşük olmasından dolayı bişey olmuo benim gözümde.

Protestoya karşı değilim, eğer karşı çıkıyorsanız protesto edersiniz. Sadece bir kesimin değil herkesin hakkı bu. Ama eğer o aşırılıkları savunursan kusra bakma seni ben sadece barbar olarak algılarım. Bu konuda bir yazım vardı "metal seviyorum diyen kızlar" mı neydi konunun adı orada açıklamıştım böle fanatizmlerin sebeplerini. Etrafa saldırıp insanların arabasını dükkanını parçalamak, kaldırım taşlarını söküp sağa sola atmak eylem değil "barbar baskını"dır olsa olsa bence. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu da değişmez. Kimse de böyle bir saldırıyı haklı gösteremez benim gözümde. İster din fanatiği olsun ister siyasi fanatik ister başka bir şey. Adam gibi protesto yapılmasına kimsenin itirazı yok zaten.

Benim abartmak olarak algıladığım şeyler görüşüme uymayan şeyler değil, mantıklı düşününce bizzat o insanların kendisiyle tartışınca onların da abarttıklarını kabul ettikleri "ama bunu yapmassak milleti ateşleyemiyoruz abi" dedikleri konular.

Felsefesini es geçiyorum çünkü felsefesi *bence* zaten insan yapısına doğasına aykırı ama bunu tartışmanın yeri burası değil.

İslamın konuyla alakası yok karıştırmayalım eğer istersen ona da cevap yazarım ama sayfalar alır gider sonra.

Son olarak düşüncemi beğen ya da beğenme ama "duyarsızlık" deme hakkına sahip değilsin, beni tanımıyorsun. Ha belki de senden kat kat duyarlıyım ama fikrim farklı ne bileceksin ki? Senin fikrine uymayan duyarsız mı oluyor..? Belki de sizin görüşünüz yeterince doğru olmadığından katılım düşük, bunu düşün biraz da. Herkesi kendin gibi düşünmeye zorlayamazsın

Neyse, madem aşırılık şart. Yık sen zavallı tanımadığın bir adamcağızın dükkanını, parçala kapı komşunun arabasını. Ne diyim... (Bu arada okulum heralde bu protestoların en yoğun olduğu okul: ODTÜ)[signature][hline]

[Bu mesaj Rewendor tarafından 11 Kasım 2004 22:02 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
evet satıyorlar ciddi ciddi. tarım bakanı bu konuda geçen gün ceviz kabuğunda idi soruların hiçbirine cevap veremedi, oyladı. yok efenim osmanlı'dan başladı döndürdü döndürdü neyse falan dedi..
daha bu yıl kuşadasın'daki müstakil yazlığımızın yanındaki ufak bir yere 4 tane villa yapmışlar. yabancılar 125.000 euro'ya almışlar. yabancı bankalar ege'den ev alımları için çok daha özel kredi seçenekleri bile sunuyor..[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..di...
Buddy'nin resimlerine gider...
|playingarena|Pati Pet
*Kuş,tavşanlar ve balıklar için..*
orc_lord in melancholy (day 57)
Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 11 Kasım 2004 21:58 tarihinde demiş ki:
Protestoya karşı değilim, eğer karşı çıkıyorsanız protesto edersiniz. Sadece bir kesimin değil herkesin hakkı bu. Ama eğer o aşırılıkları savunursan kusra bakma seni ben sadece barbar olarak algılarım. Bu konuda bir yazım vardı "metal seviyorum diyen kızlar" mı neydi konunun adı orada açıklamıştım böle fanatizmlerin sebeplerini. Etrafa saldırıp insanların arabasını dükkanını parçalamak, kaldırım taşlarını söküp sağa sola atmak eylem değil "barbar baskını"dır olsa olsa bence. Hangi amaçla yapılırsa yapılsın bu da değişmez. Adam gibi protesto yapılmasına kimsenin itirazı yok zaten.

Benim abartmak olarak algıladığım şeyler görüşüme uymayan şeyler değil, mantıklı düşününce bizzat o insanların kendisiyle tartışınca onların da abarttıklarını kabul ettikleri "ama bunu yapmassak milleti ateşleyemiyoruz abi" dedikleri konular.

Felsefesini es geçiyorum çünkü felsefesi *bence* zaten insan yapısına doğasına aykırı ama bunu tartışmanın yeri burası değil.

İslamın konuyla alakası yok karıştırmayalım eğer istersen ona da cevap yazarım ama sayfalar alır gider sonra.

Son olarak düşüncemi beğen ya da beğenme ama "duyarsızlık" deme hakkına sahip değilsin, beni tanımıyorsun. Ha belki de senden kat kat duyarlıyım ama fikrim farklı ne bileceksin ki? Senin fikrine uymayan duyarsız mı oluyor..?

Neyse, madem aşırılık şart. Yık sen zavallı tanımadığın bir adamcağızın dükkanını, parçala kapı komşunun arabasını. Ne diyim...

aşırılıkları savunma şeklime göre barbar sıfatıyla anılmak bence çok uç bir nokta...adm gibi protesto nedir? bunu açıklamanı istiorum.elinde pankartlarla 2 saat yürüyüp lay lay iki slogan hadi dağılın ..ne oldu? açıkcası savunduğun şeyi tam savuncaksın kimse orda kapı komşusunun arabasını yada mehmet amcanın dükyanının hasar görmesini istemez. tabiki kötü olaylar etrafta bi sürü insan zarar görüo ama belli noktada o zarar veren kişilerde yaptıklarının bilincinde olmadan gaz bir şekilde protesto yapiolar.
orda iki araba yakıp dükkan yağmalamak değil olay bir şekilde sesini duyurma çabası.ister istemez insanlar zarar görüyor ama.

milleti ateşlemek için abartı doğrudur ama bunu tam bir genlleme içine sokunca ister istemez ''otu boku abartan ''konumuna sokmak yanlış bence.

felsefesninin insan doğasına aykırıı olmasını düşünmenin sebebide felsefenin içinde anlatilio ... girmicem bu konuya başka topicte tartışırız istersen:)

konu eylemlere gelince bende islamı örnek verdim doğal olarak insanların gözündeki ''yıkıcı anarşistler'' imajı oluo ama aynı şeyi başkaları işine gelince yapip işine gelmeyince yapmadıkları şeyleri ''davalarını'' tam savunmadan ota poka laf atınca bende onları örnek gösterebilirim.(amacım dine kaydırmak değilza ten konuyu)

sana duyarsız demedim zaten ama şu şekilde düşünmenin duyarsızlığa yakın olduğu kesin *bence* '' çıkıp bağırsan neolacak,orada araba yaksan neolacak? şunu yapsan neolacak? bunu yapsan neolacak? ''
tam anlamıyla duyarsızlık olmasa bile aynı kapıya çıktığını söyleyebiliriz.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Tamam o zaman pek çok yerde anlaştık Natural, eğer görüşün protesto etmekten yanaysa ama öyle düşünüyorsa haklısın.

Diğer konularda da benzer örnekler var onda da haklısın.

Anlaşamadığımız tek konu şiddet konusu. İşte o da zaten siyasetle falan alakalı değil. o konuda bi yazım vardı dur bakayım bulabilecek miyim.... Bulunca yazımın sonuna quotelayacam. Ama ses duyurmak isteyen imza toplar, protestoda sadece yürüyüş bile yapılsa zaten tüm haber kanalları gösteriyor "Yürüyüş x'i protesto ettikten sonra olaysız şekilde dağıldı" diye. Yani amaca ulaşıyor. Olay sırasında gaza gelmek iste insanın içindeki temel 2 duygudan birinin ortaya çıması: Şiddet. Ve bunun her türlüsü yanlıştır. Bunu kontrol edememeye barbarlık derim ben. Bunca senede bunu içimizden sökmeyi öğrenemesek de kontrolü öğrendik sonuçta. Ve her şeyin üslubuna göre yapılması lazım. Ses zaten her türlü duyrulur önemli olan iyi ya da kötü duyurma arasındaki farkı bilmek.

Hah şiddet olayları için şu iyi bak, bu yazıyı metal müzikle ilgili bir konu için yazmıştım:

said:

İnsanın içindeki temel duygulardan bir tanesidir sığınma toplanma. İnsan bir grubun, bir bütünün parçası olmak ister. Bir şeye sahip olmak ve o şeyin o ve onun gibilere sahip olmasını ister. Sosyal bir varlık ya insan, yanlız kalmamak için, özellikle gerçek hayatta şartlar zorlaştıkça, sığınacak yer aradıkça ve koşullar karşısında ezildikçe kendini bu tür arayışlara atar. İşte bunu abartanlar da fanatizme dökerler işi. Bir örneği futbol takımlarıdır bunların. Takımın taraftarı olur, sonra kendini o takımla bütünleştirir, diğer taraftarlarla birleşir, kendi içindeki ezilmişliği bu sayede bastırır. Bütünleşir, ve bir süre sonra öyle bir kaynaşır ki kendiyle aynı fikirde olmayanlara karşı kin ve nefret besler. Böylece hayatta kendisini ezenler, önüne zor koşullar koyup onu yanlız bırakanlar olarak görür onları ve yanındakilerin verdiği cesaretle asla yapamayacağı şeyleri yapar, aklı artık yerinde değildir bir süreliğine... Kavga çıkartır bıçak çeker gerekirse adam öldürür... Bu arada da bunları yüce bir amaç için yapar çünkü artık kendi yanlız değildir, güven aşılayan o birliği kendince kutsallaştırmıştır.

Bir başka versiyonu siyasettir, dindir bunun. Nice savaşlar çıkmamış mıdır ortaçağda yüzbinlerce insan katleden, din yüzünden çıkan... Dikkat edin bu ölenlerin çoğu da o zamanın en kötü şartlarda yaşayan ezilmiş kısmı köylülerdir. Siyasete hiç girmeyecem hala duruyor burada... Gözünüzü açın yeter.

Bir başka türü de müziktir. Hiphop olsun metal olsun insan kendini kısıtlar. Tıpkı yukarda yazdıklarım gibi aynı sebeplerden dolayı aynı şekilde bunu müziği için yapar, başka müzik dinleyenleri, kendisi çok "orjinal" olduğundan kendine özenip taklit edenleri kiniyle nefretiyle boğmak ister. Bu gruplardan metal için olanı da yukarıda görüyoruz....
[signature][hline]
Mesaj tarihi:
tabiki;olay bir amacın olması,kendini bir yere dahil olarak görmektir zaten her zaman.
genelde körü körüne olur ama bilinçlide olur.
hayyata körü körüne yaşamktansa sana doğru gelen şeyler için herşeyi yapmaya hazırsındır herzaman.
fanatikliktir bu[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
Yani inan ki, yabancılara satılması bana, şeriatçı Türklere satılmasından çok daha az koyuyor.

Ayrıca, artık sol partilerin olaya el koyması gerek. Ne yazıkki ülkemizde, CHP hariç tüm sol partiler sadece konuşup afiş bastırmayı biliyor (TKP nin tek bildiği afiş) başka bir halt yok. CHP de (ne yazıkki karşısına adam gibi parti içi muhalefet çıkmıyor, çıkanlar bastırılıyor) Deniz Baykal'ın elindeyken bi halt olmaz be yazıkki.

Devletçilik nasıl bir Atatürk ilkesiyse, laiklik de aynen öyle. Karılarına türban taktırıp, Türkiye'yi din sömürüsüyle yönetmeye kalkan adamlar var, amaçlarını yavaş yavaş gerçekleştirme yoluna giriyorlar, biz hala dış düşmanlardan konuşuyoruz.

Önce iç düşmanlarımıza dikkat etmemiz gerek.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, Bounty Hunter of Eclipse

Delanoresse : olm imansiz pic olarak destek vermen lazim bana
Penthesilea : tamam abi hemen
Mesaj tarihi:
said:
Hellsing, 11 Kasım 2004 21:22 tarihinde demiş ki:
said:
Razu, 11 Kasım 2004 21:15 tarihinde demiş ki:
said:
Sailor, 11 Kasım 2004 21:12 tarihinde demiş ki:
bahsettiğiniz şey şu: biz adamlara türk vatandaşı gibi bir yerin tapusunu satıyoruz. fakat başka çoğu ülkede bu yoktur sadece 100 sene fln kullanım hakkını alabilirsiniz. yani siz bunları TAMAMEN satıyorsunuz, sorun orada.

Evet suankı hukumet vatan topragını para ıle yabancılara satmaktadır.ayrıca guneydogu anadolu bolumunun buyuk bır kısmı satılmıstır sımdıden...

Keşke komunistler gelseydi çok daya iyi olurdu dimi razu ?

Komunizmin tam anlamını bildiğinden bile şüpheliyim.

Komunist değilim, sosyal demokratım ama böyle saçma savunmalara ifrit oluyorum.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
chp nin solculuğundan ne olacakki bi adam gibi muhalefet fln yapamiolar,tkp yi zaten kim ...ler?[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 11 Kasım 2004 22:31 tarihinde demiş ki:

Devletçilik nasıl bir Atatürk ilkesiyse, laiklik de aynen öyle. Karılarına türban taktırıp, Türkiye'yi din sömürüsüyle yönetmeye kalkan adamlar var, amaçlarını yavaş yavaş gerçekleştirme yoluna giriyorlar, biz hala dış düşmanlardan konuşuyoruz.

Önce iç düşmanlarımıza dikkat etmemiz gerek.

Butun bu seriattan daha elim ve daha vahim olmak üzere ,memleketin dahilinde ve,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler.Hatta bu iktidar sahipleri sahsi menfeatkarını müstevlilerin siyasi emellereiyle tevhit edebilirler.

İste bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk İstiklalını ve cumhurıyetını ilalabet muhazfa ve mudafa etmektir

demıs Ataturk bız genclere...
Ama bazıları ne yapıyor bu konuda acılan tartısmalara baskalarının acıklarını bulmak ,onlarla sidik yarıstırmak suretıyle katılıyorlar.Ancak ımla bozukluklarını degıl ordakı fıkırlerı tartsısırsak Ataturk'un ıstedıgı genclık oluruz....[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
said:
Razu, 11 Kasım 2004 22:42 tarihinde demiş ki:
...
Ama bazıları ne yapıyor bu konuda acılan tartısmalara baskalarının acıklarını bulmak ,onlarla sidik yarıstırmak suretıyle katılıyorlar.Ancak ımla bozukluklarını degıl ordakı fıkırlerı tartsısırsak Ataturk'un ıstedıgı genclık oluruz....

Pardon şu son laf kimeydi, cidden merak ettim?[signature][hline]
Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 11 Kasım 2004 22:53 tarihinde demiş ki:
said:
...
Ama bazıları ne yapıyor bu konuda acılan tartısmalara baskalarının acıklarını bulmak ,onlarla sidik yarıstırmak suretıyle katılıyorlar.Ancak ımla bozukluklarını degıl ordakı fıkırlerı tartsısırsak Ataturk'un ıstedıgı genclık oluruz....

Pardon şu son laf kimeydi, cidden merak ettim?

bılmem orataya soledım ıstıyen alınır ustune ıstıyen alınmaz...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
bu topicle alakası yok dediği lafın.
topicleri karıştırmıyalım arkadaşlar.[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Mesaj tarihi:
said:
said:

Butun bu seriattan daha elim ve daha vahim olmak üzere ,memleketin dahilinde ve,iktidara sahip olanlar gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet içinde olabilirler.Hatta bu iktidar sahipleri sahsi menfeatkarını müstevlilerin siyasi emellereiyle tevhit edebilirler.

İste bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Türk İstiklalını ve cumhurıyetını ilalabet muhazfa ve mudafa etmektir

Ne imla bozukluğu ya? Nereden çıkardın bilmiyorum da, daha açık mı söyleyeyim:

"Böyle saçma sapan yapay gündemler yaratarak, kendi yüzsüzlüklerini, yolsuzluklarını ve en önemlisi modern ve laik Türkiye'ye karşıtlıklarını kısa vadelerde gizlemeye çalışan insanlardan nefret ediyorum. Bir numaralı problemimiz onlardır, iç düzen sağlanmalı önce."

diyorum, anlamadıysan bir daha tekrar ederim.[signature][hline]Elan Realms - A tale that goes on

Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 11 Kasım 2004 22:59 tarihinde demiş ki:
said:
said:

Ne imla bozukluğu ya? Nereden çıkardın bilmiyorum da, daha açık mı söyleyeyim:

"Böyle saçma sapan yapay gündemler yaratarak, kendi yüzsüzlüklerini, yolsuzluklarını ve en önemlisi modern ve laik Türkiye'ye karşıtlıklarını kısa vadelerde gizlemeye çalışan insanlardan nefret ediyorum. Bir numaralı problemimiz onlardır, iç düzen sağlanmalı önce."

diyorum, anlamadıysan bir daha tekrar ederim.

oalyın senle alakası yok pent...
baska bır topıc altında tartıstıgım kııslere yanlsı yerde cvp verdım o kadar...(yanlıs anlama olayın senle alakası yok)[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
said:
Llama, 11 Kasım 2004 23:38 tarihinde demiş ki:
öyle bişeyın olcağının sözü bile edilemez valla meydanda sallandırırlar cumurbaskanı ıle basbakanı

Ya gecen gun babam ızlemıs programı hulkı cevızoglu ıle bılmem dıe bır program varsa orda cıkmıs ekonomı bakanı ıste sormu hulkı cevızoglu bu konu ıle ılıgılı sorular ve bakanımız bu sorularu baska alakasız seyler soylıyerek gecıstırmıs.(babamla tartısırken babam soyledı banada)...[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Mesaj tarihi:
eh ıktıdarın gorevını yapmıs sızce yabancıların mulk alma yoluyla turkıyeyı ele gecırebılıcegıne ınanıyorsanız uzaylıların george bushu kontrol edıp dunyayı yonettıklerı tesınede ınanıyorsunuz demektır[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Mesaj tarihi:
Walla olabılır aklımdan gecmedı degıl[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul...
Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
  • Yeni Oluştur...