Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beslenme

Killer

Öne çıkan mesajlar

Ben yukarda 2750kcal saydim.

Ne kadar midye koydugunu yazmamissin o yuzden sallamadim gordugumu yorumladim.

Muzdan o kadar starch alman icin yemyesil muz alman lazim. Sari muz bildigin fruktoz deposu.

400gr somon ile maks 100gr protein geliyor. Gerisi bana dusuk gozuktu. Senin boyunda kilonda birisi 200'leri gecmeli bence.

Rahat degilim kisa kisa yaziyorum. Ters gitmek icin degil.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonda salata yı 400 gr yazmışım 400 kcal olcak ondan eksik olmuş haha

Starch ı patato dan alıyom zaten spordan sonra yani starch için muz yemiyorum zaten full fruktoz olmadığı için onu yiyıorum birde pratik uğraşmıyorsun 2 saat birde yoğun işlem görmemiş meyveler arasında.

Valla bugün çok yemek yedim şimdide uykum geldi çok da geçirmeyim ya yoksa bir halta yaramıcak. Hadi iyi geceler :)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Heh teşekkürler :)

Doğa marka yedim bir ara. Bence piyasadaki en lezzetli yulaf onların ki. Ayrıca gram başına besin miktarı daha yüksek. Daha iri taneli sanırım.

Yalnız benim yaptığım shake'lerin içinde karışmadı fazla. Lifalifte çok karışmıyor aslında ama en azından çamur gibi oluyor. Bunlar kaya gibi dibe çöktü :D

Yine de kahvaltı için cidden çok iyi.
Sosyal ağlarda paylaş

pontipati said:

selam, biraz vücut yapmak istiyorum ağırlık vs ile torba çalışıcam. lakin boy 1.84 kilo 70 civarı, önce bikaç hafta yemek abanıp kilo aldıktan sonra mı başlayayım, yoksa şimdiden başlasam mı daha iyi acaba?

sporszu yemek abanırsan anca göbek bölgen yağlanır. sonla onu vermekle uğraşırsın. evde şınav crunch squat lunge seated dips falan başla tıkırdan yemek de ye
Sosyal ağlarda paylaş

yulaf yerine kepek almışım

wat do?

bıldırcın yumurtasını nasıl yiyoruz?

sabah shakein içine kırmayı düşünüyorum çiğ takılıyomuşuz galiba

edit:

faggotun yazıya bak ekşisözlükten aldım

enerji veriyor sanırım. bir haftadır her sabah küçük tavamda bir tane yağda pişiriyorum benim gibi günde 10 saat uykunun altına inmeyen birini gece 5 e kadar uyanık tutuyor ve sabah da 11'e gelmeden uyanmış oluyorum. gün içerisinde yorgunluğu az hissetmem, kendimi daha az depresif hissetmem de cabası
Sosyal ağlarda paylaş

Baklagiller hakkında ne diyorsunuz ? çok mu fazla karb içeriyorlar ? protein için paso et yemek mi lazım şimdi?

www.besinler.net

burdan bakıp fikir ediniyorum da baklagiller konusu tam muallak ,en kral mercimek bile 100gr da 9 gr protein yazıyor ki buna baya şaşırdım bu kadar düşük beklemiyordum peh

vegan olsak baya sıçtık yani spor yapamıyor muyuz asdf
Sosyal ağlarda paylaş

Baklagiller deki protein tipini (lectin) vücut hiç iyi sindiremiyor ve efektif kullanamıyor ve toksik madde olarak algılıyor vücut inflamasyona sebep oluyor baklagiller doğru hazırlanmazsa ki doğru hazırlanması için 2-3 gün suda bekletmek gerekiyor ve suyunu 12 saatte bir değiştireceksin + pişirmeden yemen gerek ki besin değerleri gitmesin.

Karb oranları iyi ama kim neden uğraşsın onca basit karb varken.

Baklagil tahıl bunlar insana uygun olmayan şeyler.

Veganların çoğu protein ihtiyacını süt ve yumurtadan karşılıyor. Etik sebeplerle vegan olanlar ayrı onlara saygı duymak gerek ama sağlık için vegan olanlar cidden hiç bir şey bilmiyor.

İnsan için en iyisi hayvansal protein. Onun yanında çiğ sebze yemek gerek. Hayvansal proteini de buharda pişirmek gerek besin değerleri gitmesin diye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya süt çok değerli bir şey gerçek sütü bulabiliyorsan iç bende bulursam içiyorum ama otlayan hayvan olması gerek. O yüzden genelde sütü kefir yapıyorum ben diğer süt ürünleri çok gerekli değil.

Yumurta yiyorum onu da köylüden alıyorum.

Onun dışında et ve balık da var zaten.

Biraz ilgilenmek gerekiyor işte biraz uğraşırsan bir süre sonra otomatiğe bağlıyorsun zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

Onların yeri ayrı ve çok önemli.
Ama evrimleşme sürecinde ne zaman ki et yemeye başlamış insan beyni büyümüş ve evrimleşmesi daha kolaylaşmıştır.
Ben mesela vegan ım diyen adamdan çok sebze filan yiyorumdur.
Enayiler ya ortada geziyorlar çok sağlıklıyız diye hepsi iskeletor gibi.

Paleo diet i herkes uygulamalı bence insan olması gereken sistemine dönüyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...