Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Bilmem bu sorunla bir tek ben mi karşılaştım, ancak XP'de böyle bir saçmalık beni rahatsız ediyor. Dosyaları seçicem shift ile. İlk dosyaya tıklıyorum, sonra en son dosyaya shift basılı olarak tıklıyorum. Windows 95/98/ME normalde o iki dosya arasındaki tüm dosyaları seçer di mi? Ama XP'de bu olay nadiren oluyor. Tüm dosyaları seçmek yerine, sadece son tıkladığım dosyayı seçiyor. Daha da acayipi, o dosyayı değil de, 2-3 satır önceki bir dosyayı shifti bırakmadan seçersem, düzgün seçiyor. Deniyorum, bir dosya sonrasını, onu da seçiyor, bir iki dosya daha seçebiliyorum, ama gene bir dosyada takılıyor, gene "son tıklanan dosyayı seçme" olayı yaşanıyor. Ben de düzgün çalışan son dosyaya kadar olanları seçiyorum, düzgün çalışmayanları da ctrl ile elle seçiyorum. Acaba XP'de dosya seçme sınırı felan mı var? Bir sınır varsa bunu nasıl kaldırabilirim? Yoksa bu olay neden oluyor? Bilgisi olan var mıdır?[signature][hline]Forumlar iyice zevzeke mi benzemeye başladı ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolmx Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Benim bildigim Bu dosyalrı seçmek için CTRL tuşu kullanılır bide bunu dene istersen CTRL+A ise tüm dosyaları seçer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 muhtemelen sorun senden kaynaklanıyor. şu ana kadar gerek metin seçerken, gerekse dosya seçerken öyle birşey yaşamadım ben. fakat şöyle birşey de var, eski bilgisayarın shift tuşu biraz eblekti. tam basmadığı olurdu. benzer birşey olabilir belkim?[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 said: malcolmx, 13 Kasım 2004 12:22 tarihinde demiş ki: CTRL+A ise tüm dosyaları seçer tüm dosyaları seçmiycem ki, belli bir aralıktaki dosyaları shift ile seçmek istiyorum said: Mum_Chamber, 13 Kasım 2004 12:22 tarihinde demiş ki: tam basmadığı olurdu. benzer birşey olabilir belkim? klayve dandik, ancak klavyeden olan birşey değil, çünkü shift basılı dururken, belli bir yerden sonrasını kaldırmıyor. shiftle alakasız...[signature][hline]Forumlar iyice zevzeke mi benzemeye başladı ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolmx Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Bende san ctrl kullan dedim yani sift e basılı tutarak nasıl yapıyorsan bie ctrl ile dene Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 shift hiç kullandın mı bilmiyorum. shift ile sadece iki dosyaya tıklıyarak, arasındaki herşeyi seçebiliyorsun. ctrl ise tek tek seçmek gerekiyor. hepsini manuel olarak, elle seçmek zorundasın. ve dediğim gibi shiftin çalışmadığı yerlerde ctrl kullanmak zorunda kalıyorum, ancak ben shift kullanmak istiyorum. misal: içinde 50 dosya olan bir klasörde ctrl+a yaparsan 50sini de seçer. ama belli bir alandaki 25 dosyayı seçmek istiyince shift kullanman gerekiyor. ctrl ile tek tek seçersen 25ini de ayrı ayrı seçmen gerekli, o da baya kasar. niye ısrarla ctrl diyorsun anlamadım... genelde düzgün oluyor ama bazı dosyalarda saçmalıyor, shift ile seçmeye çalışırken zorlanıyorsun. sorum shift'e alternatif imkanlar değil. neden xp'lerde bazı dosyalarda shift sorunu yaşıyorum, ve bu sorunu düzeltme imkanımız var mı onu soruyorum.[signature][hline]Forumlar iyice zevzeke mi benzemeye başladı ne? [Bu mesaj Bonecrusher tarafından 13 Kasım 2004 12:51 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malcolmx Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Özür dostum ben konuyu anlıyamadım np ozamn yorum yok sorry Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adonis Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 sticky keysleri bi kontrol et bence...[signature][hline]There's someone who needs you. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2004 yok abi sticky key'ler kapalı. zaten şöyle yapabiliyorsun. mesela 10 dosya var seçecek. 1'e tıklıyorsun. shift'e basıp 10'a geliyorsun, sadece 10.'yu seçiyor. shift hala basılı. 9'a geliyorsun sadece 9'u seçiyor. 6'ya geliyorsun sadece 6'yı seçiyor. 5'e geliyorsun, 1 ile 5 arasındakileri seçiyor, normal. 6'ya tekrar geliyorsun, sadece 6'yı seçiyor. shift bu süreç içerisinde hala basılı... ve bu olay da sadece bazı dosyalarda oluyor. shift tuşu bozuk olsa hepsinde olurdu. yapışkan tuşlardan olsa gene hepsinde olurdu. o dosyaların özelliği ne, neden xp bazı spesifik dosyalarda aynı şeyi yapıyor anlamıyorum .. :) ilk xp'ye geçtiğim zamanlar bir-iki kez olunca fazla önemsemedim. ama bu durumla daha çok karşılaştığımdan bir topic açayım dedim, biri bilir belki diye... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar