Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu anda en dengeli match up hangisidir?

Oymanq

Öne çıkan mesajlar

yildirimokur said:

Oymanq sen arada aç gsl pvpleri izle .

Ahahah iş yerinde beni de güldürdün ya Allah da seni güldürsün emi yildirim. Oyman zaten sürekli bunları takip eden bi insan, hatta üzerine tartışıyoruz falan :)

Ayrıca DT'yi, 4xgw yapana yaparsan, geç kalırsın adam girer içeri ezer geçer. İçeri girmemesi için sentry basman lazım ama o zaman da gaz yetmediği için DT çok gecikir, efektif olmaz falan filan...

Zaten Gsl pvp'lerinde de adam 4x gidiyor dur ben dt gideyim kazanayım diye bi durum da yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam bunların hepsi tabiki yapılıyor da 4xgw'i gördüysen, bunları da yapıcaksan sentry şart demek istiyorum. O zamanda bizim düşündüğümüz direkt 6.30 dt çıkışı yalan yani. Adam da zaten senin tech çıktığını gördüğünde üstüne gelemeyeceğini biliyor, o zaman adam basmayı bırakıp expe dönüyor, sen bu sefer techi avantaj haline getiremezsen gene veriyon maçı.
Gerçi bunların hepsini Oyman'da yazdı ama açıklamaya kalktın mı böle yani...
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

hasbel kader master oyuncusuyum.

Ustamızsın.

Oymanq said:

yani bende adam gibi mal bir şekilde 4gate yapmak zorunda bıraklıyorsam işte biz buna dengesizlik diyoruz.

Oymanq said:

dengesizlikten kastım ingilizcedeki direk karşılığı balance olan kelime değil.

Böyle bakınca çok haklısın birader. Sleeep'in dediği ile birlikte de düşününce; ok.
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

sana şöyle bir örnek veriyim doutbful. hasbel kader master oyuncusuyum. anti 4gate savunması yapıp ekonomi gitmek istiyorum. adamın 4gate gideceğini biliyorum her türlü savunmamı ona göre gidiyorum ve genede yenildiğim maçlar oluyor. bunu tutmak imkansız? hayır değil kapıya 5canon 4sentry koyar tutarım adamda döner exp alır oyunu gene adam alır.

yani bende adam gibi mal bir şekilde 4gate yapmak zorunda bıraklıyorsam işte biz buna dengesizlik diyoruz. tvt'de bu geçişler çok daha soft. biri birine banshe sokuyorken öbürü ona hellion drop yapıyor yada biri all in liyosa öbürü hem all ini tuttup hem tech gidebiliyor scouta bakıyor işler. pvpde adam oyun başı ben 4gate yapcam diyo geliyo yapıyo yeniyo bu.

Aslında 4gate o kadar büyük bir sorun değil Oymanım normal bir robo açılışıyla veya stargate açılışıyla bile tutabilenler var ama itiraf etmem lazım stargate ile tutmak baya zor ve ağır timing tutturmak gerekiyor. Roboyla ise tutması aşırı kolay neden zorlandığını anlayamadım.

PvP de asıl sorun Phoenix, Blink Obs veya Robo play arasındaki coin flip olayı. Oyun aşırı yapabileceğiniz ufak gimmicklere bakıyor. Yani robo açılışıyla mesela blink obs yapılan bir haritada oynuyorsan eğer o obsu öldürmek ve zaman kazanmak için götünü yırtman lazım bütün oyun ona bakıyor. 2 immortal dahi çok zor içeri blinki tutmak, orduyu ayırmak ise çok kötü bir karar böyle bir durumda. Söz konusu haritalarda stargate de gidemiyorsun çünkü hayvani ileri düzey bir micron yoksa blink oyununa karşı baya geri düşüyorsun. Dolayısıyla oyun sana sadece blink vs blink oynamak zorunda bırakıyor bu da oyunu baya sıkıcı hale getirmeye başlıyor bir süre sonra. Tek tip oyunların gelişmesi çok sıkıcı olmaya başlıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Oymanq said:

Ifartcritted said:

Oymanq said:

dengesizlikten kastım ingilizcedeki direk karşılığı balance olan kelime değil. şöyle tek kelimeyle anlatayım "istikrar". çok iyi bir pvzci kendinden kötü bir zerge nadir yenilirken çok iyi denilen bir pvpci kendinden kötü bir p'ye yenilme ihtimali çok daha fazladır. ee ama o mirror demeyin tvtde aynı şey geçerli değil.

ki bunun da sebebi (mesela tvt de çok olur) talihsiz build seçimi olabiliyor. TvT de oyunun erken bölümlerinde 2 tarafda bir gas first buildi seçiyor mesela. Hangisi ötekini "counterliyorsa" o oyuncu ciddi anlamda öne geçiyor. Bu senaryoda yenilen oyuncunun suçu ne ? hiçbirşey. Sadece talihsiz bi build seçmiş olması.

haliyle olaya " 2 taraftada aynı unitler var !!" olarak değil de , build order ve neyin daha önce yapıldığı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak bakarsak daha sağlıklı olur.

hayır dostum öyle birşey yok. tvt'ler çok ortada ve late game kalıyor. eskisi gibi artık gaz alıp banshee yada hellion drop all in lemiyor millet. exp tank marine late game oynanıyor. ayrıca iyi diğer match upları iyi olan oyuncular tvt'dede aynı performansı gösteriyor.

şu tespit cok hatali.

bu olay ciddi anlamda var yani. karsi taraf marin hellion drop acıldıysa ve ben cloak banshee yapmişsam , orduyu attack move verip kurtlar vadisi izlemeye gidiyorum. en fazla 2 dk ya "LOL NOOB HARDCOUNTEr" diye aglaya aglaya cıkıyor adam.
(bahsettigim olaydaki kişiler ve kurumlar mid-high master arasıdır)

senin dedigin olay , 2 tarafta fe acılıp , karsı tarafın da fe attıgını gormesi uzerine daha greedy oynamaya baslaması sonucu olusan bi senaryo ve inanılmaz keyifli bi olay

2 tarafta gas first acilip birbirine yazılmaya baslayınca hangisinin buildi daha şanslıysa o kazanıyo işte. (epic fail micro hataları olmadıgını varsayarsak)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...