Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Vücut Geliştirme #2

AthleT

Öne çıkan mesajlar

Dunyada alinabilecek en kalitesiz supplement gainer sanirim. Paraya yazik.

Kilo almak icin de gainer sart ise, gainer'siz kilo alamiyorsaniz bu sporu yapmayin. Cunku demek beslenmeyi bilmiyorsunuz. Aciginizi da gainer ile kapattiginiz surece ogrenemeyeceksiniz. Ve elbet bir gun bir yerden patlak verecek. Ya daha fazla gelisemeyeceksiniz ya da definisyonda makrolarinizi ayarlayamayacaksiniz.

Hard gainer = Under eater

Dost aci soyler. Ama bunlar gercekler.

*Tili mesaj kutun dolu.
Sosyal ağlarda paylaş

staja başladım. halbuki tatilde abanıcam falan dioydum. tabi o omuz sakatlanmadan da önceydi. 5 hafta faggot gibi çok bişey yapamadım. en kötüsü sırt çalışmadım hiç. diğer grupları kastım yine çıtırdan. sırtım allahtan en iyi bölgem falan

şimdi stajdan dönerken minibüs de salonun ordan geçiyo tam.

şimdi sabah kahvaltı, 1de öğen yemeği. 6da çıkıyorum, yarım saat sonra spor.

sabah içsem,
ant öncesi
sonrası
gece

bak neler oluyo. zaman yok yani şuan
Sosyal ağlarda paylaş

78 kiloydum olmuşum 81. Saaçma bir göbek çıktı şekerli unlu kızartma da yemiyorum. Yesem de çok az yiyorum. Ama gaz varmış gibi böyle diyafram altından şişkinlik var sinir oldum.

Bu arada 2 adet sorum var

1) Lateral raise makinede 40kg çıkarttığım halde 10kg luk dambılla neden yapamıyorum ?

bahsetttiğim makine

http://www.nationalfitnessequipments.com/images/Machine_Lateral_Raise.jpg

2) Ayakta military press deltoid den çok trapeze vurdu. Yanlış yaptığım birşey mi var sizce ?
Sosyal ağlarda paylaş

Neden makine kullaniyorsun? Dumbell ile yap. Her firsatta serbest form ile calis. Makinelere bagli yasamiyoruz. Her turlu stabilizor kasa da ihtiyacimiz var.

Military press'i ayakta nasil yapiyorsun? Push press gibi mi overhead press olarak mi? Oturarak yap formuna konsantre ol. Emin olunca tekrar sonra ayakta yaparsin. Trapez in calism yonu presse ters normalde.
Sosyal ağlarda paylaş

military presste kürek kemiklerini sabit tutmuyoruz, tutmayın. bench press için geçerli o sadece. ağırlığı kaldırırken kürek kemikleri de yukarı kalkıyor, bu da üst trapezin görevi. trapez dominant bir hareket değil ama trapez de çalışıyor. alışık olmadığın için trapezler kas ağrısı çekmiştir.
military press ayakta yaparken kıçınızı ve karnınızı sıkıp, geriye yaslanmayı ve lumbar omurganın hyper extensionını engellemeniz gerek. yoksa bele zararlı. türkçeye çevirmekle uğraşamıycam zamanım az

lateral raise i dambılla yap. makinede 40kg kaldırmanın 2 sebebi olabilir. ağırlık dirseklerden uygulanıyorsa basit fizik. ellerinden uygulanıyorsa da o kg değil de lbs olabilir. makine olduğu için her kol için ikiye böl 10kg

*mesaj kutumu boşaltıyorum
Sosyal ağlarda paylaş

samella military yapma smith machinede falan basla, veya dusuk agirlik dumbell press calis, o kullandigin makine cok guzel bu arada bende kullaniyorum dambellden sonra ama onda oyle en alttan degil kollari omuz hizasinda sabitleyip oradan yukari calis.

omuzda dinlenme aralarini az tut, ayakta calisacagim diye sakatlanma tehlikeli hareket military.

misal :

dambell pressle basla 4 set
sonra oturarak lat raise + one kaldirma kombo yap.(8 yana ac hemen ustune 4 one dumbell yere paralel, 4 dumbbell yere dik her bir kol icin) 3 set (bunu anlamadin sen kesin :) )
sonra o makineye gec 3 set
one plate kaldirma 3 set
barbell + dumbbell shrug ile bitir 2+2 veya 2+3 set. barbell yerine makineleri var bunun onlarda cok iyi, dumbellerde bir normal , bir arkadan one bir mumkunse onden arkaya cok ters oluyorsa arkadan one ve normali mixle setlerde. genel olarak imanina kadar salma omuzu herzaman bir gerilme olsun omuz hareketlerinde.

ne demek istedim ornegin o makinede dedigim olay, en asagi birakirsan kollari omuzlari rahatlatirsin ama omuz hizasinda tutmaya calisirsan daha etkili olur, veya shrugda omuzlari gotune kadar salma devamli gergin kasik dursun sonra kaldir veya one dogru cevir omzunu..

benim omuz bu sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...