Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Selamlar, Benim 2.4ghz bir e6600 c2d bilgisayarım var 6gb ram vs. Şu an nvidia gts250 kullanıyorum. Bottleneck olmadan ne alabilirim gts 250 yerine (eğer bozulursa / veya performans cidden farkedecekse alıcam zaten normalde bilgisayarı toptan yenilemem lazım biliyorum) Teşekkürler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Biraz araştırdım da, gtx550 bottleneck yapmaz gibi bir sonuç çıktı, performans olarak gts250 nin texel rate i daha fazla, sadece oyun için gts250 bozulmadan gtx550 almak çok fark yaratır mı acep? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 peki neden ısrarla nvidia yoksa siz aticileştiremediklerimizdenmisiniz ? :D HD6770 bence 550 den daha iyi bi kart fiyatlarda aynı. 6770 darboğaz yaratırmı dersen senin sistemde hiç bi fikrim yok, olmadı biraz hızıştırma ile halledilebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Eski kafa işte. Intel ile nvidia daha uyumlu derlerdi oradan aliskanlik. Bir de cpu da iyilestirme yapmam abi, ufacik upgrade icin abuk paralar verip 9600 e fln gecmek mantiksiz gibi. Sadece gecen gun, "kart yanarsa ne alirim acep" diye dusunmemin sonucu bu baslik. Dedigin karta da bakiyorum hemen :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Nvidia sorunsuz olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ana makinemde GTX570 var diğer 3 makinede ati 5xxx ve 6xxx serileri mevcut en basit örneği Borderlands 2 de Nvidia 60 derece bile olmazken ATI ler istisnasız makineyi kitledi ki son sürüm yüklü hepsinde de. ATI her sürümde bir sıkıntı çıkarıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 6770 bulamadim :) ama zaten texel olarak ustun galiba. Bilemedim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 DareJedi said: Nvidia sorunsuz olmasından kaynaklanıyor olabilir. Ana makinemde GTX570 var diğer 3 makinede ati 5xxx ve 6xxx serileri mevcut en basit örneği Borderlands 2 de Nvidia 60 derece bile olmazken ATI ler istisnasız makineyi kitledi ki son sürüm yüklü hepsinde de. ATI her sürümde bir sıkıntı çıkarıyor. Zaten ben bence nvidia dan sasmam da, acaba gercekten 220 tl vermeye deger mi gts250 ile aradaki performans artisi. Onu tahayyul edemedim (ne bicim kelime o yahu) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DareJedi Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 http://www.hwcompare.com/5823/geforce-gts-250-1gb-vs-radeon-hd-6770/ Bu siteden rahatlıkla kıyaslayabilirsin kendin de seçerek kartları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 e6600 ya GTS 250 den yüksek bişi alcaksan 280 filan al şuan yeni çıkan tüm ekran kartlarını zaten verimli kullanamazsın darboğaz olur olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 DareJedi said: http://www.hwcompare.com/5823/geforce-gts-250-1gb-vs-radeon-hd-6770/ Bu siteden rahatlıkla kıyaslayabilirsin kendin de seçerek kartları. İste oradan baktim da, texel rate olarak (ki oyunlarda texel daha önemlimis fln) benim gts250 benchmark daha iyi :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 cantug said: e6600 ya GTS 250 den yüksek bişi alcaksan 280 filan al şuan yeni çıkan tüm ekran kartlarını zaten verimli kullanamazsın darboğaz olur olmaz Bunun sebebini azicik acabilir misin? Yani 280 almak gercekten performans arttirir mi? 550 ne gibi sorun olur fln? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Yeni nesil aldıkların bi sorun yaratmaz tabiki ama tam güçte kullanamazsın Boğuna para vermiş olursun. Hem anakartta Darboğaza giriyor Ayarlanabilir ama NB voltajların yüksek olması gerek filan cpu overclocklaman gerek advance a giriyor o iş... Mesela ekran kartın görüntüyü aliyor harmanlıyor diyelim bunu harmanlamak için işlemciden işlem gücü alıyor şunu şunu harmanla diye eğer işlemci bunu hızlı bi şekilde iletemez ise zaten ekran kartın okadar güç harcamasına gerek kallmıyor aynı şekilde ekran kartıda işlemciye yollamaya çalıştığı veri/data oluyor ve onlarıda tam sıralı yollayaamiyor ve darboğazdan yeterli derecede gücünü gösteremiyor ekran kartı. açıkcası ati de HD6870 NVdia da GT585 gibi 256bit üstü ekran kartları işini görür o işlemciyle anakartında önemli tabi iyi bişi olması. Bu ekran kartlarının üstünde bi ekran kartı alman o işlemcili makinaya israf olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 http://static4.fjcdn.com/comments/what+the+actual+fuck+I+just+finished+watching+that+exact+_160f97e1196c55d9561c1db20d631906.jpeg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 cantug said: Yeni nesil aldıkların bi sorun yaratmaz tabiki ama tam güçte kullanamazsın Boğuna para vermiş olursun. Hem anakartta Darboğaza giriyor Ayarlanabilir ama NB voltajların yüksek olması gerek filan cpu overclocklaman gerek advance a giriyor o iş... Mesela ekran kartın görüntüyü aliyor harmanlıyor diyelim bunu harmanlamak için işlemciden işlem gücü alıyor şunu şunu harmanla diye eğer işlemci bunu hızlı bi şekilde iletemez ise zaten ekran kartın okadar güç harcamasına gerek kallmıyor aynı şekilde ekran kartıda işlemciye yollamaya çalıştığı veri/data oluyor ve onlarıda tam sıralı yollayaamiyor ve darboğazdan yeterli derecede gücünü gösteremiyor ekran kartı. açıkcası ati de HD6870 NVdia da GT585 gibi 256bit üstü ekran kartları işini görür o işlemciyle anakartında önemli tabi iyi bişi olması. Bu ekran kartlarının üstünde bi ekran kartı alman o işlemcili makinaya israf olur. Ama ... Ama ... Darboğaz olmaz gtx550 ile dedilerdi. Ama güzel olur dedilerdi :( O zaman kart yanana kadar gts250 devam. Ne gidip 280 alip para vericem. Hic iste :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Evet olmazda hem fazla pahalı o hemde http://www.hwcompare.com/11044/geforce-gtx-285-2gb-vs-geforce-gtx-560/ :) hatta: http://www.hwcompare.com/6037/geforce-gtx-285-2gb-vs-radeon-hd-6870/ 6870 daha iyi performansli ve 158$+kdv şuan fiyatı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 insanlar yuzlerce lira harciyor, surada insanlari yanlis yonlendirmeyin kendi paranizi harciyormus gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Hmm gtx285 2gb fiyatina bakayim. Zira 6870 150+kdv ise 550 120+kdv Gerci su an teknobiyotikte 7770 120+kdv Kharon sen ne dersin peki madem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 3Dfx Voodoo Banshee elbette Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 sonra gidip star wars : rogue squadron oynarız :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cantug Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Dworgian said: Hmm gtx285 2gb fiyatina bakayim. Zira 6870 150+kdv ise 550 120+kdv Gerci su an teknobiyotikte 7770 120+kdv Kharon sen ne dersin peki madem? Kharon Haklı yanliş yönlendirmek istemem, bu olaya ayırdığın bütcenide bilmediğim için direkt bildiklerimi aktardım 7770 de bir fark göremezsin şuankinden 120 boşbir harcama olur eğer bulabiliyor isen 5870 veya gtx285i al ve alabiliyor isen Ama dersen ki ya zaten ben makinami değiştircem şimdi ekran kartımı alayim önceden ozaman iş değişir git 350$ a kart al derim yenilerinden ki 6 ay içinde değiştircek sen makinanı mantıklısı bu olur. aldığın ekran kartını yeni makinanda kullanırsın baya bi süre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GreenPeace77 Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 nvidia gtx 2xx serisine hiç bakma çok eskidi o kartlar ve çok fazla güç harcıyolar, tahminen ne kadar bütçe ayırabilirsin ona göre fikir verebiliriz benim tavsiyem bundan aşağı kart almaman yönünde. HD 7770 not : darboğaz konusunu açıklığa çıkarmak lazım yoksa boşuna para harcanmış olur. (belkide o işlemciyle performans artışı gelmiycek) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Dworgian said: Hmm gtx285 2gb fiyatina bakayim. Zira 6870 150+kdv ise 550 120+kdv Gerci su an teknobiyotikte 7770 120+kdv Kharon sen ne dersin peki madem? oncelikle 2,3,4 serilerini kafadan atlamak lazim nvidia da. Gereksiz bandwith, gereksiz guc tuketimi, verimsiz kartlar. Ustelik yeni teknolojilerden de faydalanamayacaksin. Birde garantisi olmayan 285 falan almak dunyanin en sacma isi olur , 6 serisi geldi. 4 sezon fark var arada. yazik gunah. e6600 mevzusu ise karisik; hangi e6600? core 2 duo e6600 mu? pentium core e6600 mu? aralarinda 4 sene ve ciddi bi performans farki var. edit: ilk mesajda 2.4ghz c2d yaziyormus, sadece baslik ve gelen mesajlari dusunerek yazmistim. En kotusu muhtemelen p35 board ile 266 veya 300fsb ile 667-800mhz ram kullaniyorsun. Burada islemciden ziyade ram sinirina takilirsin. yeni oyunlarda diye tahmin ediyorum iki senaryoda da , ama emin olmadan yorum yapmak dogru degil. Bottleneck dedigimiz seyi her yerde hissetmezsin, atiyorum; bc2 oynarken veya bo2 oynamak arasinda fark olucaktir. Zira islemciye cullanan motorlarda ekran kartindan once islemci zorlanicak. Baska bi oyun motoru grafigi verimli kullaniyorsa ayni performans ile yeri gelince tesallation bile acarsin. benim onerim -butceni soylemedigin icin- ekonomik cozum olarak sirasiyla; gtx650ti 7770 gtx550se olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Tesekkurler herkese öneriler ve açıklamalar için. 6gb ram var, bu arada cpu ya yüklenen ve gpu ya yüklenen diye farkli yapilar oldugunu bilmiyorum iyi oldu ögrendigim. Ayrica evet zaten 285 satan sifir degil 2. El bile yok. Dediginiz kartlara ve butceme bakayim ben. Zaten oldu da butcede duzelme oldu, o zaman full bilgisayar build için agritacagim basinizi :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2012 6550 ile 7850 yi kullanıyorum. cpu 3,2 gz overlocked. önerim 7850 + o.c. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar