jonq Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Bir arkadaşım Taran ın bi yazısını cevirip yolladı.Sizinle paylasayim dedim.Oncelikle icinde hoş olmayan kelimeler barındırmakta onlar sansurlemek yada silmek yazıyı anlamsız kılabilirdi bu yuzden kusura bakmayin. Oyuncu Kişilik Türleri Tanımlayıcı Rehber Yazar: Taran (http://www.cs.rit.edu/~djr7581/view.php?file=player_types) Çeviren: Serdar Üşenmez Bir SPHERE sunucusu çalıştırdıkça, muhtemelen oyuncuların belli kişilik gruplarına ayrıldığını farketmişsinizdir. Şimdi bunların birkaçını özetleyip onlarla nasıl başa çıkacağınızı göstermeye çalışacağım: İyi Adam: Bu zamanla arkadaşınız haline gelen oyunculardandır. Diğer herkesi uzak tutmak dışında onunla başa çıkmanıza gerek yoktur. Sırf nazik olduğu için oyundaki neredeyse herkes tarafından saldırıya uğrayan (sözlü ve PVP yoluyla) kişilerden biridir. Bir olasılıkla, birkaç duygusal sorunu vardır, ve bazen çabuk kızabilen biridir. Birşeyde yardıma ihtiyacınız olursa, çağıracağınız kişi İyi Adam'dır. İyi Adam'la tipik bir muhabbet şuna benzer bir şekilde geçer: Oyuncu: Selam! Naber? Siz: Fena sayılmaz. Diğer oyunculardan biri beni delirtiyor. Oyuncu: Üzüldüm, yardım etmek için yapabileceğim birşey var mı? Siz: Zannetmiyorum, üzgünüm. Diğer oyuncu: İpne! GM'e yardım ediyor! ÖLDÜRÜN ONU! Alev Makinası: Alev makinası forumlarda takılıp herkesle sert konuşmayı sever. Bu sinirli halini, o kişilerle oyun içinde karşılaştığında nadiren sergiler. Bu oyuncuların aşırı derecede güvensiz oldukları kanaatindeyim, zira en hafif aşağılama veya aşağılama olarak aldıkları şey bile onları küçümsemelerden, atıp tutmalardan ve en saf ruhu bile kirletecek küfür dizelerinden oluşan bir yaylım ateşine sevkedecektir. Alev Makinası'yla baş etmek, onla uygarca konuşmak kadar zordur. Size sunucunuzun ne kadar berbat olduğunu, ekibinizin ne kadar kötü olduğunu, ve İyi Adam'a (yukarıda) ne kadar "sakso çektiğinizi" söylemeye yatkındır. Arkasından, işi size ekip üyesi olup olamayacağını sormaya veya sunucunuzu iyileştirmek için tavsiyeler vermeye getirir. Alev makinası, içinde bok veya ibnelik geçmeyen tek bir cümle kuramaz. Bu oyuncuların gerçeği kavrayışı pek sağlam değildir. Mantık işe yaramaz. Ve sunucunuzdan nefret etseler ve orada oynamak istemeseler bile, sırf size garezleri olduğu için ban'lerden kurtulmanın bir yolunu bulurlar. İşte Alev Makinası'yla tipik bir konuşma: Siz: Merhaba. Oyuncu: A.K. nie hala GM Ali'yi atmadınız? Siz: Çünkü iyi iş çıkarıyor. Oyuncu: $#@!%&!!! Ben ondan kat kat iyi GM olurum sik yarrak am göt piç top. GEBER! Siz: Sakinleş. Oyuncu: Ben sakinim ibne orospu çocuu. Git at yarraa yala. Sidikte çürü. Gördüğüm en taraflı admin'sin. Shard'ınızı maymun siksin. ICQ listemdeki herkese ne kadar berbat olduunuzu söledim, hepsi bırakıcaklar! Mahfedecem sizi! Siz: Onu niçin yaptın ki? Oyuncu: Çünkü dengeli bi sunucu çalıştırmak hakkında en ufak bilgisi olmayan ibnenin tekisin! En İyi: Bu oyuncu yer yüzüne gelebilecek en harika insan olduğunu zanneder, sizin ve herkesin bunu bilmenizi mutlaka sağlar. Biraz Alev Makinası'dır, bir aşağılamayı sindirmesi mümkün değildir. Diğer insanları aşağılamak için "nasıl geçirdim ama" gibi ifadeler kullanır, ve herkes onla tartışmaktan bunalıncaya kadar tartışmayı sürdürür. Bunu yapınca da mantık konusundaki mükemmel yetenekleri sayesinde tartışmayı kazandığını kabul eder ve herkese "geçirdiğini" ilan eder. Arkadaşları haricinde tüm shard'daki tek normal insan olduğunu ve diğer herkesin bütün gün oturup cips falan yiyen şişman ibneler olduğunu iddia eder, ve bunu her durumda da söyler. Bir .txt dosyasında Freud'dan inciler saklar ki sonradan bir konuşma esnasında oradan kesip alıntı olarak yapıştırabilsin. Aynı zamanda 188587 kiloyla bench press yapabildiği ve futbol oynadığı için başka bir kıtada yaşasanız bile ondan korkmanız gerektiğine inanır. Pek nadiren 16 yaşın üstünde olur. Bu oyuncu tipiyle başa çıkmak imkansızdır, ve tek ümidiniz en kısa zamanda oynamak için başka bir yer bulmasıdır. Şizofrenik: Bu oyuncu Alev Makinasi ile İyi Adam arasında birşeydir. Onu forumlarda temas kurduğu birine keyifle saldırırken görürsünüz. Onu oyunda bir başka oyuncuyu küçük bir rahatsızlıktan dolayı aşağılarken görürsünüz. Ama sonra, size ICQ'dan tamamen uygar bir şekilde gelir ve size her türlü hizmetini sunar. L33T: Bu oyuncu En İyi ile Alev Makinası arasında bir kombinasyondur. Oyun içinde mümkün olduğunca çok savunmasız newbie öldürmeyi onur sayarlar. Britain Mezarlığı'nda durup giren herkesi öldürürler ve kurbanlarına ne kadar l33t olduklarını ilan ederler. Kaçınılmaz olarak gerçekten oynamayı bilen birisi onu öldürecektir. L33t'ler hile yapmaya yatkın olduklarından onlara karşı standart PvP işlemeyecektir. Dolayısıyla kaybettikleri zaman, kazananı otomatik olarak hile yapmakla suçlarlar. Kazananın ismi forumlara "hileci" olarak yazılır. L33t'ler bölünemez gruplara toplaşmaya meyillidir. Biri sadece kendisinin de l33t olduğunu kanıtlayabilirse d
Kerhuzad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 ben oyuncu tiplerinden iyi adam sınıfına giriyorum .[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Flour Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Valla sanırım ben hepsine giriom :P[signature][hline]ForeVer SinoP
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Lame tıpını yazmamıssın alındım dogrusu :D[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
Kerhuzad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 anlamadaıysan yuh sana bence bu sesle git top sektir.estetiğe dikkat.[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
SmoLaFein Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Ahaha annadım hangı grupta olduumu uheuhe :D[signature][hline]Ash nazg durbatuluk,ash nazg gimbatul,ash nazg trakatuluk agh burzum-ishi krimpatul... Ennyn Durin Ultan Moria:Pedo mellon a minno.Im Narvi hain echant:Celebrimmo o Eregion teithnt i thiw hin...
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Bunların arasında ben yokum ya da olmak istemiyorum[signature][hline]We don't know what must we do about Worlds!
Kerhuzad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 ressamlar çizemedi şairler yazamadı tarifin yok senin doruk bu arada estetik![signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
DoruK Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Hehehe dimi ama estetik olalım ;)[signature][hline]We don't know what must we do about Worlds!
Kerhuzad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 bugun bayram arifesinin arifesi olarak herkesi estetik olmaya davet ediyorum ilk baştaki iki erişilemez konu halka arz edilirse estetik alanını artırmış oluruz diye düşünüyorum.[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Kerhuzad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 yanlış oldu pardon [Bu mesaj Kerhuzad tarafından 12 Kasım 2004 18:47 tarihinde değiştirilmiştir]
schaker777 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 bence biraz sansür koymaliydin ama cok guzel bir yazi ---- kerhuzad arkasayfada cevaplamadiin bir suru konu var[signature][hline]Love is a name.. Sex is a game..so, Forget the name... Play the Game.. Saint Joseph'li ultimacılar
Kerhuzad Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 12, 2004 4 tane var ve onları bilerek cevaplamıyorum ikisi erişilemez konu ondan estetik iice bozulcak[signature][hline]Her zaman her şey olabilir asla şaşırma.
Öne çıkan mesajlar