Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sayfa çevirme patenti

GERGE

Öne çıkan mesajlar

Bana kalirsa bu rakamlara gore apple pazar kaybetmiyor. Android urunler apple in hitap etmedigi kitleye seslenmeye baslayarak kendilerine yeni pazar alanlari katiyorlar. Yuzdelerin bu sekilde devam etmesi normal. Bu mr_hand in savini daha az dogru yapmiyor.

apple kendi icin olmayan marketi yaratti, bunu da sadece ultra thin ile degil hem smartphone u consumer seviyesine getirerek, hem de tableti casual kullanici icin notebook a yeglenir hale getirdigi icin yapti.

Tarihte bunun icin android yazicak demek icin gectigimiz 4 yili tamamen gormemek lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

steve jobs varken cok genis anlami var. kendi sirketinden kovulmus bi adam basarisiz oldugu icin.

bi donem den bahsedersek, evet, bi donem cok iyi sweat spot buldu. iphone icin belli bi kac yil iyiydi, ilk ciktigi yillar blackberry iyiydi halen, sonra o dusunce piyasa bosta kaldi, android in gelisine kadar tek oyunculuga oynadi. bi kac yil. mp3 player larda da piyasayi yaratmadi, ama uzun sure yonetti halende yonetiyor.

piyasa yaratti demek icin cok farkli kriterler gerekiyor. farkli argumanlarda apple in iyi oldugu alanlar var, piyasa yaratti lafi icin konusmustum. mp3 playerlarda en basarili firma oldu gelmis gecmis dersen, mesela dogrulugu var. piyasayi yaratmadi ama.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Bu arada biraz arastirdim, Apple smartphone pazarini yaratmamis hic de:

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ac/World_Wide_Smartphone_Sales_Share.png

Nokia, Palm ve RIM'in ortak urunu gibi. Apple ama 2008'de app store ve pazarlama ile iPhone 3G zamaninda marketin epey buyuyup nis pazar olmaktan cikmasini saylayan en buyuk faktorlerden. Apple yaratti demek yanlis ama marketin ni;likten evrilmesini sagladi iPhone 3G ve App Store ile.

Tablet pazari icin bariz Apple yaratti diyebiliriz degerlere gore. 2009'da satis rakami 1.9m. 2010'da iPad'in ciktiktan 80 gun sonraki satis rakami 3m. Ayni yilda iPad 12m, oteki tabletler 3,5m satiyor. iPad'in uzerinden bir sene gecmeden Google acele Hobeycomb'u cikariyor.

Tablet marketini Apple'in urunu.
Sosyal ağlarda paylaş

mp3 player zaten 15 yaşında veledin elinde dolaşan bişeydi. Smartphone öyle değildi, onu diyorum. Merak edip baktım, 1970'lerde amcanın teki o zamanlar smartphone ismi daha ortada olmasa da mantığında telefon fikrini ortaya koymuş ilk kez. iPhone çıkana kadar kimsenin ağzında da doğru düzgün smartphone lafı geçmiyodu. Palm falan deniyodu en fazla ya da Nokia communicator mu ne işte...

Apple'ın son kullanıcı için en büyük avantajı arayüz işini çok iyi yapmalarıydı. Bunu diğer firmalarda o dönemde pek olmayan işletim sistemi/donanım uyumuyla destekleyip sağlam pr ile piyasaya sürünce sihirli bişeymiş gibi baktı millet alete. Palm o aletin yaptıklarının nerdeyse hepsini yapıyodu zaten. Ama bunlar gitti multitouch olayını falan kullandı, ordan şunu aldı burdan bunu aldı ama o kadar güçlü donanım ve işletim sistemine rağmen kullanımı çok kolay ve yenilikçi bi cihaz piyasaya sürdü...

Patlama da o noktada oldu zaten. Veledlerin elinde Nokia Communicator falan hatırlamıyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Apple ürünleri kullanıcıları şu premium his demiyormu... Ne premiumu abi? Çingenede bile iphone var artık.

Ha ayrıca benim telefonum premium da demiyorum.

İşinizi görüyorsa ne ala. Ayrıca iphone5 ile apple biz ne yapsak alır bunnar hedesini de kaybetmişe benziyor. Gözü yaşlı fanları da olacak her zaman ama sektörü android avucuna aldı. Yakında Win8 biraz daha yaygınlaştığında Samsung, HTC, Nokia ve Sony windows phoneları sayesinde Apple'ın çok çok daha kan kaybedeceğini ve MS'in bu sektörde bir iki sene içinde %15 gibi bir pay elde edeceğini düşünüyorum.

Apple'ın elindeki son kozu ise Iphonepad. Ipad mini ebatlarında iphone kaktıracak, fanboyları da innovatif innovatif agucuk gugucuk oynayacaklar onunla.

Tarih yine tekerrür eder. Steve Jobs gider, apple iflas eder...
Sosyal ağlarda paylaş

Gerge nin koydugu grafikde de rahatlikla gorunuyor, elbette iphone oncesinde smartphone marketi mevcuttu ve hali hazirda satan cihazlar vardi. O grafikten business odakli kullanilan telefonlari cikartinca geriye nasil bi grafik kalir acikcasi tahmin edebiliyorum.

apple in yarattigi sey symbian in yitip giderken next gen smartphone lari consumer markete indirgeyip herkes icin kullanilabilecek ve arzulanir cihazlar haline getirmekti.

saniyorum kimse apple smartphone u icad etti demek istemiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/83/World_Wide_Smartphone_Sales.png

burada da bi grafik var satis rakamuna gore.

sanirim 1.5 yil gibi bi ustunlugu oldu pazarda iphone un teknolojik anlamda, yani competitive anlamda pek bi rakibi yoktu. bb dusuodu, android yeni oturuyodu.

oncesi bb rakip, sonrasi android.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Business market ve consumer market cok farkli seyler ama. Apple'in business markette design, music, creative writing gibi konular disinda pek bir iddaasi yok zaten.

Su Mellel denen program mesela inanilmaz bir sey akademik ve uzun metinler icin. Yazdigim FRP kitabinda kullaniyorum (su Naruto RPG sistemi), cok rahat. Latex'den ona migrate ettim tamamen. Windows'da alternatif olmadigi icin Latex'e bagliydim anladim ki.

Neyse iste, bu program 2002'de cikmis, Apple batan cocugu oynarken. Yani Apple'in is odakli urunleri yillardir ayni sekilde gidiyor, onun girdigi alanlari da buyuk oranda Microsoft tarafi ignore ediyor. Logic mesela epey iyi. Pro Tools'un da Windows performansi nispeten kotu.

Yani business'i sokarsak is degisir. Her tarafin lider oldugu sektorler var, cok degisim yok.

Consumer markette ama Apple smartphonelari nis marketin otesine tasidi ve tablet pazarini yaratti. Bunu diyebiliriz bence.
Sosyal ağlarda paylaş

tabletle hicbir isi olmayan insanlari tablet almaya yoneltti ya apple. daha dogrusu ipad almaya yoneltti. ipad =/= tablet algisi yaratti. ipad alip, "soyledigini igrenc/komik ses tonuyla tekrar eden application"la(adini hatirlayamadim) oynamak disinda hicbirsey yapmayan insanlar var sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle deme Kharon, senden benden fazla kazanıyor dolmuşçular :D sdfsdf

Ya demek istediğim şey şuydu aslında. Apple ürünlerini kalitesizleştirme değil, ürünler kaliteli ve kullanırken bunu tüm high end telefonlarda hissediyorsun da, ama apple ürünleri insana bir premiumluk katmıyor. Bu hissiyatla alan insan sayısı bilinçli alan insan sayısını kaça katlıyordur onu tahmin bile edemiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Ona bakarsan iphone alip ilk sayfa app duzenini customize edip gri damlali arka plani degistiren kac kisi vardir , mail app ayarlanmis midir, ve hatta apple id si var midir diye sormak lazim.

Cok insan gordum it dunyasinda bile; mail aticam diyip safariden webmail sistemlerine giren falan...

telefonun potansiyelinin % bilmemkacini dahi kullanilmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim Macbook'a gecisim tamamen bilincli oldu. Su zamandan beri kurcaliyorum: http://forum.paticik.com/read.php?6,6052386,page=1 Deneme tahtasi olarak da kiz kardesim ve Macbook'unu kullandim 3-4 ay =)

Fully POSIX-compliant olmasi zaten yeterli.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:

Ona bakarsan iphone alip ilk sayfa app duzenini customize edip gri damlali arka plani degistiren kac kisi vardir , mail app ayarlanmis midir, ve hatta apple id si var midir diye sormak lazim.

Cok insan gordum it dunyasinda bile; mail aticam diyip safariden webmail sistemlerine giren falan...

telefonun potansiyelinin % bilmemkacini dahi kullanilmiyor.

abi o bizde öyle. bildiğin kültür şoku var. ne olduğunu bilmeden alıyo, bilse de almasına rağmen kullanmıyo. adamın 1200 TL maaşı var gidiyo 2000 tl iphone alıyo...
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha iste o biraz tarikat durumu. cult of apple diye geciyo. din gibi olan herseydrn uzak duruldumu en sagliklisi, yoksa o spesifik urunu normal kullandin mi sorun yok.

din gibi parti tutmak.

din gibi urun savunmak.

din gibi dine inanmak. bu olmadi gerci.
http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Cult_of_Apple
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...