Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Selam Ödev olarak elimde bir veriseti var. Bunu spss'e atarak korelasyon matrisini çıkardım. Bu matrisin; a) determinantı b) tersi c) eigenvaluları (özdeğerdi sanırım türkçesi) d) eigenvectorlerini bulmam gerekiyor. Bunları spss ile yapma şansım var mı? Çıkan korelasyon matrisini MATLAB'e atayım dedim ama beceremedim. Var mıdır yol gösterebilecek birisi? :D edit: txt içindeki rakamları matlabe matrix olarak atmayı bilen varsa da işe yarar :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2012 Matlab bilmiyorum da R kullanmayı biliyorsan o yapıyor, sanırım STATA da hesaplıyordu eigenvalue'ları. SPSS kullanmayalı 5 yıl olmuştu ama google'layınca hesaplanabilir olduğunu gördüm. Dataları tüm programlar text belgelerinden okuyor bildiğim kadarıyla. SPSS ve Matlab'te excel export ve import davaları da var. (SPSS'te vardı ama Matlab de eşek değildir, vardır onda da spreadsheet import olayı) Eğer matlab'de yapmak istiyorsan datanı excel olarak export et, sonra matlab'den import edip ayraçları falan tanımla kullan. 2dk sürmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 deadwoll said: Matlab bilmiyorum da R kullanmayı biliyorsan o yapıyor, sanırım STATA da hesaplıyordu eigenvalue'ları. SPSS kullanmayalı 5 yıl olmuştu ama google'layınca hesaplanabilir olduğunu gördüm. Dataları tüm programlar text belgelerinden okuyor bildiğim kadarıyla. SPSS ve Matlab'te excel export ve import davaları da var. (SPSS'te vardı ama Matlab de eşek değildir, vardır onda da spreadsheet import olayı) Eğer matlab'de yapmak istiyorsan datanı excel olarak export et, sonra matlab'den import edip ayraçları falan tanımla kullan. 2dk sürmez. Allah razı olsun son paragraf ile hemen hallettim :) Çok teşekkürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 18, 2012 sanırım eviews ile de kolayca halledebilirsin herşeyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar