Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ben mi bir yerde hata yapıyorum ?

inyourmind

Öne çıkan mesajlar

Su ae, max indiren insalara neden bu kadar takilmissiniz anlam veremedim. Eger siradan ae kullanan bir insana gore fark yaratamiyorsaniz sizinde zaten o insanlardan bir farkiniz kalmiyor. Demek ki ayni kalibrede calismalariniz var ?

Ben bir enstrumani iyi calabiliyorsam gidip "yea onune gelen eline davul aliyor arkadas" diye gelipte yazmam burda.

Adam sana senin verdigin fiyatin ucte birine yapan var diyorsa, ok iyi calismalar der gidersin yada inaniyorsan buna, senin yaptigin isin ucte birine yapanlardan daha kaliteli oldugunu aciklamaya calisirsin, iki tarafinda isine gelirse artik.
Sosyal ağlarda paylaş

Olm siz kafayı mı sıyırdınız? Adam emekten bahsediyor, biçtiği pahayı söylüyor ağız birliği yapmışçasına adamı yerden yere vuruyorsunuz. Karşısındaki kabul eder ya da etmez bu kendisini nasıl pazarladığı ile alakalı bunu da açıyım şimdi sulunun teki gelir saçma sapan bir şey söyler sunum, güven verme, geçmişteki işlerini lanse ederek kendi çizgisini karşısındakine belirtme gibi.

Asgari maaş alan insan da o zaman okusaydı ya da totosunu sıkıp ticarete atılsaydı o kadar para kazanmak istiyorsa. Adam hem okumayacak, hem beyin olarak ürettiği bir şey yok, hem de yapabileceği en temel olay üzerinden kas gücü para kazanıcak oldu olacak milyarlar versinler. İyi misiniz siz?
Sosyal ağlarda paylaş

Cok yanlis geldin sen Evrim.

Turkiye gibi bir ulkede ben cok iyiyim emegimin karsiligini alamiyorum diye bu sekilde aglamak komik. Asgari ucret 3 haneliyken o parayi 2-3 gunde kazanabilip begenmemek daha komik.

Hani bu arkadasin bir yerde fiyat/kalite egrisini tutturmasi gerekiyor. Kendi standartlari cok yuksekse, musteriye kusursuz is sunuyorsa ama bunu 5 gun yerine 20 gunde yapip 20 gun parasi istiyorsa, bir zahmet bi cus desin kendine, kendi ideali ile musterinin istegi arasinda kalan bi is yapsin.
Sosyal ağlarda paylaş

5DK lik animason video denmiş sanırım... 5 gün denmiş bide ...

iyide zaten 1 gün render süresi geçecek... e geri 4 gün kalıyor

1 gün araştırma resourceların sürer ee modelleme+tasarıma kaldı 3 gün...

Şakamı bu ? ve bu işe gelip 10k para istiosunuz freelancer hemde

3 günlük animasyondan anca cizgifilm çıkar oda 10k etmez

saati 70 lira... fazla bir para

Biz Serverlara Uzaktan yardım veya yerinde hizmet için saati 50$ para alıyoruz. Neymiş animasyon yapılcakmış zaten bu işi yapanların çoğunda modeller hazır bulunuyor bizdeyapıyoruz bu işi senden biri model yapmanı isterse zaten bu direkt 5k yapar ama biri derseki bir film yap ona gidip modelleme kasmazsın( modelleme dediğim gerçek kaliteli modeller)

Yani Freelance demek ucuza iş yapmak demek Bunu kafanıza sokun Tüm dünyada böyle bu türkiyede değil.
Eşşekmiyiz biz şirket kuruyoruz ? 3 tane grafikerime malmıyım ben 4bin maaş veriyorum hepsinin ayrı özellikleri var.
EE ? sonra ney geliyor Firma diyorki bize şu fiyatı aldık freelancer dan gidin ona yaptırın diyorum.

Freelancer Kalitesiz veya çok kaliteli olup Kaliteleri yerlere çalışanlardır.Zaten kimse veya hiçbir firma o kişinin verdiği fiyata laf etmez.

Bunun ayırımını yapmayı öğrensin herkes lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

inyourmind said:

Çok saçma yorum yapıyorsun Cuce farkında mısın bilmiyorum ama.Bak ben orada ne yazıyorum zaten portfolyom ve düzgün konuşmam sayesinde öyle adamlar direk bana geliyor ama tek sorun fiyat.Sen halen bildiğini okuyorsun.O kadar basit olsa zaten ne ben bu durumda olurum ne konu açarım buraya ne de konuşuruz...

offf off...

hayır ben 3 milyara animasyon yapmıyorum diyiceksin olucak biticek.
bunumu diyemiyorsun adamlara? ne diye yakınıyorsun anlamıyorum cidden. 10 milyara adam gelmiyomu diye yakınıyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Turkiye gibi bir ulkede ben cok iyiyim emegimin karsiligini alamiyorum diye bu sekilde aglamak komik. Asgari ucret 3 haneliyken o parayi 2-3 gunde kazanabilip begenmemek daha komik.

Hani bu arkadasin bir yerde fiyat/kalite egrisini tutturmasi gerekiyor. Kendi standartlari cok yuksekse, musteriye kusursuz is sunuyorsa ama bunu 5 gun yerine 20 gunde yapip 20 gun parasi istiyorsa, bir zahmet bi cus desin kendine, kendi ideali ile musterinin istegi arasinda kalan bi is yapsin.

aynen bu, ısrarla müşteriyi kendi istediğin kalıba sokmaya çalışıyorsun.

abi sizin gibiler çin de olucak ki, freelancer nedir, müşteri ve paranın kıymeti nedir anlayacaksınız :)

madem hakkını alamıyorsun, iş değiştir, ülke değiştir.

birde bu nedir, herkeze haklılığını kanıtlama çabası
Sosyal ağlarda paylaş

Nekro said:

Su ae, max indiren insalara neden bu kadar takilmissiniz anlam veremedim. Eger siradan ae kullanan bir insana gore fark yaratamiyorsaniz sizinde zaten o insanlardan bir farkiniz kalmiyor. Demek ki ayni kalibrede calismalariniz var ?

Ben bir enstrumani iyi calabiliyorsam gidip "yea onune gelen eline davul aliyor arkadas" diye gelipte yazmam burda.

Adam sana senin verdigin fiyatin ucte birine yapan var diyorsa, ok iyi calismalar der gidersin yada inaniyorsan buna, senin yaptigin isin ucte birine yapanlardan daha kaliteli oldugunu aciklamaya calisirsin, iki tarafinda isine gelirse artik.

Öyle tipler yüzünden diğerlerinin kaliteleri düşüyor onu demek istiyorum orada.Adam bilmeden etmeden bir şeyler yapmaya çalışıyor daha okumadan etmeden neyin nasıl olmadığını bilmeden atlıyor ben yaparım diye iş veren de sanıyor ki demek ki bunu yapabilen piyasada adam çok.İş fiyat kısmını konuşmaya geldiğinde de işte bilmem kim bu kadara yapıyor deniyor.İş veren de biliyor onun o kadar yapılmadığını ve yapamayacağını fakat bunu kendi avantajına kullanıyor.

Hani bir kaç kişinin yazdığı yorum mantıklı da diğerleri resmen gereksiz yorum yapmaya gelmişler.
Sosyal ağlarda paylaş

@cantug Millet keşke bana hazır modelle görselle gelse sadece animasyon istese bırak 3ü 5i 1k alırım emin ol.Bunu yazarken de çok samimi yazıyorum.Kimse bugüne kadar bana "Elimizde karakterler, görseller, kurgu, metin mevcut siz sadece animasyonu yapacaksınız." gibi bir teklif ile gelmedi.Belki benim kötü şansımdı orası ayrı.Hem kendin söylüyorsun 2 gün malzemeleri toplamak yapmak ve render ile geçecek diye.O 3 günde de yetişmeyecek.Yetişmeyeceğinden de o adam sözde ve kağıt üzerinde 3k diyor.Siz halen anlamamışsınız olayı boş konuşup duruyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

@mind bu soyledigin her sektor icin gecerli. tarlada findik toplayan isciye sor o da benzer seyler soyler. Eskiden bu kadar ucuza calismadigindan, bilmem nerden gelen goc yuzunden isci sayisinin arttigindan fiyatlarin dustugunden falan bahsecek.

isverenin senin emegini falan dusunmesini beklememek lazim. Adamin umrumda degil cunku senin ne kadar ugrastigin kac gunde yapabildigin. Kendince zaman ve paradan en karli sekilde halletmeye calisacak isini.

Eger duzgun referansin olursa seninde verecek cevabın olur isverene karsi. Bu fiyat ve bu zamanda bitmez bu is bak ben bunları sunlari yaptim x le calistim bu isin oluru boyledir dersin, adaminda kafasina yatarsa artik.

Parada zamanda anlassan bile yaptigini begenmeyecek adam bu rengi degistir diyecek bastan renderlayacaksin. Yok bu logo olmamis bilmem ne birseyleri begenmeyecek tekrar tekrar ugrasacaksin bunlari yasamis/yasiyor olman lazim uzun suredir yapiyorsan. Para veriyorum istedigimi yapacak tabi lan kafasinda bir suru tiple calismak zorunda kalabilirsin maalesef sistem boyle.

Ama ben yinede karsidakine bu durumu aciklayamiyor olmanı anlayamadim. Adam sana 5 gunde isterim 3k para veririm al bak yapan var diyorsa sende bu isin resource toplamasi modellemesi, komposite etmesi renderi var bunlar en az bu kadar zaman aliyor bak 5 gunde bitmez bitersede 5 gunluk bir is olur fazlasi olmaz. Bunu 5 gunde bu fiyata yapabilen varsa hic kacirmayin baskasini bulamazsiniz falan demedin mi ?
Sosyal ağlarda paylaş

AtlaraFisildayan said:

di said:

aynen bu, ısrarla müşteriyi kendi istediğin kalıba sokmaya çalışıyorsun.

abi sizin gibiler çin de olucak ki, freelancer nedir, müşteri ve paranın kıymeti nedir anlayacaksınız :)

madem hakkını alamıyorsun, iş değiştir, ülke değiştir.

birde bu nedir, herkeze haklılığını kanıtlama çabası

Yok yok, demek istediklerimin senin yazdiklarinla uzaktan yakindan alakasi yok.

Gayet karsiyim kisinin somurulmesine ve "aslansin kaplansin sunu da yaparsin" diye pohpohlanip olmasi gerekenden cok daha fazla is istenmesine.

Sadece bu arkadasin durumu baya istisnai geldi.
Sosyal ağlarda paylaş

Piyasadaki değeri tek başına senin belirleyebilmen için en iyisi filan olman lazım. Demek ki değilmişsin, iyisindir ama en iyi değilsindir. Üstüne diploman da yok. İnsanlar için önemli diploma, hele ki Türkiye'de.

Hani ne kadardır ederi yapılan işlerin piyasada bilmiyorum. Ama adamlar senin yarı fiyatına başkasını buluyorlarsa seninkinden kötü ama gene de iş görecek çözümlere giderler. En iyisi olsun, para neyse veririz diyen de gene sana gelmez, gider en iyisine yaptırır seninkinin 5 katı para da verir.

kısaca gayet iyi para kazanıyorsun öğrenci halinle. Diploma aldığında da çok büyük fark olmayabilir bence. Biraz gerçek dünyaya dönmen gerekli.

ya kimsenin laf edemeyeceği kadar isim yap, 10 iş yerine 1 iş yapıp 20 işlik para kazan. ya da piyasaya uygun olmaya çalış.

Ne kadar iyi olduğun önemsiz. Ne kadar isim yapmış olduğun önemli. Eh hala okuduğuna göre de 4 senedir bile bu işte değilsin. Pek isim yapmış olman mümkün değil.
Sosyal ağlarda paylaş

inyourmind,

kisaca hocam 5 sayfada anlatilmak istenen..

katma deger yarat, bunu goster, ispatin olsun.
o zaman istedigin paralari istemeye yuzun olur.

hak hukuk meselesi yok burda, onemli olan karsindakinin audi ye sahip olacagini iyi anlatabilmek,

kufur yiyorsan, kufur eden adamin anlayacagi sekilde anlat katma degerini..

burdaki sorun, her kesimden insana dogru sekilde kendini ifade edememek..

bir kac ornek verilmis web sitesi yap, koy ciddi dur vs diye
bunlar bunu anlayacak adamda ise yarar.

cozmen gereken, anlamayacak kultur seviyesindeki adama kendini nasil gosterecegindir.

senin is modelinde karsilastigin sorunun temeli budur sevgili kardesim.

onun disinda, aldigin parayi kabul etmek, musteri secmek, secmemek, kufur yemek, kufur etmek, bu isin dogasi burda bana yorum yapmak dusmez.

ama isin temeli yukarida yazdigim problemdir.. cozumu de dogru iletisimi kurmaktan gecer.

kolay gelsin,
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası daha fazla konuyu uzatmıyorum çünkü 3 sayfa normal giderken iki sayfa tamamen gereksiz konuşmalarla dolu.İşlerimi görmek istemişsiniz doğaldır ben internete işlerimi koymuyorum çünkü iki kere youtube üzerinden video(larımı) indirip kendi showreel'lerien koyan dallamaları yakaladım başka forumlarda.Müşteriye giderken yanımda flash bellek ile gidip o an sunumumu yapıyorum zaten.Bu arada internet sitem var genelde müşterilere de görüşme öncesi sitemi yollarım vs.

Bakalım diploma alana kadar böyle gidecek ama diploma aldıktan sonra da bir şeyin değişeceğini sanmıyorum çünkü daha önce de dediğim gibi daha diplomam olmadan türkiye sınırları içerisinde gelebileceğim son noktadayım.Belki param olursa gnomon kasarım.

Çok zor valla insanlarla uğraşmak.Allah'ın öküzü de gelebiliyor bilmediğini kabul edip nasıl olacağını soran da ki bana soracak olursan öküzlerin sayısı bir hayli fazla.Freelance kanadını güçlendirmek adına parasına bakmadan bir kaç iş yapıp onları sadece göstermelik referans olarak kullanmayı düşünüyorum en iyi seçenek şu anlık bu gibi duruyor.

Yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...