Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

abi hersey ne pahali

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

mobilyayi saglam olsun, dayanikli olsun diye mobilyacilarda gezip taramayin o kadar hata edersiniz.
Tamam ikea saglam degil dandik falan ama hem dizaynlari guncel begenilere hitap ediyor hemde ucuz.
O cok kral mobilya, hic bozulmaz dediginiz esyalardan sikilacaksiniz, saglam ve cok para verdiginiz icinde atamayacaksiniz.modasi gececek vs.
En mantiklisi ikea.ucuz oldugu icin surekli yenileyebilirsiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

mobilyayi saglam olsun, dayanikli olsun diye mobilyacilarda gezip taramayin o kadar hata edersiniz.
Tamam ikea saglam degil dandik falan ama hem dizaynlari guncel begenilere hitap ediyor hemde ucuz.
O cok kral mobilya, hic bozulmaz dediginiz esyalardan sikilacaksiniz, saglam ve cok para verdiginiz icinde atamayacaksiniz.modasi gececek vs.
En mantiklisi ikea.ucuz oldugu icin surekli yenileyebilirsiniz.

mobilya dediğin zırt pırt değişmez ki, hani 15 senede bir değişir vs. yada yeni taşındığın eve sığdıramazsın, uymaz vs

modası geçere katılmıyorum keza bugün, mesela, french-country, vintage, retro tasarımlar güncelliklerini devam ettiriyorlar daha ara akımlar da var. modası geçme olayı olsaydı bugün vitra'nın 1960 tasarımları alıcı bulamazdı

bu işe daha çok "satın alım gücü" açısından bakmak lazım.
elinde az para varsa modüler mobilya alırsın, kaplamadır bunlar o yüzden tasarım açısından çok büyük fark yakalayamazsın işte bunlar gelip geçici olanlar olur, öğrenci evi mobilyasıdır, genç odasıdır, çocuk odasıdır. eline daha çok para geçince masif, çelik konstrüksiyon tasarımlara doğru gidersin
Sosyal ağlarda paylaş

abi ikea ya 5 bin dolar gommusumdur heralde su ana kadar.

mallari "kaliteli" sinifinda degil. fiyat/performans olarak bakmiyorum, performans olarak bakiyorum.o anlamda kaliteli mal denmez aslinda.

ama fiyat/performans olarak baktiginda cok iyi. bayagi iyi.

yani kaliteli mal alicam dersen, ben sik ve kaliteli bi ev yapicam dersen ikea cok mantikli deil.

tr de muhtemelen cogu esyayi tekrar ikea dan alicam, cunku artik baydim esyaya para dokmeye. yani ikea benim halen tercihim belli kriterlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben buradan yine kuzenime teşekkür edeyim. Süper bir sehpa (masif), yemek masası, tv ünitesi bir sürü ikea dolap fln bıraktı sağolsun. Yoksa bizim ev nasıl olurdu hiç bir fikrim yok :)

Ayrıca masif güzel tabiki ama nekka ekmek okka köfte işte. Misal ikeada beğendiğim bir vitrin var (salonda duran icine yemek takımı vb konan ünite işte) ama hala para ayırıp alamadım. Böyle olunca ikea bile pahalı olabiliyor göreceli olarak :D
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ben de isterim şık ve kaliteli olsun.o 37bin liralik yemek masalarindan, torunlarima kalsin da, olmuyor iste.

aslinda sen diyene kadar ben oyle bakmiyodum. yani dogru diyon, 15 sene modasi gecmis esyalarla oturmak var para dokup, bi de 3-5 senede bir yenilemek var yeni esyalarla.

ikea o durumda daha da mantikli oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...