Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UEFI mod'da Windows, tesekkurler

xetraynex

Öne çıkan mesajlar

Laptop aldik, Windows 8 ile geldi. Kuzenim Autocad kullanacagi icin ve Autocad 2013(!) surumu cikmasina ragmen Windows 8'i daha tam desteklemiyormus, ne 2013 ama. Sorun cikiyormus.

Windows 7 kurayim diyordum, harddisk UEFI modda formatlanmis, bios'tan UEFI moddu aktif yapinca usb ve dvd-rom boot device'lari gelmiyor.

Butun harddiski formatlayacam, mis gibi lisansli Windows 8 gidecek kurtarma partitionu ile ve Windows 7 kuracam. Laptop'un altinda cdkey filan da yok.

Fikri olan varsa cok sevinirim, ama umutlu degilim.
Sosyal ağlarda paylaş

tam neyi sorduğunu anlamadım ondan ikisinede cevap vermeye çalışıcağım

Windows 8 gidecek evet ama herhangi netten indirdiğin win8 ile laptoptaki keyi kullanarak kurulum yapabilirsin tekrar.

Harddisk e nası format atçam diyor isen Win8 yada win7 CD direkt boot seçeneği görür ve yükmeye yapabilirsin formatıda yüklerken atabilirsin.

Ya cdromum yok diyor isen USB ye bootable win7 yazabilirsin onuda microsoftun sitesinden programla yapabilirsin.

biostan tek seçim yapacağın şey boot sıralaması
Sosyal ağlarda paylaş

Sypro said:

xetraynex said:
Laptop'un altinda cdkey filan da yok.

Speccy sanki çare olur buna. OS kısmında yazıyor key.

Formatladim windows 8'i simdi de yuklenmiyo geri recovery partition yok diyor cunku 6 tane vardi windows'a ait 3 tanesini birlestirmistim nasi llsa windows 7 yukleyecem diye, boyle sacma bisey
Sosyal ağlarda paylaş

cantug said:

tam neyi sorduğunu anlamadım ondan ikisinede cevap vermeye çalışıcağım

Windows 8 gidecek evet ama herhangi netten indirdiğin win8 ile laptoptaki keyi kullanarak kurulum yapabilirsin tekrar.

Harddisk e nası format atçam diyor isen Win8 yada win7 CD direkt boot seçeneği görür ve yükmeye yapabilirsin formatıda yüklerken atabilirsin.

Ya cdromum yok diyor isen USB ye bootable win7 yazabilirsin onuda microsoftun sitesinden programla yapabilirsin.

biostan tek seçim yapacağın şey boot sıralaması

Cd keyi yok elimde iso fazlasiyla var
Ayrica boot devicelari gormuyor boot edemiyor degil sen standart formati yazmissin bu Uefi partitionuna format karistiriyo isleri :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...