kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 selam soru kısa: CONCATENATE ile yeni bir formül oluşturmak istiyorum da, oluşturduğum şey text olarak kalıyor... kod =(CONCATENATE("=MTX|DATA!";A4;".SEMBOL")) çıkan şey =MTX|DATA!YKBNK.SEMBOL şimdi çıkan şey doğru da, formül olarak çalışmıyor text olarak duruyor orda. napmak lazımdı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 hani çıkan sonucu formül yerine girince istediğim sonucu alıyorum da, elle teker teker yazamam herşeyi =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 excel bilen? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Concentate nedir diye gugıllamam gerekti o kadar uzak bi formül. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 concat string alir parametreye, string doner. Formul donemezsin 3rd party macro falan kullanmadan. INDIRECT fonksiyonunu dene yapcagin is icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Çıkan sonuçları "Values only" olarak başka bir sütuna yapıştır. Sonra onların hepsini kopyalayıp notepad'e yapıştır, sonra oradan tekrar kopyalayıp excel'e geri yapıştır. Formül olarak anca işleme girerler. Daha temiz yolunu arıyorsan anca makro. Notepad'e attıktan sonra tekrar Ctrl-C yap bu arada mutlaka, yoksa olmaz. Orada maksat excel'in "string baba bu" alt bilgisinden kurtarmak. Yapıştırınca temiz ve anon bir data olarak yeniden değerlendirme işlemine sokup, formül olduğuna karar veriyor böylece. Concatenate fonksiyonu neden icat edilmiş bilmiyorum bu arada hala, yani =A5&"."&A7 gibi bir şey yazılabilirken neden =concatenate(A5;".";A7) yazılır, var mı biri çalışmazken diğerinin çalıştığı yer? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
photographer Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 şu ayptığın şeyde A4 hücresinde YKBNK gelmiş zaten doğrusu da o ne yapmak istiyorsun anlamadım ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 açıklama için teşekkürler macro tarzı bir şey yazmak istemiyorum, teslim edeceğim insanlar da kolay editlesin istiyorum INDIRECT deneyeceğim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baggio Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 YKBNK bir yazı değil, fonksiyon. Onu öylece görmek yerine her ne iş yapıyorsa onu yaptırmak istiyor :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 photographer said: şu ayptığın şeyde A4 hücresinde YKBNK gelmiş zaten doğrusu da o ne yapmak istiyorsun anlamadım ki sembol AKBNK AKCNS ASUZU DGZTE DOBUR DURDO ISFIN PIMAS POLHO PTOFS SKBNK TEBNK TKFEN TOASO sembol paste edicem bir sürü şey getirecek NET KAR 09/2012, NET KAR 09/2011, ÖDENMİŞ SERMAYE, NET KAR DEĞİŞİM aylık gelir verileri geliyor, onlar geldikçe teknik verilerle anında analiz yapmam gerekiyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 resim falan excel, MATRIKS'e bağlı borsadan data çekiyorum vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Baggio said: Concatenate fonksiyonu neden icat edilmiş bilmiyorum bu arada hala, yani =A5&"."&A7 gibi bir şey yazılabilirken neden =concatenate(A5;".";A7) yazılır, var mı biri çalışmazken diğerinin çalıştığı yer? genel kullanim itibariye aynilar. string join siniri var concat icin, ampersand icin yok. fakat tahminim ampersand her operator icin islem tekrari yaparken concat ayni fonksiyonda yapiyor isi. Dolayisiyla concat buyuk batch operasyonlari icin daha hizli olabilir. Gunumuz makineleri icin fark olacagini sanmam. operator yerine fonksiyon kullanmak hep daha derli toplu gelmistir bide. Bilmeyen biri falan okuyacaksa vs. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 2. resimdeki sembolleri, alıp 1. resimdeki tabloda çalıştırmak istiyorum INDIRECT ile Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 & ve CONC aynı sonucu veriyor indirect ile yazmaya bakıcam şimdi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 1. resimdeki her satır matrikten =MTX|DATA!'AKBNK.OZ SERMAYE' falan şeklinde data çekiyo AKBNK ALBRK ALNTF ASYAB şeklinde kolondon alıp =MTX|DATA!'XXXXX.OZ SERMAYE' =MTX|DATA!'XXXXX.OD.SER' =MTX|DATA!'XXXXX.52HAFTALIK.F%' yazdırmam lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 bu arada DDE Link ile bağlı excel ile MATRIKS söylemeyi unuttum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 soyle biseyler calismaz mi acaba; (en son excel i 4-5 sene once acmis olabilirim, sadece educated guess bunlar bu arada) =INDIRECT( (CONCATENATE("=MTX|DATA!";A4;".SEMBOL")) , TRUE) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 olmuyormuş DDE dynamic update desteklemiyormus Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 concatlemeden once lookup falan atmak belki.... neyse bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 yaptım text halini seçip macro Private Sub Workbook_Open() Sub SATextToFormula() Dim myCell As Range Dim myCalc As XlCalculation With Application .ScreenUpdating = False myCalc = .Calculation .Calculation = xlCalculationManual .EnableEvents = False End With On Error Resume Next For Each myCell In Selection myCell.Formula = myCell.Text Next myCell With Application .ScreenUpdating = True .Calculation = myCalc .EnableEvents = True End With End Sub Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 9, 2012 başka türlü olmadı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar