Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

(Excel Sorusu) CONCATENATE ile yeni formül

kertenkel

Öne çıkan mesajlar

selam soru kısa:

CONCATENATE ile yeni bir formül oluşturmak istiyorum da, oluşturduğum şey text olarak kalıyor...

kod

=(CONCATENATE("=MTX|DATA!";A4;".SEMBOL"))

çıkan şey

=MTX|DATA!YKBNK.SEMBOL

şimdi çıkan şey doğru da, formül olarak çalışmıyor
text olarak duruyor orda.

napmak lazımdı?
Sosyal ağlarda paylaş

Çıkan sonuçları "Values only" olarak başka bir sütuna yapıştır. Sonra onların hepsini kopyalayıp notepad'e yapıştır, sonra oradan tekrar kopyalayıp excel'e geri yapıştır. Formül olarak anca işleme girerler. Daha temiz yolunu arıyorsan anca makro.

Notepad'e attıktan sonra tekrar Ctrl-C yap bu arada mutlaka, yoksa olmaz. Orada maksat excel'in "string baba bu" alt bilgisinden kurtarmak. Yapıştırınca temiz ve anon bir data olarak yeniden değerlendirme işlemine sokup, formül olduğuna karar veriyor böylece.

Concatenate fonksiyonu neden icat edilmiş bilmiyorum bu arada hala, yani =A5&"."&A7 gibi bir şey yazılabilirken neden =concatenate(A5;".";A7) yazılır, var mı biri çalışmazken diğerinin çalıştığı yer?
Sosyal ağlarda paylaş

photographer said:

şu ayptığın şeyde A4 hücresinde YKBNK gelmiş zaten
doğrusu da o
ne yapmak istiyorsun anlamadım ki

sembol

AKBNK
AKCNS
ASUZU
DGZTE
DOBUR
DURDO
ISFIN
PIMAS
POLHO
PTOFS
SKBNK
TEBNK
TKFEN
TOASO

sembol paste edicem bir sürü şey getirecek

NET KAR 09/2012, NET KAR 09/2011, ÖDENMİŞ SERMAYE, NET KAR DEĞİŞİM

aylık gelir verileri geliyor, onlar geldikçe teknik verilerle anında analiz yapmam gerekiyor

Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Concatenate fonksiyonu neden icat edilmiş bilmiyorum bu arada hala, yani =A5&"."&A7 gibi bir şey yazılabilirken neden =concatenate(A5;".";A7) yazılır, var mı biri çalışmazken diğerinin çalıştığı yer?

genel kullanim itibariye aynilar. string join siniri var concat icin, ampersand icin yok.

fakat tahminim ampersand her operator icin islem tekrari yaparken concat ayni fonksiyonda yapiyor isi. Dolayisiyla concat buyuk batch operasyonlari icin daha hizli olabilir. Gunumuz makineleri icin fark olacagini sanmam.

operator yerine fonksiyon kullanmak hep daha derli toplu gelmistir bide. Bilmeyen biri falan okuyacaksa vs.
Sosyal ağlarda paylaş

yaptım

text halini seçip

macro

Private Sub Workbook_Open()
Sub SATextToFormula()
Dim myCell As Range
Dim myCalc As XlCalculation
With Application
.ScreenUpdating = False
myCalc = .Calculation
.Calculation = xlCalculationManual