Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sömestırda yurtdışı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merhabalar herkese, sömestırda yurtdışına çıkmayı planlıyorum şuan kafamda. İlk olarak avrupaya gitmeyi planlamıştım ingiltereye falan ama soğuk olacağından falan dolayı belki güneye bir yerlere gidebilirim diye düşündüm dubai falan. 15 günlük bi gezi planlıyorum kafamda fakat dubaide 15 gün kalmak çok fazla olmaz mı? bi de o taraflarda başka yerler var mı gitmiş olanlar veya fikri olanlar cevaplarsa süper olur. Hostel gibi şeyler de var mı onları da hiç bilmiyorum yani avrupada kolay oluyo o işler de ondan soruyorum. şimdiden teşekkürler.
Mesaj tarihi:
:) bende nolcak falan diyodum da düşündüm de muhtemelen büyük sıkıntı olur.. O yüzden daha güneye fikri mantıklı geldi aslında brezilya ya falan gidebilsem süper olur fakat uçak bileti falan çok pahalı 10-15 gün için çok mantıksız olur.. Dubai ve çevresi düşünüyorum işte ama hiç bilmiyorum oraları belki birkaç pati düşüncesini söyler diye beklemekteyim.
Mesaj tarihi:
dubai kotu degil aslinda, gormeye deger bir yer.

ha ondan once 20 yer vardir tabii de, yine de gorulebilinir.

bir de kisin daha iyi sicak olur tabii, aranilan deniz kum vs ise.
Mesaj tarihi:
hahah yok aslında öyle değil. Ben yazın interraile çıkmıştım 7 ülke(italya,ispanya,fransa,lüksemburg,belçika,hollanda,almanya) gezdim toplam 14 şehir sanırım.. Aynı ülkelere gitmeyi şuan için istemiyorum açıkçası. Birkaç kişiyle konuştuğumda kışın çok soğuk olacağını söylediler o yüzden kararsız kaldım. Hani zaten her yer soğuk rusya'ya mı gitsem diye de düşündüm. şuan fikir aşamasındayım sadece farklı yerlere gitmenin kötü olmayacağını düşünüyorum ama arap yarımadası hakkında bir bilgim yok sizden başka yerler varsa aklınızda oralarında fikrini alabilirim. Aslında en kıyağı brezilya falan olabilir ama uçak biletleri çok pahalı o yüzden kısa bir yolculuk için gitmek de mantıklı değil..
Mesaj tarihi:
Bir de dubai ye gitsem başka yerlere geçiş şansım olacak mı oradan? 15 gün aynı şehirde geçirmenin sıkıcı olacağını düşünüyorum interrail anılarımdan yola çıktığımda..
Mesaj tarihi:
Guney amerika guney asya güzel diyosun da uçak biletleri hep pahalı 2 hafta için o kadar uçak bileti ücreti vermek istemiyorum. Ne biliyim soğuk da güzel olmaz dediler düşündüm bi karlı karlı, rahat rahat gezmek varken..
Mesaj tarihi:
ben geçen şubat ispanya'ya gitmiştim
öyle çok soğuk olmuyor
gayet de iyi oluyor hatta
barselona'da falan kalınır 1 hafta bence
ispanya'nın güneyi'de ayrı bi dünya diyolar bütçe ve vakit varsa değerlendirilebilir
Mesaj tarihi:
Tekrardan selam, sanırım son karar ingiltere londra olacak.. Soğuk havaya rağmen güzel olacağı kanaatindeyiz. Önerileriniz nelerdir ne yapılır, kaç gün kalınabilir, nerelere gidilir?
Mesaj tarihi:
şöyle bir liste paylaşayım.

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler:

Avrupa: Arnavutluk,Bosna Hersek,Ermenistan,Gürcistan,Hırvatistan,Karadağ,Kosova,KKTC,
Makedonya,Moldovya,Rusya,Sırbistan,Ukrayna.

Asya: Endonezya,Filipinler,Güney Kore,Hong Kong, İran, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kamboçya, Lübnan, Makau,Malezya,Japonya, Singapur,Sri Lanka, Suriye, Tayland, Umman,Ürdün.

Afrika: Fas,Güney Afrika, Kenya, Libya, Mauritus,Sudan,Tunus.

Amerika: Arjantin,Bolivya,Brezilya,Ekvador,
El Salvador,Guatemala,Haiti,Honduras,Jamaika,Kolombiya, Kosta Rika,Maldivler,Nikaragua,Paraguay,Şili,Trinidad Tobago,Uruguay,Venezüela.

Umarım bazı arkadaşların işine yarar.
Mesaj tarihi:
somestr da yurtdışı gezisine gitmek isteyenler katılabilir
bizim somestr programimiz
(19 Ocak-19 Şubat 2013) : Tanzanya,Kenya,Uganda,Kongo,Rhuanda ve Zanzibar

iletişim ve sorularınız için twitter; @delmundocafe
Mesaj tarihi:
Myrica said:

moldova vizesiz değil.
moldovya diye bir ülke yok ayrica

vizesiz ve yanlışımı düzelttiğin için sağol.
http://www.trthaber.com/haber/gundem/bir-ulkeyle-daha-vizeler-kalkti-61667.html
tabloya yanlış yazmışım,buraya yapıştırırken aynı yanlış devam etmiş.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

somestr da yurtdışı gezisine gitmek isteyenler katılabilir
bizim somestr programimiz
(19 Ocak-19 Şubat 2013) : Tanzanya,Kenya,Uganda,Kongo,Rhuanda ve Zanzibar

iletişim ve sorularınız için twitter; @delmundocafe

fistan bu senmisin ?

Dünyayı gezmişiniz tabirini yerine getirmişsiniz...
Mesaj tarihi:
:)))) biraderim, derdin üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi? bendeki liste bu. elbette başka abidik gubidik birkaç ülke daha vardır bu listeye girmesi gereken ama elimdeki bu. idare edeceksiniz artık ;)
moldova'ya da vizesiz gidiş artık bürokratik birkaç prosedüre kalmış, neticede iki ülke anlaşmışlar vizelerin kaldırılması için. önemli olan bu. yani sözün özü sömestıra kadar gidilip gelinir hale gelir.
Mesaj tarihi:
Fistan said:

somestrda guney amerika
guneydogu asya akar

aynen...brezilya'da zaten yaz yaşanıyor olacaktır.
uzak doğuda da her zaman, her yerde Tayland'ı tek geçerim.
Malezya'nın ise Penang yarımadasını tavsiye ederim. Kesinlikle yeryüzü cenneti dedikleri yerlerden birisi orası.
Güney Afrika'da Cape Town muhteşem ötesidir.
  • Yeni Oluştur...