Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sömestırda yurtdışı

Hincludex

Öne çıkan mesajlar

Merhabalar herkese, sömestırda yurtdışına çıkmayı planlıyorum şuan kafamda. İlk olarak avrupaya gitmeyi planlamıştım ingiltereye falan ama soğuk olacağından falan dolayı belki güneye bir yerlere gidebilirim diye düşündüm dubai falan. 15 günlük bi gezi planlıyorum kafamda fakat dubaide 15 gün kalmak çok fazla olmaz mı? bi de o taraflarda başka yerler var mı gitmiş olanlar veya fikri olanlar cevaplarsa süper olur. Hostel gibi şeyler de var mı onları da hiç bilmiyorum yani avrupada kolay oluyo o işler de ondan soruyorum. şimdiden teşekkürler.
Sosyal ağlarda paylaş

:) bende nolcak falan diyodum da düşündüm de muhtemelen büyük sıkıntı olur.. O yüzden daha güneye fikri mantıklı geldi aslında brezilya ya falan gidebilsem süper olur fakat uçak bileti falan çok pahalı 10-15 gün için çok mantıksız olur.. Dubai ve çevresi düşünüyorum işte ama hiç bilmiyorum oraları belki birkaç pati düşüncesini söyler diye beklemekteyim.
Sosyal ağlarda paylaş

hahah yok aslında öyle değil. Ben yazın interraile çıkmıştım 7 ülke(italya,ispanya,fransa,lüksemburg,belçika,hollanda,almanya) gezdim toplam 14 şehir sanırım.. Aynı ülkelere gitmeyi şuan için istemiyorum açıkçası. Birkaç kişiyle konuştuğumda kışın çok soğuk olacağını söylediler o yüzden kararsız kaldım. Hani zaten her yer soğuk rusya'ya mı gitsem diye de düşündüm. şuan fikir aşamasındayım sadece farklı yerlere gitmenin kötü olmayacağını düşünüyorum ama arap yarımadası hakkında bir bilgim yok sizden başka yerler varsa aklınızda oralarında fikrini alabilirim. Aslında en kıyağı brezilya falan olabilir ama uçak biletleri çok pahalı o yüzden kısa bir yolculuk için gitmek de mantıklı değil..
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle bir liste paylaşayım.

Türk vatandaşlarının vizesiz gidebileceği ülkeler:

Avrupa: Arnavutluk,Bosna Hersek,Ermenistan,Gürcistan,Hırvatistan,Karadağ,Kosova,KKTC,
Makedonya,Moldovya,Rusya,Sırbistan,Ukrayna.

Asya: Endonezya,Filipinler,Güney Kore,Hong Kong, İran, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Kamboçya, Lübnan, Makau,Malezya,Japonya, Singapur,Sri Lanka, Suriye, Tayland, Umman,Ürdün.

Afrika: Fas,Güney Afrika, Kenya, Libya, Mauritus,Sudan,Tunus.

Amerika: Arjantin,Bolivya,Brezilya,Ekvador,
El Salvador,Guatemala,Haiti,Honduras,Jamaika,Kolombiya, Kosta Rika,Maldivler,Nikaragua,Paraguay,Şili,Trinidad Tobago,Uruguay,Venezüela.

Umarım bazı arkadaşların işine yarar.
Sosyal ağlarda paylaş

:)))) biraderim, derdin üzüm yemek mi, bağcı dövmek mi? bendeki liste bu. elbette başka abidik gubidik birkaç ülke daha vardır bu listeye girmesi gereken ama elimdeki bu. idare edeceksiniz artık ;)
moldova'ya da vizesiz gidiş artık bürokratik birkaç prosedüre kalmış, neticede iki ülke anlaşmışlar vizelerin kaldırılması için. önemli olan bu. yani sözün özü sömestıra kadar gidilip gelinir hale gelir.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

somestrda guney amerika
guneydogu asya akar

aynen...brezilya'da zaten yaz yaşanıyor olacaktır.
uzak doğuda da her zaman, her yerde Tayland'ı tek geçerim.
Malezya'nın ise Penang yarımadasını tavsiye ederim. Kesinlikle yeryüzü cenneti dedikleri yerlerden birisi orası.
Güney Afrika'da Cape Town muhteşem ötesidir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...