Trias Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Türkiye'de bir işte 10 yıldan fazla çalışan birisi, "ben yarın işten ayrılıyorum" dese. 10 yıl için firma tazminat ödemek zorunda mı? yeni kanunla böyle bir şey gelmiş diye duydum, ama kaynak bulamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 15gün ihbar hakkından sonra evet diye biliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 10 yıl çalışmaya 8 yada 6 hafta ihbar süresi var. Yok ben direk çıkıcam derse tazminatı ödeyip çıkar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 batuhan said: 10 yıl çalışmaya 8 yada 6 hafta ihbar süresi var. Yok ben direk çıkıcam derse tazminatı ödeyip çıkar. tazminattan kasıt nedir? çalışan, işverene mi ödüyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Heh, sen firma para öder mi diye sormuşsun. Eğer basıp gidersensen firmaya ödüyorsun demişler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 işten ayrılınca nasıl tazminat alınıyor yahu öyle şey mi olur? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 evet 1 ya da 2 maaştı heralde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Liebe Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 işten çıkartılınca olmasın o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 hayır istifa edersen işverinin seni tutma süresi var. üzerindeki sorumlulukları başka birine aktarman için. bu süreyi beklemeden cıkmak istersen eger işverene para ödemek zorundasın, oluşacak aksaklıktan dolayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 abiler olay mühim. soruyu tam okuyup cevaplayabilirseniz :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genwa Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Şöyle bi şey: "1475 sayılı eski İş Kanunu'nun yürürlükte kalan tek maddesi olan 14 üncü maddesine göre, 4857 sayılı İŞ Kanunu'na tabi çalışanların 15 yıllık sigortalılık süresi ve en az 3600 günü tamamlamaları şartıyla, en son çalıştıkları işyerinde en az bir tam yıl çalışmış olmak diğer koşuluyla işlerinden kendileri ayrılarak kıdem tazminatı alma hakları var." said: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 15 yıllık sigortalı olamk ve çaloışılan yere en az 1 yılı tamamlamış olmak gerekiyor yani değil mi? mesela atıyorum 17 yıl boyunca çeşitli şirketlerde çalışmış ol 17 yıllık da primi (3600+ gün) yatmış olsun ve son bir yıldır da bir yerde çalışıyor ol, burada bir yılı doldurup da çıkmak istediğinde tazminat ödüyorlar öyle mi? çok saçma lan çok spesifik bir iş olamdıkça 15+ yıllık sigortalı adam almam ki işe daha genç birini alırım yada primi daha az yatmış birini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 babacumun mesajda subliminal küfür var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 gerçekten varmış AHAHAHAH ama çok güzel durmuş ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 BabacumMostors said: 15 yıllık sigortalı olamk ve çaloışılan yere en az 1 yılı tamamlamış olmak gerekiyor yani değil mi? mesela atıyorum 17 yıl boyunca çeşitli şirketlerde çalışmış ol 17 yıllık da primi (3600+ gün) yatmış olsun ve son bir yıldır da bir yerde çalışıyor ol, burada bir yılı doldurup da çıkmak istediğinde tazminat ödüyorlar öyle mi? çok saçma lan çok spesifik bir iş olamdıkça 15+ yıllık sigortalı adam almam ki işe daha genç birini alırım yada primi daha az yatmış birini şöyle abi, 15 yıllık total çalışma süren olsa da son çalıştığın şirkette ne kadar kaldığına göre kıdemin hesaplanıyor. Yani, kıdem tavanı 3,033 TL; sen 2 yıldır y şirketinde çalışıyorsun, total çalışma süren de 15 yıldan fazla olduğunda; şirketten istifa edip ayrıldığında şirketin sana 3,033x2 = 6,066 TL ödeme yapması gerekiyor kıdem tazminatı olarak. 17 yıllık ödemiyorlar yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Trias said: Türkiye'de bir işte 10 yıldan fazla çalışan birisi, "ben yarın işten ayrılıyorum" dese. 10 yıl için firma tazminat ödemek zorunda mı? yeni kanunla böyle bir şey gelmiş diye duydum, ama kaynak bulamadım. Define: Tazminat Kıdem İhbar İzin var İznini istifa etsen de işten çıkarılsan da alıyorsun. İstifa durumunda ihbar kesinlikle söz konusu değil çünkü sen işverenine ihbarda bulunuyorsun "ben istifa ediyorum" diye. Geriye bir tek kıdem kalıyor, istifa ettiğinde kıdem tazminatını alabilmek için de benim bildiğim 15+ yıl olayı var (birkaç koşulda da alabiliyorsun kıdemini ama senin dediğin gibi bir şeyi duymadım henüz, benim kulağıma gelmemiş olabilir) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 1yıl çalışma = 1aylık maaş tazminatı ben bugun istifa ettim 8aydır çalısıyordum 4ay daha çalışsaydım tazminat alacaktım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 tazminat için gerekli olan esasında işten çıkarılma şartı değil midir? istifa veya 3 uyarı sonucunda işten çıkarılma da tazminat söz konsusu olmuyor diye biliyordum bu durum değişti mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 valla etrafımda istifa edip tazminat alan çok kişi var ama firma iyilik yapıp mı veriyor yoksa yasal hükümlülük mü emin değilim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 firmanın iyilik yapması ? zor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 eğer iş mahkemelerine giderse adamlar çok daha zor durumda kalacaklarından yapıyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 e yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Yazdım ya lan yukarıda istifada hangi ödemelerin gerçekleşebileceğini İşten çıkartma apayrı bir konu, işten çıkartma olayında yukarıdakilere ek olarak (ki yeteri kadar önceden haber verirse ihbar tazminatı da ödemeyebilir işveren) ayrı bir ödeme daha yapılabilir. Çünkü: İşe iade davalarında çalışanın haklı bulunma yüzdesi daha yüksek, bunun karşılığında da işverenin çalışanı tekrar işe alması ya da 8-12 maaş arası bir tazminat ödemesi gerekebiliyor. İşten çıkartma durumlarında da bunu kompanse edip, işten ayrılan çalışanı dava açmaktan caydırma amacıyla belli bir miktar para ödenebiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 işvereni koruyan bir yasa yok. ne büyük saçmalık, personeli eğit, maaşını ver, sigortasını yatır, 10 yıl sonra "yarın ben gidiyorum" desin. bir de 10 yıllık tazminat ver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
batuhan Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 31, 2012 Abicim saçmalamışsınız yok istifa edince direk gider falan fistan. İhbar tazminatının sorumluluğu hem işvereni hem işçiyi bağlar. 4857/17 sayılı İş Kanunu gereğince iş sözleşmesini fesih etmek isteyen taraf; feshi yazılı olarak ve çalışma süresinin gerektirdiği bildirim süresine bağlı kalarak diğer tarafa iletmekle yükümlüdür. İşi üç yıldan fazla sürmüş işçi için, bildirim yapılmasından başlayarak sekiz hafta sonra feshedilmiş sayılır. İş sözleşmesini belirlenen bildirim sürelerine uymaksızın fesih eden taraf, söz konusu sürenin ücretini ihbar tazminatı olarak diğer tarafa ödemek durumundadır. Bildirim süreleri bölünemez, kısmen uygulanamaz. Trias ben yrn gidiyorum diyen adama firma para vermek zorunda değil. Aksine ihbarda bulunmazsa tazminat bile alır. Fakat yukarıda belirtilen 15+ yıl olayı geçerli.Orda zaten firma tazminat değil işçinin hakkı olan kıdemini ödüyor. Ayrıca iş kanunu bırakda işçileri korusun. Şu halde bile işverenler kanunu sallamıyo oda olmazsa çin'e döner buralar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar