Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ekran kartı yardım

seigen

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Nvidia gtx480 ekran kartım var, iki seneye yakın hiç sorunsuz çalışıyordu. En son windows 7 ve beta driver'lar açık halde kullanıyordum. 310.33 beta driver'ı vardı hatta geçen hafta çıkan.

Neyse windows 8 çıkınca ona geçeyim dedim, acayip baş ağrısı yaptı. Upgrade edince berbat yavaş boot ediyor. O yüzden windows 8'i clean install yaptım. Sonra bütün driver'ları güzelce ayarladıktan sonra ve ekran kartına da 310.33 beta driver'ı çektikten sonra 2 gün falan çalıştı.

Dün ekran kartı idle dayken (chrome vs. açık sadece), bir anda bsod yedi. Her açılışta bsod yemeye devam etti. Beyinsiz microsoft safe mode'a geçişin içine ettiği için geçiremedim. USB'de windows 8 kurulum dosyaları varken repair falan yapıyorum, safe mode menüsü çıkmıyor.

Sonra windows 8'i baştan kurdum, install sonrası yine aynı bsod. Daha install'ı tamamlayamıyor. Win 7'de şansımı denedim, onu clean install ettim. Install sonrası driver yokken herşey güzel, nvidia 306.97 whql driver'ı çektim, restart attım. Yine bsod'ler başladı.

Sonuç olarak ekran kartım tost mu oldu? Ayrıca Intel Raid Controller'da da yazılar bozulmuş, abuk sabuk şeyler yazıyor ama raid drive'lar çalışıyor. Son iki gün içinde bir de BIOS update yaptım ama yine sorunsuz çalıştı bir süre. En son ubuntu yükleyip denemeyi düşünüyorum. O da olmazsa bilgisayarcıya gidip başka bir sistemde ekran kartını test ettireceğim. Belki anakart problemli de olabilir.

Sistem:
asus p8p67
i7-2600
nvidia gtx480
gskill 8 gb ddr3-1600 ram
corsair force 3 120 gb ssd
2 x WD 2TB HD (RAID 0)

ps. abv microsoft.
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartı nasıl yamuldu, anlam veremiyorum. Yük altında da değildi. Windows'u geçtim, hadi driver'dan diye düşünmüştüm, ubuntu kurulumu dahi yapamıyorum, yüksek çözünürlüklü bir moda geçtiği gibi timeout'lar başlıyor.

Dış kısmını söküp detaylı bir temizlik yapacağım. Kasanın içi örümcek ağı olmuş, belki girip içinde öldü :P. Baika bir sebep bulamıyorum artık.

@GreenPeace77
http://www.tomshardware.co.uk/forum/268527-35-graphic-card-hardware-problems-solutions
Burada da aynı fikri vermişler, yoksa aynı akıllı sen misin?
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Garantisi 3 ay önce bitmiş. Mascom'a yolladım, adamlardan cevap gelmedi bir türlü. Neyse dün aradım, 477 usd + kdv ücret diyorlar. Yuh, ona yeni kart alırım dedim. Zaten tamir ücreti adı altında yeni kartın fiyatıymış. :?

Ekran kartının memory chip'leri yanmış. GT 630 aldım, onu kurdum şimdi. Attan inip eşeğe bindik.

Yalnız ekran kartını kurduktan sonra yine aynı sorun devam ediyor, ne oluyor derken ortaya çıktı ki, soruna sebep olan 6'lı prizim.

SBS'in voltaj korumalı 6'lı prizi, bağlı cihaz arızalanırsa sözde bilmem kaç bin dolar garanti veren priz sebep olmuş. Yüksek akım devresi bir açılıyor, bir kapanıyor. Bu yüzden ekran kartını da muhtemelen bu yaktı. En temel beşli prizi taktım, sorunsuz çalışıyor şu an 8-).

Bir ara mediamarkt'a uğrayıp bu prizlerin garantisini soracağım.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
Buraya güncelleme yazayım.

Donanımhaber forumuna da bir umut yazmıştım. Bir eleman özel mesajla Kazal Bilişim diye Ümraniye'de bir firmayı tavsiye etti. Firma bir ara televizyona çıkmış, parça tamiri konusunda birçok cihaza sahip.

Hafta başı oraya götürdüm, bir gün sonra tamir ettiler. Mascom'un dediği gibi ram'lerde hiçbir sorun yokmuş. Chipset değişti, o da 80 lira tuttu.

Dedikleri şu, yüksek performans ekran kartları garanti süresi bittikten sonra kendini salıyor, artık üretici nasıl ayarlıyorsa soğutma bakır kısımları çiplerden ayrılmış, düzgün soğutamadığı için chipset hasar almış. Belirli aralıklarla bakımını yapmak lazım dediler. Bir de tabi uzun süreli açık bırakıyordum, onun da negatif etkisi büyük.

Neyse benchmark'larda hala ilk 10'da bu kart, tamir olması iyi oldu :P. Bir de Türkiye yetkili teknik servisi diye Mascom'a götürmeyin, sorunu bulamıyorlar, k.çlarında sorun yazmışlar.
Sosyal ağlarda paylaş

ekrankartı chipset 80 lira hemde, 3 sene öncesinin üst modeli kart bilemedim yani hemen nasıl bulmuşlarda takmışlar, bide onlar öyle soğuk leğim filan olmaz üretilirken baskı devreye gömülü filan bişiler, bence sorun farklıydı sana söylenen farklı olmuş sanırım yada ben yanılıyorum :D neyse sorun halledildiyse geçmiş olsun güle güle kullan :D
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bilmiyorum, şu an çalışıyor. Bir numara olmasın diye benchmarka da soktum, skor aynı :P. Ellerinde başka sebepten bozuk bir karttan değişim yaptılar herhalde. Bana da başta garip geldi ama haklısın. Yine de parça tamiri konusunda bilinen bir yermiş, siteleri şu: http://www.kazalbilisim.com/

Videoya falan bakacak olursak İstanbul'daki en kabiliyetli pc parça tamiri yapan yer. Hatta youtube linkini ekleyeyim:

http://www.youtube.com/watch?v=di-DVlOz1uc#!
Sosyal ağlarda paylaş

adamlarda optical bga-rework station chipset remove replace chipset çıkarma tamir işleri için kullanılan cihaz varmış vay be dedim şimdi.
ama genede gtx480 chipseti 80 lira yok yok olamaz :D
şöyle bi durum oluyormuş uzun süre sıcak çalışma durumunda kalan chipset lerde bağlantı yerlerinde sorun olabiliyormuş tekrar monte işlemiyle sorun çözülüp sorunsuz çalışmaya devam ediyormuş.

bende de nasıl bir inat var illa haklı çıkıcam dimi :D

teşekkürler haberdar ettiğin için bizede kaynak oldu bu haber bi ara gidip bakmam lazım benim oraya (tu)

uygulanan işlem bu sanırım her zaman işe yaramıyormuş şans senden yana yani :D

[video]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=97nxZwHG5bA?feature=oembed" width="459">

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...