Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kasa fanı sorunsalı...

Korax

Öne çıkan mesajlar

Evet,kasam hep açık olduğu için,"ulan şu kasa fanını sökeyimde enteresan işlere alet edeyim" dedim ve kasa fanımı çıkardım.

Bu kablo nasıl olsa bilgisayardan çalışacak diye ek bi kablo buldum ve,kasa fanının kablolarını,bağlı olduğu,bi dişi bide erkek soketten oluşan ikili soketten ayırdım(işte hata).Daha sonra denedim baktım çalışmıyor.Kabloları aynı yerlerine o söktüğüm yerden taktım erkek soket'in arkasına(sıkıştrdım,temas etti yani).Neyse olmadı çıkardım ben bunları tekrar,o çift sokette oynama yapmaya karar verdim.
Dişi ile erkek soketin arasında bulunan 4 kablodan gerekli olan iki kablonun üzerindeki plastik kaplamasının ufak bir kısmını aldım.Ve kasa fanını bu açtığım yerlerden bağladım.Ama yinede çalışmadı.

Anlayacağınız bi eşşeklik edip,kasa fanını soketinden ayırdım.Şimdide ne yaparsam yapayım takılmıyo.

Ne yapmam gerektiği hakkında bi fikriniz varmı :)

Yoksa gidip kasa fanı alıcam 3-4 tane.(Fiyatları nekadar??)[signature][hline]Web Tasarım
Hosting hizmetleri
Sosyal ağlarda paylaş

ben coolermate markalı 2000 rpm'de dönen 21dB (bu da epey sessiz) fanları tanesi 10 milyon civarına almıştım. daha ucuzları (ve tabii daha pahalıları) vardır ama mutlaka.

yanlız kablonun ucunu anlayamadım. benim kasa fanları 3pin denilen uçlara sahip. 3 tane incecik dişi pin girişi var. anakartta 3'lü erkek pin girişi var. anakartın ne merak ettim.[signature][hline]"Oğluuuum, esprinin şakası olmaz!" Sezai Gündoğdu

[Bu mesaj Mirage tarafından 10 Kasım 2004 08:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...