behran Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Evet soru bu mikrofon yapmam gerekiyor.varmı bilen bakiiim?[signature][hline]
Daniel Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 neden git mikrofon al niye kendin yapıyosun :)[signature][hline]Arsen Manson[B-D] Guildmaster Of Black Dragons
Malibu Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Hazır yapılmışından alsan ?[signature][hline]Charles Rhadamantis
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 istanbulda oturuyorsan yazıcıoğlunun yanındaki hana git, elektrikçilere teker teker sor yapabilecek var mı diye. "ben yaparım" diyene de "abi parasını veriyim, yap ama yaparken bana da anlat. elektronik ödevi verdi hoca, anlatamazsam kalıcam" de.[signature][hline]en ince yerim bileğim..!?! [Bu mesaj Mum_Chamber tarafından 10 Kasım 2004 11:58 tarihinde değiştirilmiştir]
wastiee Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 olayin temeli suydu sanirim (bu ilk mikrofon da olabilir baya eski teknoloji ehe) diyelim bi kutun var, bi silindir seklinde, yassi ama, bunun ustu acik sadece, bi de iki yanindan birer tel giriyo icine. kutunun ici komur tozu ile dolu, ustunde de gergin esnek bisi var. ses geldikce bu gergin esnek yuzeye [strec film? ;p], komuru sıkıştırıyor, komurun direnci degisiyor. simdi, eski teknolojiden baska. herhangi bi kulakligin mikrofon olaarak kullanilabildigini dusunursek, komurden daha iyi alternatiflerin var :) sargi telin nin icinde ileri geri hareket eden miknatisli cubugun yaratcagi manyetik alandan cikiyordu olay sanirim, tel ustundeki etkisinden. su sekilde mantik; sarmak bi telin var, yani, bilmemkac kere dolanmis bi cember seklinde. bunun icinden gecen bi miknatisli cubuk var, miknatisli cubugun bi ucu, o esnek yuzeyin ortasina dik olarak baglaniyo (esnek yuzey dediim sey de bi yerlere gerdirilmis olmali yani sonucta ;p). ses geldikce esnek yuzeye [ay cok sevdim bu lafi ;p], miknatis hareket edio onun titresmesiyle, induksiyon akimi olusuyo, sonra onu amplifike ediyosun[signature][hline]wastiee | PHPNotepad [Bu mesaj wastiee tarafından 10 Kasım 2004 12:49 tarihinde değiştirilmiştir]
behran Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2004 elimde bir alıcı var ama onu nası bağlıcam ses kartı girişine neyi nereye lehimlemem lazm?[signature][hline]
Öne çıkan mesajlar