toggie Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Selam. Bilgisayarımda bir adet A-data 2GB 667 MHz ram vardı. 2GB bir adet daha eklemek istedim ve su linktekini aldım. http://www.sanalmarketim.com/urun/1e7fdc0c7cbee4222afeb3ed41279784/HI-LEVEL-2GB-DDR2-800MHz-Sogutuculu Alet ilk açıldığında bir kaç dakika içinde kilitleniyor. Reset attıktan sonraysa düzgün çalışıyor. Eğer sorun RAM'den kaynaklanıyorsa gerçekten linkteki üründen bir tane daha alıp, eski RAM'i sökücem. Daha pek deneme yapma şansım olmadı, yani yeni RAM'i çıkarıp test edemedim takılma sorununu. Ama bir arkadaş daha kilitlenmeyi yaşar yaşamaz sorunun RAM'de olduğunu söyledi. Yeni RAM taktığımı söylememiştim. Yardım bekliyorum. Eyv. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 occt ram test yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Bende şöyle bir soru sorucam 6950 var 2gb xfx modeli olandan bios switch yok tek fanlı, 2 tane monitör takılı ikiside dvidan takılı 3-4 aydır afterburner kullanıorum msi onla ayarlıorum fan hızını fakat yazdan bu yana bi bsod problemi var her zaman mavi ekran vermio bazen direk kilitlenior açınca ilk seferde açılmayabiliyor(mavi ekran verdikten sonra) İlk yapmaya başladığı zaman kartı söküp temizledim çokta tozlu değildi sonra uzun bir süre bu hatayı vermedi geçenlerde yine başladı bazen atikmpdag.sys kodlu bsod verio bazen vermeden kitlenio çok nadir ekran karti kurtarildi felan gibi bir hata verio. Not : 12.9 beta driver çektim ondan önce 12.8 vardı o varken hiç olmadi 12.8den önce oluodu ama acaba problem driver sorunumu o zamanda ilk açışta açılmama olabilirmi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 RAM yapıyor olabilir evet, birebir aynısı bendeki eski bir RAM'i pcme takınca olmuştu. Ram takılıyken bilgisayar açılır açılmaz kalıyor öyle, ya da açılış aşamasında mavi ekran veriyordu, RAMi çıkartınca çalışıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 bsod hatası geçen ay vermeye başlamıştı. açılırken kitleniyodu bende de. pek sallamadım ama sonra açıldıktan sonra da vermeye başlayınca can sıkıcı bi hal aldı. biraz araştırdım çözdüm sonra cmd'den sfc /scannow yapıyosun. tabii hemen çözülmedi. sonra şunu denedim. sonra bi kaçe kere daha sfc /scannow yaptım. geçti sorun. ne işe yaradığı konusunda hiçbi fikrim yok. googleda bsod kodlarını arata arata çözdüm. ha bi de bütün driverların yeni olmasına dikkat etmek gerelkiyor. bütün posta da bir (muş) getirmem lazım tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 KHaRoN said: occt ram test yap var mı program falan? google'dan dalayım mı ilk bulduguma? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SirWinstonPee Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 biosta olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 19, 2012 ismi o zaten occt testin adi da ram test iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 http://i.imgur.com/xgVdo.png cpu/mem usage 100% gidiyo nerdeyse. sıkıntı bunda sanırım ama anlamam gereken sey nedir bilmiyorum. donanım konularından ne kadar uzaklasmısım ya. hic bisey anlamadım bildigin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SpiderS_DangeR Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 20, 2012 Abi test yaparken %100 gitmesi normal zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 22, 2012 hmm. peki testten anlamam gereken nedir yani yaptık test ama ne anlayacagımı bilmiyorum sonuclardan. aptala anlatır gibi anlatsanıza abi sunu. sorun ram'de mi degil mi sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 simdi soyle: occt, prime95 gibi programlar genelde stabilite testleri icin kullanilir. bu programi acarsin, program bilgisayara bindirebildigi kadar yuk (ozellikle islemci ve ramlere) bindirir. eger bilgisayar agir islem yuku altinda mavi ekran vermeden belli bir sure calisirsa (misal 5 saat) bilgisayarin stabil oldugu varsayilir. yani senin yapacagin sey bu programi birkac saat acik birakip olacaklari izlemek. eger bilgisayar kitlenir, restart falan atarsa biliyorsunki bir sorun var. bundan sonra sorunun kaynagini bulmak icin bilesenleri tek tek test etmen gerekiyor. sadece islemci, sadece ram vs. eger islemci testi stabil, ram testi degilse sorunlu bileseni bulmus oluyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 cok saol, acıklayıcı olmus :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 yanniz abi ilk mesajini tekrar okudumda senin sorunun kesinlikle yeni ramden kaynaklaniyor, teste falan gerek yok. sorununun iki olasi nedeni var: ya aldigin ram bozuk (dusuk bir ihtimal), ya da anakart-ram 1-ram 2 arasinda uyumsuzluk var. ramler iki farkli marka ve farkli hizlarda oldugu icin (667 ve 800) sorunun buyuk bir ihtimalle uyumsuzluktan kaynaklaniyor genelde sisteme iki farkli hizda farkli ram takarsan, hizli olan digerinin hizina dusurulur ama bazi eski anakartlar ram konusunda secici olabiliyor. anakarta bios update yapabiliyorsan onu dene, sorun cozulmezse eski rami atip yeni aldigin ramden bir tane daha almak en uyugunu olacak (667yi bulamazsin artik saniyorum) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Konuyu unutmustum. Evet leopar in acikladigi gibi mevzu. 2 sey ekleyeyim; problemin ne ve nerede oldugunu anlayamayiz stress ve stability testlerle ama testin nereye vurdugunu bilip oradan hata alirsak nereden -buyuk ihtimalle- hata aldigimizi tahmin edebiliriz. Dolayisiyla belli basli testlerin sirasiyla ve ne kadar sureyle basarili oldugunu bilmek problemin nerede -olmadigini- bize buyuk bir isabetle soyler. occt yi soylememin nedeni cpu-ram-board arasinda potansiyel bir sikinti varsa onu ortaya cikarmak icindi. Gectigi takdirde HCI memtest yapilmasini soyleyecektim. gecer saymak icin 1 saat occt, ardindan 3-5 saat prime95 veya orthos(orthos u tercih ederim ama cok cekirdekli sistemlerde sonuc yorumlamasi false positive olabiliyor ) ardindan %1000 coverage ile hci memtest yapilmali. (sure hiza gore degisken) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 ek: linke bakmadigim icin ramlerin farkli marka ve hizda oldugunu gormemistim dahi. O is oyle olmaz. adata overclock lanip , hi level downclocklanirsa orta yol bulunup stress test yapilir, (onceki mesajda anlattigim standartlarda ) ardindan dogru calistigina kanaat getirilirse ramde problem yoktur. aksi takdirde cacik olmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Buddha Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 23, 2012 Benimde çok bilgim yokta başlıktaki soruya cevap vereyim evet ram yapıyor bunu. Bende farklı marka ram takmıştım eski ramin yanına pc kitleniyordu. Sonra ramlerin yerini falan değiştirdim. Bir kaç defa daha kitlendi ondan sonra bir daha kitlenmedi. Bende aynen reset atıyordum düzeliyordu sonraki gün açtığımda arada yine kitleniyordu. Fakat bir süre sonra bir daha yapmadı. Ramden olduğunada eminim çünkü yeni rami sokuyordum yada sadece yeni rami takınca bişey olmuyordu. Sonra ikisinde birden sorun vermemeye başladı. FAKAT ben bilgisayarı kasacak bişey yapmıyordum film/dizi bide nette dolaşıyordum sadece. Bu sebepten dolayıda sonradan sorun yaşamamış olabilirim emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 KHaRoN said: ek: linke bakmadigim icin ramlerin farkli marka ve hizda oldugunu gormemistim dahi. O is oyle olmaz. adata overclock lanip , hi level downclocklanirsa orta yol bulunup stress test yapilir, (onceki mesajda anlattigim standartlarda ) ardindan dogru calistigina kanaat getirilirse ramde problem yoktur. aksi takdirde cacik olmaz aynı marka ram'dan bir tane daha aldım. yine kilitleniyor. aldığım ram'ler elimde patlamaz di mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Leopar said: yanniz abi ilk mesajini tekrar okudumda senin sorunun kesinlikle yeni ramden kaynaklaniyor, teste falan gerek yok. sorununun iki olasi nedeni var: ya aldigin ram bozuk (dusuk bir ihtimal), ya da anakart-ram 1-ram 2 arasinda uyumsuzluk var. ramler iki farkli marka ve farkli hizlarda oldugu icin (667 ve 800) sorunun buyuk bir ihtimalle uyumsuzluktan kaynaklaniyor genelde sisteme iki farkli hizda farkli ram takarsan, hizli olan digerinin hizina dusurulur ama bazi eski anakartlar ram konusunda secici olabiliyor. anakarta bios update yapabiliyorsan onu dene, sorun cozulmezse eski rami atip yeni aldigin ramden bir tane daha almak en uyugunu olacak (667yi bulamazsin artik saniyorum) leopar'ı da alıntılayayım da öm gitsin sdfg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 timingleri biraz dusurup tekrar dene. 4-4-4-12 ise mesela 5-5-5-15 e falan dogru. verdigin voltajida ayarlaman lazim. 2.1v da dene. sonra 2.2 2.3 e cikmaya gerek yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 anakart marka, model ve (eger biliyorsan) bios versiyonunu yazar misin? olay aciga cikiyor, anakartin yeni ramleri sevmemis ama sevdiririz sorun degil sdfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 anakart bu http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5K_SE/ bios'u bilmiyorum ama hic update etmedim. kendiliginden update oluyorsa eve gidince bakayım. @kharon o soylediklerini yapabilecegim yazılımı soyler misin? aptala anlatır gibi anlatın abi, donanım bilgim 7-8 senede sıfır duzeyine geriledi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 abi kharonun yazdiklari icin ayri bir yazilim yok, biostan yapiyorsun. ama ondan once biosu update etmeyi dene bi anakartin sayfasindan yeni bios versiyonunu cek, sonra usbye at bios dosyasini asus ezflash diye bir program var anakartina yuklu, o programla biosu update edebilirsin (kullanma klavuzunda aciklamasi olmasi lazim) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 8, 2012 abi anakartın win7 uyumlu driver'ı yok ahah. neyse other kısmından indiricem herhalde bisiler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar