Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[shadowbane] Shadowbane başladığında guild kuralım

Dominus

Öne çıkan mesajlar

Bence guild ismini en sona birakip. Guild icinde neler yapacagimizi konusmaya baslayalim. Mesela guildin amaci ne olacak ne icin savasicaz falan. ( bana sorarsaniz cevap dunder hazir "her acidan dunyayi elegecirmek icin savasalim; politik, burokratik, anlasmayar yaparak yada anlasmalari bozarak, casuslar kullanarak, gerektigi yerlerde kiliclarimizi kana bulayarak, sadece butun dunyayi elegecirene kadar sonra durust oluruz :) )
Sosyal ağlarda paylaş

Valla shadowbane 'e girer miyim girmezmiyim bilmiyorum ama
size bi tavsiye ottoman almayin
Gereksiz yere ırkçılık milliyetçilik gibi gereksiz güdüleri pörtlemiş gavurlarla uğraşır
oyun zevkinizi kaybedersiniz

Daha eski Türk oluşumları
yada sembol imgeleri deneyin

Ve bir Türk guild'i kuracaksanız kesinlikle hazır bir hiyerarşi ve yazılı kurallarla başlayın
millet olarak cıvımaya çok yatkınız malesef :)[hline]Is it safe?...
Sosyal ağlarda paylaş

bide r5 olana kadar inanılmaz paraya ihtiyaç var mesela şimdi 60 training pointim var ama harcıyacak para yok sefil sefil duruyorum.

Ama sanırım bir yol var anca bütün guild ilk char wiz açıp onu kasarsa petlerle gold farm inanılmaz kolay pet i salıyosun 4-5 mob un arasına hepsini temizliyip geri geliyo sen gidi p altınları toplluyosun sadece belki bu yöntemle olabilir[hline]MAN WHO WALKS ALONE
Sosyal ağlarda paylaş

:) ohooo muhabbet çok hoş olmuş.
Şimdi arkadaşlar ben yoğunum ve bu yüzden Guild Master olamam. Ayrıca
1- GM olacak insan bu oyunda çok tecrübeli olmalı
2- GM oyuna çok zaman ayırabilmeli ve sabırlı olmalı.
3- Oyuna giriş saatlerinden dolayı oyunda bir şehrin vs varsa 24 saat korunması açısından guilde yabancıları da almalıyız ki bu da Ottoman gibi isimleri kafadan eler. Zaten daha orijinal bir isim olması yanlısıyım.
4- Aklımda bir Mercenery Guild kurma fikri var. Yani güçlü karakterler yaratıp bize parayı veren tarafın yanında savaşacağız.
Özellikle oyunda tecrübeli arkadaşların bu fikrime yorumlarını belkiyorum. :hmm:
5- Guildlerde kesinlikle bir hiyerarşi olur ve disiplin şarttır. oyuna giriş saatleri, savaşlardaki düzen gibi bir çok konuda üyeler itaatkar ve güvenilir olmalıdır. Bunun için aklımdaki fikir kendi içinde iyi savaşan alt gruplar kurarak bunları guild altında bir araya getirmek. Yani Guild'i bölüklere ayırarak her bölük kendine yeten birimler haline getirmek. Böylelikle özelliklerini bildiğin bölükleri savaş sırasında yönetmek ve görevlendirmek daha kolay olur. Üstelik RP açısından da hoş olacağını düşünüyorum.
6- Bölükler GM tarafından verilen görevleri yaparlar. Mesela bir bölükteki askerlerin bir hafta içerisinde (örnek bu tabiki) ne yapıp edip hep beraber 30. level olmaları istenebilir. Bu onlara verilen bir görevdir ve kendi disiplinleri içerisinde bunu gerçekleştirmek onların elinde olacaktır.
7- Yorumlar lütfen :)[hline]If you can not run
If you can not hide
You fight to die
But old warriors do not die alone
Sosyal ağlarda paylaş

Son not: Önemli olan oyunda hep beraber eğlenmektir. Bu herşeyin üstünde olduğundan bu yazdığım maddeler yanlızca oyunu daha da eğlenceli kılmak için aklıma gelen şeylerdi. Yoksa kimsenin kimse üzerinde bir egemenliği tabiki söz konusu olamaz.[hline]If you can not run
If you can not hide
You fight to die
But old warriors do not die alone
Sosyal ağlarda paylaş

ya banane, yok sukadar uyesi varmis yok sukadar parasi varmis. beni bunlar ilgilendirmiyorki, ben karakterimi gelistirdikten sonra uyuz oldugum adami sotede biryerde yakalip keserim yine, kimin umrunda :). (Yada o beni keser) sonucta ne kaybederim "hicbirsey" cunku bu sadece bir oyun.
Su guliddeki gorev verme olayinida gecin abi ben kimseden hicbirsekilde emir yada benzeri ozellikte bir istek alarak yerine getirmem. Ama hadi guildce suraya gidelimde su elemanlara dalalim derseniz olune kadar beraberiz.
Daha onceki UO deneyimimden soyluyorum "emir zinciri" cogunluk icin (genelde pasif kisilikli insanlar) etkileyici bir yontem olsada, oyundaki yetenekli, kendi kendine yetebilen (aktiv kisilikli insanlarki onlarla oynamak herzaman daha zevklidir) icin tam tersi bir etki yaratiyor ve bu kisiler giderlerkende yanlarinda cogunlugu goturerek gidiyorlar. O yuzden komutan-asker sisteminden cok gercek bir arkadaslik ortaminda oynamak hepimiz icin daha eglenceli olacaktir kanisindayim.
(Gereginin yapilmasini arz ederim. Bu ne lan....)
Sosyal ağlarda paylaş

diyelimki öyle birini öldürdün sana ne olacağını anlatayım ilk başta kimse seni sallamaz sadece guild içersinde ismin geçer ikincisinde KoS listesine alınırsın ki buda oyuna girdiğin anda bütün bountyhunterların kelleni kovalamasıki buda her 3 dakkikada bir öeleceğin anlamına geliyor[hline]MAN WHO WALKS ALONE
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...