Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avrupa anayasasi imzalandi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
su MHP zıhnıyetınden kurtulalım artık ırkcılıgın veya aşırı turkcu goruslerın yararını goremedık aslada goremıycez
avrupa bırlıgı yanlısımıyım asla bır ulkenın uygar olması ıcın ılla uygar bır toplulaga gırmesı gerekseydı ve kendı kultur ve degerlerını yok sayması gerekseydı 2. dunya savasından yenık ayrılan japonların bugun 3. dunya ulkesı olmaları lazımdı zaten ataturkude yannıs anladık ataturk dıyorkı avrupalı olalım dıye dıye bızı avrupanın gobegıne ıtıyorlar zorla oysa ataturk tek bır defa avrupalı dememıs hep muhasır medenıyetler sevıyesıne ulasmalıyız demiştir oys bızdekı kohne polıtıkacılar avrupa dunyanın en gerı kalmış toplulugu olsa genede oraya yanasacaklardır cunkı en başta ataturk u yanlış anlattılar ve anladılar

sunu asla unutmayın devletler arası kalıcı dostluklar veya dusmanlıklar yoktur ortak cıkarlar vardır 3 gun once kanl ıcarpıstıgın bır ulkeyle 3 gun sonra dost olabılırsın olay ortak cıkara bakar hiçbir devlet ezelı düşman veya kadim dost degildir osmanlının kadim dostu can yoldaşı olan fransa bile en zor zamnında osmanlıyı defalarca kullanıp atmış en sonunda işgal etmiştir ummetımız dın kardeşlerımız dedıgımız araplar 1. dunya savaşında turklerı sırtlarından vurmuştur oysa tarıhı duşmanımız olarak lanse edilen rusya kurtuluş savaşına yardım etmiştir ve turkıyeyı tanıdıgını ılan eden tek devlettır neden bıze cokmu bayılıyorlardı kesınlıkle hayır o yılalr komınızmın en ateşlı yayıldıgı yıllardı ve turklerın yanı sınır komsularının toprakalrına yerleşmeye calısan guclu emperyalıst devletler onlarında hosuna gıtmemişti guneyınde kurulucak zayıf bır turkıyeyı guclu bır ıngıltereye tercıh ederdı
tekrar yazıyorum ılkokul mantıgından sıyrılın devletelr arası ılıskılerı cıkarlar belırler tarıh degıl[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:
Sword is just a weapon,Swordmanship is learning how to kill.

Mesaj tarihi:
jadelith yaniliyorsun yalniz yenicagin baslangici hakkinda. 1453 u baslangic kabul eden tek millet biz degiliz. bir cok batili tarihci de 1453 u baslangic kabul eder. amerikanin kesfini ve 100 yil savaslarinin sonunu kabul edenler de vardir. yani bu konuda bi birlik yok. bu bizim salladigimiz bisey degil.
Mesaj tarihi:
jadelith ve naa, savunduğunuz şeyler hakkında o kadar az bilgi sahibisiniz ki, sizlere birşeyler açıklamaya karar vermiştim fakat 2 sayfa dolusu abzürt yazı görünce vazgeçtim.. size önerebileceğim tek şey: "bildiğim tek bir şey var, o da hiçbirşey bilmediğim"...

bununla birlikte sadece göze çok batıyor diye değinmeden geçemiyeceğim, dünyadaki birçok tarihçi 1453 ü çağ değiştiren tarih olarak ele alır fakat söylemler çok başkadır: bizler yani türkler, türk soyundan gelenler, müslüman olanlar ve bir kısım liberal yabancı tarihçiler istanbulun fethinin çağ değiştirdiğini söyler, diğer bir kısım tarihçiler de, romanın son toprağı olan konstantinapolisin düşmesinin çağı değiştirdiğini söyler.. Bu ikisi de aynı şey demeyin çünkü değiller, nüans çok önemlidir, buradaki tek bir nokta çok büyük boyutlarda farklı yorumlara yol açar.. Ben sadece üzerinden değiniyorum.. Buyrun devam edin tartışmaya kolay gelsin..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!
Mesaj tarihi:
jadelith buna bakarak yanlis midir diyosun? ben bariz olan ve göze batan avrupali emellerden bahsediyorum okuyan çocuklar bile anliyo.
Bizim ve birkaç devletin kullandigi sistem budur. Çag sistemi budur. Dierleri sanayi devrimi toplamacilik üretim vs gibi olaylari cag olarak adlandiriyo..
babamdan duyduklarimi mi yaziyo musum? lol aksine ben böyle seyleri babamla çok konusmamayi tercih ederim çünkü anlasamiyoruz. Popülist medyaya örnek verir misin?Çünkü ben medyada yazanlara inanmam genelde bi söyliym dedim hani belki popülist medyadan ve babamin anlattiklarindan yola cikmadigimi anlayabilirsin diye. O ilkokul kitaplarini biraktim atatürk zamaninda basilan tarih kitaplarini oku.

Dediklerinize cvp atamiyorum öylemi? evet gecikiyorum bazen derslerim sosyal hayatm vs. var.. o yüzden olsa gerek..

bana hitab ettigin son 2 postunu okudum cvp yazicak bisi de bulamadim. bok atip durmussun.. Bunlara mi cvp yazamiyorum? evet napalim. Çingene deiliz..

P.S. Senin o savundugun AB var ya.. Eurovision'da Türkiye haritasinin büyük bir bölümünü KÜRDISTAN OLARAK GÖSTERIYO. Bu adam mi seni arkadan vurmicak??[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Bir msn konusmasi:
Xaer_Aloneheart
olm sen gay misin onu söyle
Delanoresse:
dalga mi geciyosun
Delanoresse:
senden gay oldugum kesin

Mesaj tarihi:
said:
wanderer1985, 02 Kasım 2004 11:30 tarihinde demiş ki:
jadelith yaniliyorsun yalniz yenicagin baslangici hakkinda. 1453 u baslangic kabul eden tek millet biz degiliz. bir cok batili tarihci de 1453 u baslangic kabul eder. amerikanin kesfini ve 100 yil savaslarinin sonunu kabul edenler de vardir. yani bu konuda bi birlik yok. bu bizim salladigimiz bisey degil.

O konuda bi sıkıntı yok zaten. Yani 1453 zaten 100 yıl savaşının bitim tarihi. Jadelithle aynı noktaya geliyorsunuz (-:

said:
Xaer_Aloneheart, 02 Kasım 2004 02:38 tarihinde demiş ki: tarih olarak gidin ilkokul kitaplarini okyuun..
orda bile yazio.

Şimdik sevgili kardeşim. O bahsettiğin "geniş vizyonlu" ve "bol detaylı" kaynaklar tarihi 1945 yılına kadar incelerler. Bu yüzden ilkokul-lise ve ortaokul kitaplarından yüzeyselin dışına çıkabilecek bir Avrupa Birliği bilgisi almaya imkan yoktur. Avrupa birliği 1945 tarihinden sonra kurulmustur. Bugünse 2005 yılına girmek üzereyiz, ve sen kalkıp bu kitapları kaynak gösteriyorsun Avrupa Bilriği konusunda.

İşin doğrusu o kitaplar hiçbir akademik yazımda kaynak olarak gösterilmezler. Ben daha rastlamaıdm en azından.
Avrupa bilriğine dair de bişey okumamışsın incelememişsin analdığım kadarıyla. Tamam hadi kitap okumamış, gazeteden televizyondan takip ediyor diyelim. Ne NTV - CNN Türk - Haber Türk gibi haber kanallarını ne de herhangi bir gazetede belirli bir köşe yazarını takip ettiğini sanıyorum.

Tarih ve siyaset somut kanıt ve kaynaklar gösterilmeden tartışılmaz. Burada okul kitaplarını kaynak göstererek kimse kendini komik duruma düşürmesin. Ha dersiniz ki, ben bişey okumadım etmedim ama az çok bu konuda bi fikrim var tartışamayacak mıyım?

Eh be kardeşim. Fikir sahibi olmadan önce bilgi sahibi olmak gerekiyor bu forumun kalitesinde tartışabilmek için.

Yanlış anlaşılma olmasın, söylediklerimin hepsi yukarıdaki zata hitaben ortaya atılmış şeyler değildir. Ancak bu ve benzeri yaklaşımlar paticik tarih forumunu felç etmiş ve gereksiz kılmıştır.

[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti

[Bu mesaj Gimli tarafından 02 Kasım 2004 17:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
cnn türk cnn bbc'yi takip ediyorum. Hergün gazete okuyorum. Köse yazarlarini okuyorum. Olay bakis acisi ve yorum. gelip de burda sen bisey bilmiyosun okumuyosun diye bok atmak degil.
1299'dan 1945'e kadar fikirleri deismedi 1945'ten 2004'e mi degisti fikirleri?? Burda gelip de kimseye bok atma kimsenin ne bildiginden haberin yok çamur at izi kalsin politikasi bi ise yaramaz kasma.. burdan buyur uzun bi yorum yazdim onu okursan ve oraya cvp atarsan sevinirim..

eh be kardesim hiçbilgim yok atip tutuyorum pls :([signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Bir msn konusmasi:
Xaer_Aloneheart
Delanoresse:
dalga mi geciyosun
Delanoresse:
senden gay oldugum kesin

Mesaj tarihi:
tay-yeap nası papa heykeli altında imzaladıu ilginç ..... :)[signature][hline]Prima, Quae vitam dedit,hora carpsit

Nascantes morimur,finisque ab orgine

Uzaylıda olsa,insan insandır...
Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 02 Kasım 2004 17:10 tarihinde demiş ki:
1299'dan 1945'e kadar fikirleri deismedi 1945'ten 2004'e mi degisti fikirleri??

Sen takıl kardeş ya, benim yazdığım kabahat[signature][hline]Volfied, 04 May 2003 08:18 tarihinde demiş ki:
A mug of ale, and a fine tale!
Gimli yönetti
Mesaj tarihi:
said:
Dragonmax, 02 Kasım 2004 14:16 tarihinde demiş ki:
jadelith ve naa, savunduğunuz şeyler hakkında o kadar az bilgi sahibisiniz ki, sizlere birşeyler açıklamaya karar vermiştim fakat 2 sayfa dolusu abzürt yazı görünce vazgeçtim.. size önerebileceğim tek şey: "bildiğim tek bir şey var, o da hiçbirşey bilmediğim"...

ben herseyi bildigimi savunmuyorum bu biiiir.
madem bilgi sahibi degiliz bisi engin bilginle yonlendir, ole "hicbisi bilmiyosunuz mwahaha" diyip gitme bu ikiii.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:
yeteri kadar seksi ve/veya güzel bir kız her adama her istediğini yaptırır.

Mesaj tarihi:
said:
Viktor, 02 Kasım 2004 08:14 tarihinde demiş ki:
su MHP zıhnıyetınden kurtulalım artık ırkcılıgın veya aşırı turkcu goruslerın yararını goremedık aslada goremıycez
avrupa bırlıgı yanlısımıyım asla bır ulkenın uygar olması ıcın ılla uygar bır toplulaga gırmesı gerekseydı ve kendı kultur ve degerlerını yok sayması gerekseydı 2. dunya savasından yenık ayrılan japonların bugun 3. dunya ulkesı olmaları lazımdı zaten

japonya sadece ve de sadece amerikanin yardimlari sayesinde ayakta su anda .amerika su anda yardim ediyo demiyorum (hos askeri olarak amerika japonyayi hala "koruyo" ama olsun. ama zamaninda amerikadan yardim almasalardi hala tufeklere karsi katanalarla saldiran bir toplum olacaklardi. a.k.a. birinin yardimini alarak su anki durumlarina geldiler: TEK BASLARINA DEGIL. avrupa birligi de bu yuzden bize lazim. anladin?

japonya zamaninda toplumundaki BUTUN sistemi bir kenara atti, endustrisini gelistirdi. once "kulturunu koruyan" diyip sonra japonyayi ornek gostermen cok komik. evet, hala kulturlerinin bir kismi onlarda duruyor, ama kulturlerinin onlari zamaninda geri kalmis yapan kismini attilar.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 02 Kasım 2004 14:25 tarihinde demiş ki:
jadelith buna bakarak yanlis midir diyosun? ben bariz olan ve göze batan avrupali emellerden bahsediyorum okuyan çocuklar bile anliyo.
Bizim ve birkaç devletin kullandigi sistem budur. Çag sistemi budur. Dierleri sanayi devrimi toplamacilik üretim vs gibi olaylari cag olarak adlandiriyo..
babamdan duyduklarimi mi yaziyo musum? lol aksine ben böyle seyleri babamla çok konusmamayi tercih ederim çünkü anlasamiyoruz. Popülist medyaya örnek verir misin?Çünkü ben medyada yazanlara inanmam genelde bi söyliym dedim hani belki popülist medyadan ve babamin anlattiklarindan yola cikmadigimi anlayabilirsin diye. O ilkokul kitaplarini biraktim atatürk zamaninda basilan tarih kitaplarini oku.

Dediklerinize cvp atamiyorum öylemi? evet gecikiyorum bazen derslerim sosyal hayatm vs. var.. o yüzden olsa gerek..

bana hitab ettigin son 2 postunu okudum cvp yazicak bisi de bulamadim. bok atip durmussun.. Bunlara mi cvp yazamiyorum? evet napalim. Çingene deiliz..

P.S. Senin o savundugun AB var ya.. Eurovision'da Türkiye haritasinin büyük bir bölümünü KÜRDISTAN OLARAK GÖSTERIYO. Bu adam mi seni arkadan vurmicak??

1) yine cevap yazmamissin. baba ornegi sadece bir "ornek" idi, gercek olmasina gerek yok, retorik.

2) madem cok populersin var ve de burada cevap atamiyorsun, niye hala atmaya kasiyosun?

3) ben sana kac kere argumanla gel dedim, argumanla gelmenin cingenelikle ne alakasi var? sen beyinsiz gibi terimler kullandin, simdi sen mi cingenesin ben mi?

4) ben de izledim eurovisionu nerde ne zaman olmus o anlamadim.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
said:
Xaer_Aloneheart, 02 Kasım 2004 17:10 tarihinde demiş ki:
1299'dan 1945'e kadar fikirleri deismedi 1945'ten 2004'e mi degisti fikirleri??

aha
seni savunan birinin dedigi gibi, politika stabil bir sey degildir, yani turkleri HEP SEVMEK VEYA HEP SEVMEMEK GIBI BIR SEY SOZ KONUSU OLAMAZ. bir gun viyana kapisina dayandik diye sevmezler, bir gun bizde ucuz isgucu, issizlik, ordu, vsvs. var diye severler.

ayrica su son yazdigin seyi okuduktan sonra sana baska bir cevap atmamaya karar verdim. niye kasayim ki. git sen populer populer takil. sosyal hayatin felan var ya o acidan dedim.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
anlamamak için özel çaba sarfediyosun..

her an burda olup da size cvp yetistiremiyorum atabildiim kadariyla atiyorum.

beni savunan adam beni ilgilendirmez ben kendi sölediklerimden sorumluyumdur..
sen bana hakaret ediosun sadece ve bilgi yoksunu diyosun cahil diyosun ben sana ne diyim ki ortada bi argüman yok[signature][hline]itiniayla sabanci böcegi öldürülür..
Bir msn konusmasi:
Xaer_Aloneheart
Delanoresse:
dalga mi geciyosun
Delanoresse:
senden gay oldugum kesin

Mesaj tarihi:
Japoın kardeşlerımızle ılgılı bılıp bılmeden konuşmayalaım
1800 lerın sonunda meiji resterasyonu oldugu zaman japonya zengın ancak orta cagda kalmış bır mıllettı yokohoma lımanı harıc sınırları kapalı bır ada ıdı imparator meiji ve ishin yonetımı yenılıklere onem verdıler ve hızlı bır batılılasma surecıne gırdıler o işin ehlı neyse onlardan "yardım" degıl parasıyla adam tuttular kı cok hızlı ve kulturlerını koruyarak yapılan bır batılılasmadır bu 20 yıl gıbı bır sure ıcınde ortacag zıhnıyetınden sıyrıldıklarını buyuk bır ıc ısyanı bastırdıklarını ve rusları batı tarzında yetısmıs ılk ordularıyla yendıklerını goruyoruz hee maerıkalılar ıle japonlar asla antlaşma ımzalamadı batılılaşma ıcın Son Samuray fılmı tarıhı bır fılm sayılmaz cunkı olayların cogu atmasyondur ole fılmı ızleyıp aha japonların durumu o yıllarda buydu demek adnan hocanın kıtaplarını okuyup yahudıler seneye dunyayı ele gecırıcek demeye benzıyor :)
rusları yendıkten kısa sure sonra 30 yılda o kadar sanayılesıp caga ayak uydurdularkı 2. dunya savaşında ABD ıle başabaş carpıştılar he atom bombası atılıncaya kadarda muttefıklerı teslım olacagına ragmen japonlar teslım olmamış ABD nın ımanını gevretmıslerdır savaş sonrası ABD japonyaya ımzalattırdıgı antlaşmada ordusunu ufaltmıştır
japonya bugun gelişmiş bir devletse ordu masraflarının butcesının cok ufak bır kısmını teskıl ettıgı ıcındır yuzde 4 bıle ordu masrafı yapmıyor o yuzden parasını halkın refahı ve egıtım ıcın kullanıyor ve gıttıkce ekonomısını guclendırıyor
sadece televızyon ve sınama yapıtlarıyla japonyayı bıldıgını sana arkadaşlara bır not daha japonya şu anda amerıkadan sonra dunyadakı en buyuk ekonomıye sahıptır oylekı tum AB ulkelerını toplayınca bır japonya etmıyor ekonomık olarak he japonya + AB ulkelerı dersek oda bır amerıka etmıyor ama o bambaşka bır konu :) (bush yenıden secılsın federal butce bızımkınınde altına dusucek eheh ıraktakı bırlıkler acız cephanemız yok dıye mırın kırına başladı bıle :))[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Mesaj tarihi:
Jadelith'cim, kıbrıs konusunu tatışmak için oldukça kapsamlı bir tarih analizi yapmak gereklidir.. Bu konu üzerinde tez çalışmaları yapıyoruz.. Olayın boyutları bir iki paragraflık özeti oldukça aşan bir durumda..

öncelikle, elbetteki kıbrısın son zmanalrdi sosyal durmunu doğru bir şekilde anlattın.. Halkın türkiyeye yük olması, bizleri sevmemesi vs.. Bunlar yalan yanlış şeyler değil.. Ama KIBRIS bunların çok dışında alınması gereken bir konu..

Öncelikle kıbrıs türklerim misakı milli sınırları içerisindedir.. Bu sınırlar, yahudilerin vaadedilmiş toprakları, yada yunanlıların helen imparatolruğu gibi, halkların hep sahip olma isteğiyle, siyasi hedeflerini teşkil ettiği ve her hareketinün sebebini sonucunu bir şekilde buralara bağladığı sınırlardır.. Kıbrısın kuzey tarafının bizim elimizde olması türkiye açısından çook büyük önem arz etmektedir.. Bölgenin jeostratejik güç unsuru olarak türkiye bu merkezi noktaya hakim olmakla birçok dengenin bozulmadan korumasını sağlamakta.. Kuzey tarafın türklerde olması amerika, israil başta olmak üzere, ortadoğudaki birçok ülkenin memnüniyetini arttırmaktadır.. Bu ada parçası dünyanın merkezinde ve buraya kıyıs olan her ülkenin savunma stratejilerinde yer almaktadır..

Bununla birlikte olayın siyasi boyutlarında, tarışılması gereken boyut değişir.. Burada AB ve ABD arasındaki bir stratejik merkez kavgası sözkonusudur.. Burada türkiye bir güç unsurundan çok güçlü bir maşa unsuru olarak ele alınmaktadır.. Tabiki burada hem içten hem de dıştan siyasi gerilimler, buradaki stratejilerin kısa ve uzun vadede değişip gelişmesine etki etmektedir.

Bu ada hakkında muhakkak ki tartışılacak çok fazla şey var.. Fakat bunlar belli bir sistematik içinde ele alınmalıdır.. Bi kişi kalkıp adanın sosyal durmunu belli bir tarafa bağlı kalarak tarışmada kullanır ve diğer bir kişi kalkıp bu adanın stratejik öenini ortaya atarsa, bu tartışma bir paradoksa dahi dönüşebilir..

bana kalırsa bir önceki sayfada başka bir arkadaşın dediği gibi fikir edinmeden önce bilgi edinmek gereklidir.. Ki bilgi edindiğiniz zaman gelip burda, yarışırcasına bilgileri döküp saçmakla uraşacağınızı hiçmi hiç sanmıyorum.. Bilgiyi bulduğunuzda daha çoku için açlık hissedeceksiniz.. Ve buradaki gereksiz tartışmalar da size inanılmaz amaçsız, boş gözükecek..

Öptüm hepinizi..[signature][hline]AB görüşüm: Ayıdan Post, O.spudan Dost Olmaz
Birine onu sevdiğini söylemek istiyorsan, bunu o an yapmalısın!

[Bu mesaj Dragonmax tarafından 03 Kasım 2004 13:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
@ viktor:

evet son samuray filmini izledim ama merak etme onu izleyip buraya biseyler yazmadim. okudugum universitedeki caponlarla konustum, onlardan aldigim bilgiler dogrultusunda birseyler yaziyorum.

zaten yazdigim seyi tekrar okuyacak olursan, kulturlerinden onlarin geri kalmasini saglayacak seyleri atmislar demisim. butun kulturlerini atmalarina gerek yok. bizim geri kalmamizi saglayan kulturel degerlerimiz nelerdir? mesela bir kere kizina tecavuz edildi diye kizi olduren bir babayi okumustum gazetede, "kizin namusu gitti napalim" seklinde bir cevap vermisti. bu tur ortacagdan kalma seyleri atalim diyorum, baska bir sey dedigim yok.

ayrica, guney kore ile kuzey kore aralarinda sicak savas baslaticak gibi olup kuzey korenin bir ucagi yanlislikla japonyanin hava sahanligina girince, kuzey koreyi japonlar degil amerikalilar ariyo "bi daha girerseniz mikerim sizi" diye. japonyayi amerika koruyu gibi bir sey yani.

dedigim gibi, butun geri kalmis ulkeler baska ulkelerden yardim alarak gelisiyorlar. hele hele su cagdan sonra tek basina gelisme olayi cok zor. bir yolunu bulup disaridan yardim almamiz gerekiyor. ha, bu amerika da olur, ab de olur, ne olursa olur.

tek basina geriden gelip guclenen bir ulke var mi? (cini ornek gostermeyin, cinde insanlar insan degil hayvan muamelesi goruyor ve diktatorluk var)[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
@ dragonmax:

ha anladim. diyosun ki orda yasayanlari sittiret, cok onemli bir konumda, biz alalim ne olursa olsun.

anlamadigin bir sey var. orada yasayan insanlar + orada bir baska DEVLET var. orasi senin degil, sen ora halkinin gozunde bir ISGAL kuvvetisin.

sen hala gelmis bana isin stratejik yonlerini anlatiyorsun.

kuzey kibris, bir cumhuriyettir. BIZE AIT BIR KARA PARCASI DEGIL. orasini birakip birakmama gibi bir sey SOZ KONUSU OLAMAZ ZATEN. sunu niye anlayamiyorsunuz ki? sadece orada askerimiz var diye orasi bizim olmuyor. sen hala olayin baska boyutlarini ara.

neymis efendim bisi bilmiyomusum filan. bunlari anlamak icin bisi bilmene gerek yok ki zaten????? yani herhangi bir bilgi tartismiyorum farkindaysan. cunku tartisilacak bir bilgi yok, gayet duz mantik: orasi bizim degil, bu yuzden zaten yararlanamayacagiz. bu kadar basit.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
Şimdi bi bakalım dedinizki avrupa birliği olması gereken değişiklikleri Türkiye'ye yaptırdı. Örnek olarakta kürtlere dil hakkının sağlanması bunun yanıtı olarak şunu derim: Atatürk milliyetçiliğinde ben türküm diyen herkes türktür der. Burda bir ayrım görüyoruz dillerin ayrılması bu vatanın bütünlüğüne ters değilmidir. Lazlarda çıkıp bizim dilimizi ayırın derse yada toroslardaki yörüklerde çıkarsa biz dilimizi ayıralım diye bu vatanın bütünlüğünü bölmek değilmidir.
İkincisi bütün avrupa devletleri demiyorum ama bazıları (örnek olarak yunanistan) bariz bir türk düşmanlığı içindedirler bu yerel politikacıların bir malzemesi olduğu için ve bizimki gibi aşırı milliyetçi kişilerin olası ile hala destekleniyor (Örnek olarak eurovizyonda yunan spikerinin provalarda istanbula constantinapolis demesi sonuçta hala kendilerinin bir şehri sanıyorlar burayı.) ayrıca fransız ve venediklileride sayabiliriz (her ne kadar gelişmişde deseniz onlar hala türk düşmanı ve AB de Türkiyeyi istemiyorlar.
Üçüncüsü evet Türkiye AB ye girmelidir ama her dediklerini kabul ederek değil. Bizimde belli bir isteğimiz ve onurumuz olmalı.
Dördüncüsü:Tarımdaki en büyük problemimiz üretimin fazla olması değil düzensiz olmasıdır. yani bir yıl domates fazla iken ikinci yıl patates fazlası olabilyor planlama yok.
Beşincisi: Sanayide gelişme deniyor belli başlı firmalar dışında küçük üreticilerin hiç birşey yapamadığını hatta pek çoğunun kapandığı gerçeği aslında sanayimizin küçüldüğü.(devletin dediğine inanmayın bütün o gelişme projeleri yarım bırakıldı)
Ayrıca japon kültürünün ne kadar dejenere bir kültür olduğuna dikkatinizi çekmek isterim.
Mesaj tarihi:
ayni cevabi niye iki ayri yere attin ki : p[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
e iyi hoşda gene bılıp bılmeden yazıyoruz
dıllerele celısıp AB ye gırmelıyız dıyoruz AB nedır onu bılelım once
AB 10-20 sene ıcınde cokemesse tabı tek bır ulke olma yolunda bırlesen bır topluluktur tıpkı ABD gıbı yanı AB ye gırınce sınırlarını acıcan yerel paranı atıp euro ya gecıcen uluscu devlet anlayısını terk edıcen ve cogu zaman emırler AB senatosundan gelıcek yanı turkıye AB nın bır eyaletı gıbı olucak soyleyın sımdı ınsanların kendı dıllerını konusmalarına ve ogretmelerıne ızın vermek boyle bır topluluga aykırımıdır sızın yaklasımınızla AB ılerde tek resmı dılımız var oda ıngılızce hadı hıcbırınız turkce egıtım goremıcek derse ne dersınız tepkı gostermezmısınız kultur yozlaşması ıle cocuklarınızın 3 kuşak sonra turkce dılını unutması hoşunuza gıdermı
bız AB ye nato BM gıbı sıradan bır topluluk gozuyle bakıyoruz yanı gırerersek para gelıcek oh oh ne guzel ıstedıgımız sekılde gezıcez iş ımkanı dıye bakıyoruz oysa AB nın amacı tek bır devlet olmak ufak devletcıklerın eyalet olması ve merkezdekı yonetımde devırle degısen bır baskan yonetımınde kı ıktıdarları konusunda ıstıkrarsız bır mılletız bız ılerde dıyelımkı Tayyıp ı gene sectı bu mıllet ve devır sırası ona geldı sımdı ABD nın karsısında guclu durabılmek ona muhalefet ıcın kurulmus bır toplulugun lıderı konumuna gelen adam zamanında hıkmetyarın hıtman lıgını yapmış tarıkatlardan cıkamamıs bır adam veya tayyp ıyı gene baska polıtıkacıları dusunun dunyayı goturen mesut hala otukenı gerı almayı planlıyan bahcelı veya destek almadan yuruyemıyen ecevıt hadı onuda gectım allahın hızıpcısı baykal sızce bunlardan kacı bır dunya kutubunu yonetmeye ve ulkemızı o kutubun ıcınde teslım etmeye yetkın lıderler hıcbırınbın dunya gorusu yok bır kere umurlarında olan tek şey memlekette ıktıdarı ele gecırmek demokrası fılan sallanmıyor burda[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Mesaj tarihi:
evet, ab nin amaci o degil diyen biri var mi zaten?

ama ortak dili ingilizce yapmak filan... o cok buyuk bir hikaye. o kadar ileri gidemezler cunku avrupada yasayip ana dili ingilizce olan cooook kucuk bir kesim var. butun avrupadan bahsediyoruz. o tur bir seyi akillarindan bile gecirmezler merak etme.

ab ye niye girmemiz gerektigini 50 kere yazdim. kapital sikintisi ceken fakat iscisi olan bir ulkeyiz. bu durumda ne yapilir? disariya kapi acilir.

tabii ardina kadar acin girsinler iscileri saatine 1 dolardan calistirsinlar demiyorum. sadece ihtiyacimiz var dis kapitale, onu diyorum.[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
bende zaten ıngılızce yapıcaklar demedım ornek gosterdım zaten yas ateklıfını gec ole bı olayın bahsı bıle egcse fransızlar ayaga kalkar
burda sorun su mıllı varlık mıllı kulturden bahsedıpte AB ye gırme taraftarı olmak AB ye gırınce mıllıyet kavramı olur ABD gıbı herkes avrupa vatandaşı olur yanı o turk o kurt o ıngılız dıye ayırım soz konusu olamaz bugun nasıl ABD de lobıler vasıtasıyla azınlıklar var o zamanda oyle olucak yanı AB bır kurtulus degıldır eger turkıye ekonomısını akılcı bır sekılde kullanırsa AB ye gecen sene gıren 11 ulkenın toplamından daha buyuk bır ekonomımız var ama yanlış kullanıyoruz polıtıkaya cerez oluyor paralarımız sırf gecmıs polıtıkacıların yedıklerıyle bu ulkeye 100 tane fabrıka acılırdı boylece ıstıhdam saglanır ıssızlık bellı oranda duserdı kı su anda iş yok dıye bır olayda yok iş begenmeme dıye bır olay var bızım mıllette acsınlar AB de gıtsınler calısmaya baslarlar almancılar gıbı yakınmaya[signature][hline]Hiko Seijuro,öğrencisi Kenshine bılınmıyen bir tarihde demişki:

Mesaj tarihi:
evet. ulke ekonomimizin dogruya kullanilip superguc olmak herkes ister. ama soyle bir sorun var ki kullanilmiyor :) diger ulkelerdeki yasalardan almamiz gereken bircok sey var, ve de ab ye girme sebeplerimizden biri bu.

ayrica, soyle diyeyim eger ulke ekonomisi iyiye gidecekse, ve de eger ulkedeki refah seviyesi yukselecekse/ insanlar daha rahat yasayacaksa, ab de abd gibi olsun. yanlis anlama ab devleti olursa bunlar olacak demiyorum. eger oyle olacaksa olsun daha iyi diyorum : )[signature][hline]Borbag, 25 Eylül 2004 21:55 tarihinde hakli olarak demiş ki:

Mesaj tarihi:
meraba arkadaşlar yA milli vede dini konularda ne kadarda tavizkar olmuşuz ne kadar dejenere olmuş bu konular ne zamandan beri kanla alınan topraklar parayla satılmaya başlamış arkadaşlar??74 de 5000 şehit verildi.kimsenin malı mülkü değil kimse bu konuda ileri geri konuşamaz .ewet maalesef satıyolar kıbrısı içindeki kıbrıslı halkı sevsekte sevmesekte .musul kerkük çok ayrı konu.ewet oralarda bizim di bir zamanlar.ya Naaa kardeş verelim gitsin diyosun ayak bağı diyosun olurmu öyle şey yaa babanın malınımı satıyosun.kanla alındı parayla satılmaz.sen gözünün önündekşi satılan topraklarını görmüyosun gidiyosun türk olan heryeri almaız konusunda dalga geçiyosun .şunuda aklına kazı bütünü dünya türkün vatanıdır.ülkemiz topraklarının 7 de 1 i yabancılara satılmış ve 7 de 1 i dekiralanmış durumda elin oğlu boş durmuyor görüyosun babasının hayrında almıyor o toprakları.adamın hesabı var bilesin
  • Yeni Oluştur...