Flassh Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 elektrikli sobayı prize takınca şalter attı gittim açtım tam o sırada elektrik çakarak attı, geri açtım şuan normal gibi ama bu şalterin değişmesi gerekir mi? başıma bir iş almıyam yoksa normal mi elektrik fırlatması sağa sola genelde çalışan şeye dokunmaz prensibine sahibim ama elektrik bu korktum bi an
Vidar Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 3 soba 5 bilgisayar 4 buzdolabı 5 televizyon mu çalışıyo evde
Ardeth Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 bazı elektrik kablolarının da değişmesi gerekebilir. evin her yerine döşedikleri kablolar her zaman aynı olmuyor bazıları eski falansa soba gibi şeyleri kaldıramayabiliyor. kablo yanıp elektrik komple gidince anlarsın bu olursa sdf onun dışında fazla elektrik çeken iki şeyi aynı anda çalıştırmamaya bak mesela soba+fırın gibi.
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 elektrikli sobayı yarın tekrar takıp denicem bakalım atıcakmı bişiler soba + pc calısıcak işte calısırsa
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 hayır bi de takamadım sobayı diye üşüyüp duruyorum :(
Theridone Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 amperi yüksek şalter şart. ya da Ardeth'in dediği gibi kablo olayından.
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 sigortalarda 2 adet mekanizma vardır termik şalter ve endüktir salter termik şalter dediğimiz şey ısınınca atan bişidir. bi hattan uzun süre nominal akım üzerinde akım gecerse atar. termiğin attıgını anlamanın kolay yolu sigortayı actıgında tekrar atıyorsa termik atmış demektir. bi kaç prizin yerini değiştirirsen sorunsuz calısır. endüktir atıyosa yada bobinden atıyosa bi anda maksimum akımdan fazla çekmişin demektir ki büyük ihtimalle kaçak vardır yada genel olarak çok yüklenmişsindir hatta her şeyin yerini değiştirmen lazım eper bi akım çekiyosun demektir. elektrikli ısıtıcılar hayvan gibi akım çektiğinden (1000 2000 W felan aletler bunnar 5 10 amper güç çekiyor yane). otomatik sigortalar 6 10 16 20 25 32 40 diye gider genelde. bi kontrol et kaç amperlik o sigorta. bi üstünü takabilirsin genelde. ama boktan yanı şu . eger sen gider 25 lik sigortayı söküp 40 amperlik sigorta takarsan ve ordan geçen lineler ona göre hesaplanmamışssa kablolar hayvan gibi ısınıp yangın bile çıkarabilir. ama genede 1 kademe üstü sorunsuz çalışır. kendin değiştirceksen bina girişten kofradan hatta kapayıp değiştirebilirsin. yok anlamam dersen bi elektrikçi caar.
HakkiYendi Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 çakarak attı dediğin olay normal ya. git bak işte etrafına kararma yanma falan yoksa kullanılır. asıl mesele evin komple elektrik tesisatının değişmesiyle halledilir sanırım
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 bide şeye bajk abi odadaki bütün elektrik aynı hattan mı geliyo farklı sigortalara daıtmaya çalış yükü
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 http://img805.imageshack.us/img805/6943/forumdasfisresimleri8.jpg fiş bu şekiil 3lu prizi değiştim, sobanın fişini ilk önce kablolu tarafı sola bakar şekilde taktım güzelce calıstı sonra çıkardım sağa bakar şekilde taktım şalter attı. tekrar sola doğru taktım şimdi gayet calısıyor bunların sağ solu mu var? ilk kez basıma geldi yıllardır kullanıyordum bu sobayı daha önce böyle bir şey yapmamıştı
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 @BonePART oda da 1 priz var bir de lamba var lambanın şalter ile prizin hattı ayrı, şalter atınca tek priz in elektrik kapanıyor 1 priz olduğu için uzatma kablolarıyla hem pc yi hem sobayı ona veriyorum tabi
BonePART Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 sağı solu yok da prizde yada fişte bi kaçak olmasın
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 başka prizlerde denedim sobayı, sobanın fişi bozuk, ters takınca şalterleri fırlatıyor, benim odada sorun değilmiş
Aluriel Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 sigortada ve/veya hatta sıkıntı var. önce bi 30A sigorta ile falan dene yine benzer bi durum olursa hatta da sıkıntı olabilir
barnacle Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 abi bi postları okusaydın ya sdfs. bizim seneler önce bi elektrikli sobanın fişi yanmış gözüm önünde değiştirmeyi ihmal etme bu arada.
Flassh Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 evdekilerin başına yıktım alın tamir ettirin diye benden çıktı artık(:P)
Magnum Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 bonepart'ın şu uzun yazısında typo yok. niye onu göz ardı ettiniz?
Öne çıkan mesajlar