Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şalter atması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
elektrikli sobayı prize takınca şalter attı gittim açtım tam o sırada elektrik çakarak attı, geri açtım şuan normal gibi ama bu şalterin değişmesi gerekir mi? başıma bir iş almıyam
yoksa normal mi elektrik fırlatması sağa sola

genelde çalışan şeye dokunmaz prensibine sahibim ama elektrik bu korktum bi an
Mesaj tarihi:
bazı elektrik kablolarının da değişmesi gerekebilir. evin her yerine döşedikleri kablolar her zaman aynı olmuyor bazıları eski falansa soba gibi şeyleri kaldıramayabiliyor. kablo yanıp elektrik komple gidince anlarsın bu olursa sdf onun dışında fazla elektrik çeken iki şeyi aynı anda çalıştırmamaya bak mesela soba+fırın gibi.
Mesaj tarihi:
sigortalarda 2 adet mekanizma vardır

termik şalter
ve
endüktir salter

termik şalter dediğimiz şey ısınınca atan bişidir. bi hattan uzun süre nominal akım üzerinde akım gecerse atar. termiğin attıgını anlamanın kolay yolu sigortayı actıgında tekrar atıyorsa termik atmış demektir. bi kaç prizin yerini değiştirirsen sorunsuz calısır.

endüktir atıyosa yada bobinden atıyosa bi anda maksimum akımdan fazla çekmişin demektir ki büyük ihtimalle kaçak vardır yada genel olarak çok yüklenmişsindir hatta her şeyin yerini değiştirmen lazım eper bi akım çekiyosun demektir.

elektrikli ısıtıcılar hayvan gibi akım çektiğinden (1000 2000 W felan aletler bunnar 5 10 amper güç çekiyor yane).

otomatik sigortalar 6 10 16 20 25 32 40 diye gider genelde. bi kontrol et kaç amperlik o sigorta. bi üstünü takabilirsin genelde.

ama boktan yanı şu . eger sen gider 25 lik sigortayı söküp 40 amperlik sigorta takarsan ve ordan geçen lineler ona göre hesaplanmamışssa kablolar hayvan gibi ısınıp yangın bile çıkarabilir.

ama genede 1 kademe üstü sorunsuz çalışır.

kendin değiştirceksen bina girişten kofradan hatta kapayıp değiştirebilirsin. yok anlamam dersen bi elektrikçi caar.
Mesaj tarihi:
çakarak attı dediğin olay normal ya. git bak işte etrafına kararma yanma falan yoksa kullanılır.

asıl mesele evin komple elektrik tesisatının değişmesiyle halledilir sanırım
Mesaj tarihi:
http://img805.imageshack.us/img805/6943/forumdasfisresimleri8.jpg
fiş bu şekiil

3lu prizi değiştim, sobanın fişini ilk önce kablolu tarafı sola bakar şekilde taktım güzelce calıstı
sonra çıkardım sağa bakar şekilde taktım şalter attı. tekrar sola doğru taktım şimdi gayet calısıyor

bunların sağ solu mu var? ilk kez basıma geldi yıllardır kullanıyordum bu sobayı daha önce böyle bir şey yapmamıştı
Mesaj tarihi:
@BonePART
oda da 1 priz var
bir de lamba var lambanın şalter ile prizin hattı ayrı, şalter atınca tek priz in elektrik kapanıyor
1 priz olduğu için uzatma kablolarıyla hem pc yi hem sobayı ona veriyorum tabi
  • Yeni Oluştur...