Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şu bitkinin adı nedir ?

Lopeth

Öne çıkan mesajlar

Bitkilere dikkat etmek lazım. Evimizde süs bitkisi diye beslediğimiz şeylerden bile zehirli olanları var. Çoluk, çocuk yese zehirlenir o derece. O yüzden bilmediğiniz bitkilere bulaşmayın :)

Düşündüm de yakın bir sağlık kuruluşuna gidip 2-3 saat gözetim altında kalmanda fayda var. Ne olur, ne olmaz ekstra bir reaksiyon olur falan.
Sosyal ağlarda paylaş

Most parts of the tree are toxic, except the bright red aril surrounding the seed, enabling ingestion and dispersal by birds. The major toxin is the alkaloid taxane. The foliage remains toxic even when wilted or dried. Horses have the lowest tolerance, with a lethal dose of 200–400 mg/kg body weight, but cattle, pigs, and other livestock are only slightly less vulnerable.[10] Symptoms include staggering gait, muscle tremors, convulsions, collapse, difficulty breathing, coldness and eventually heart failure. However, death occurs so rapidly that many times the symptoms are missed.[11] Fatal poisoning in humans is very rare, only occurring after eating a lot of yew foliage. The lethal dose is reported to be between 50 and 100 grams.[12] The wood is also poisonous.[citation needed]
Sosyal ağlarda paylaş

Lopeth said:

KapIKulu said:

taxus baccata

Kanser ilacı yapımında kullanılır. Zehirlidir ama 2 taneden bir şey olmaz diye düşünüyor eczacınız.

teşekkürler

Kaç tane yenilebilir bişey olmadan ?

Kaç tane yenilebilir olduğunu hiç kimse bilemez. Bitkilerde doz ayarlaması yok :) ama 2 tanenin çok anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Atlamamamız gereken şey özel bir duyarlılığın, allerjin falan vardır. Bitki inanılmaz konsantredir vb. nedenlerle bir sağlık kuruluşuna gitmen mantıklı olur.

Aslında yediğin süreden itibaren 4-5 saat geçti ve bir şey olmadıysa çok büyük sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama yerinde olsaydım bir hastanede 2-3 saat kitap okuyarak beklerdim :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...