Suark Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 evet sonunda uğraştığım program için çözümümü buldum. daha öncede bahsedilmişti burada, becerememiştim; bazı konseptleri tam anlamamıştım. Şimdi ben JLabel'ımın paint component methodunu override ediyorum. Kendimce bi class yazdım class MyLabel extends JLabel{ static int arcsizeW; static int arcsizeH; static int arcstart; static int arcend; public MyLabel(int W, int H, int start, int end) { arcsizeW = W; arcsizeH = H; arcstart = start; arcend = end; } @Override public void paintComponent(Graphics g){ Graphics gg = g; gg.fillArc(0, 0,arcsizeW , arcsizeH, arcstart, 60); } } şimdi bu süper çalışıyor tam istediğim gibi oldu herşey, yalnız sıkıntı şu. Bu JLabellardan birden fazla var ve ben her çağırışımda buradan çekmesini istiyorum. Çekiyorda, yapıyor ama 100 tane JLabel varsa ( hepsi için ayrı bir arc çiziyor ) 100. nin paintcomponentini hepsine uyguluyor. Şimdi javadocta zaten uyarmış sanırım. Ama çıkamadım işin içinden. Bir yerde yeniden paint etmesini engellemem lazım. Nasıl yaparım? edit : başlık ve code tagi saçmalaması Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 static int arcsizeW mesela bu niye static? Graphics gg = g; yapma bunu lütfen. o nasil variable ismidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ayaküstü deneme amaçlı yaptım abi onu, aslında ona da gerek yok orda ama, javadocta direk kullanmayın falan diyodu ondan koydum, yoksa direk g üzerinden çağırabiliyorum. static olan da şeyden, paincomponent methodunun içine değişken sokmak istedim ama korktum, çalışmaz falan diye. o yüzden direk construct edince o variable ları ona atıyor, static olduğu için zırt diye alıyor :p. başka türlü de olur mu ki, o paintcomponente variable tanımlasam bozulmaz dimi bu arada çağırdığım yer de şu for(int i=0;i<rowcount;i++){ arcazimuth = Rawazimuth(azimuth[i]); MyLabel FLabel = new MyLabel(400, 200, (int)arcazimuth[0],(int) (arcazimuth[1]-arcazimuth[0])); FLabel.setOpaque(true); Dimension LabelSize = new Dimension( 400,300); FLabel.setSize(LabelSize); FLabel.setLocation(lon[i], lat[i]); MyPanel.add(FLabel); } Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 staticler niye static harbi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 değiştirirz onları ya, açıkladım yukarda da kolayıma geldi :p. konuya dönelim ama ya :/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ben private derdim static yerine. static adi üstünde degismeyen deger yada degistirilmesi istenmeyen deger. static fonsiyonlar biraz farkli o ayri. parameter olan variable direkt kullanmamak iyi olabilir. demek istedigim isim secerken. daha secici olmak. birde sorunu biraz daha acsan örnekle felan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Adamın bi sürü label'ı var işte, ama sonuncusuna uygulamak istediği arc hepsine uygulanıyo. Neden, çünkü arc parametreleri static :P Onları bi public yapıp deneyiver hacı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 hmm hemen örnekleyeyim, şimdi JLabel yerine arc çizdiriyorum. arcın özellikleri dinamik, başlangıç ve bitiş açı aralıkları her JLabel için unique olarak hesaplanıyor. 5 tane JLabel koyucam diyelim, Başlangıç açıları sırayla 50 150 200 15 45 olsun. tek tek onları arc olarak paint ediyorum, hepsini de yapıyor aslında ama en son gelen hangisi ise, bu örnekte "45" geri kalan bütün hepsini 45 e göre paint ediyor. buna engel olmak istiyorum :/ @kojiroh oldu lan aahahaha süper. seviyorum sizi genşler, harbi niye static yapmışım ki. nese noob dostu pati sizi çok seviore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 olayi anlamadigim icin kestiremedim olabilirde denemesi lazim. getter setter yaz daha sonra kullanacaksan. ben public sevmem büyük projelerde icine edebilir. private, gerekirse getter setter. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Abi public yapıver demişim de saçma olmuş, staticliklerini kaldır yani. Sen her yeni label yaratışında ona verdiğin parametreleri alıp, static olan arc parametrelerine atıyosun. Bu nedenle bu static olanların aldığı değer, en son eklediğin label'ın değerleri. Çizim esnasında sen bu değerlere eriştiğinde hep sonuncu label'ın değerlerini almış oluyosun dolayısıyla. static'liği kaldır düzelir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 canim benim kiyamamss nasil sevindi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ya aylardır uğraşıyorum biliyomusun, evvelsi gün açtım üniden kalma kitabı, nalet olsun tutoryallere doclara dedim kitap gibisi yok abi. nese en zor kısmından kurtuldum resmen lol. şimdi bakınca çok kolay gelio lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 OLEY :)-D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar