Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Her devletin hayali

Ardeth

Öne çıkan mesajlar

said:
Eternal, 07 Kasım 2004 00:25 tarihinde demiş ki:
yemek yemesi için para kazanması
para kazanması için egitim ve ögretim alması
egitim ve ögrenim görmesi için okuması lazım

bu senin gördüğün bir şartlandırma böyle bir şey yok
örneğin eski yunanda canı sıkılanlar ve felaket zengin olanlar çok boş zamanı olanlar eğitim alıyorlarmış, sanayi devriminden sonra işte kalitesinin önemi arttıkça sana uygulanan bu şartlandırma milyonlara uygulandı ki, çalışsınlar amacı kar etmekten milyonları aç bırakmaya kaymış olan şirketlere para kazandırsınlar.
insanlar para kazanmak için eğitim aldığı sürece dünya adam olmaz, 1 milyar fazla maaş alacağı hayaliyle her sene binlerce türk genci mühendis oluyor, türkiye o kadar mühendisi kaldıracak sektör alt yapısına sahip değil, ztn dünyada hala mühendis basan(recruit eden :D) nadir ülkelerdeniz[signature][hline]so far I still know who you are but now I wonder who I was...
Sosyal ağlarda paylaş

- Antik yunanlılar sofistlerin etkisi altında kaldığı için eğitim alıyordu. Nitekim adamlar ''herleyin ölçüsü insandır ve bir fikre nekadar çok insan katılıyorsa o okadar doğrudur, bu yüzden konuşma yeteneğinizi arttırır ve kültürünüzü genişletirseniz fikrinizi kabul ettirirsiniz'' diyerek zenginlerin kalbini çalmıştır heh[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
OutTrader, 07 Kasım 2004 02:51 tarihinde demiş ki:
brave new world konsun müfredata bakın ne oluyor

Bizim Lise2 yaz kitabımızdı, nitekim onun gibi bir çok kitapta okuduk.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

adamlarin tabi butun islerini koleler yapiyodu sonra bos zamanlarda sıkıldıkalari icin oturyup dusunuyolardi:)bizde ole olsak demokrasinin ve cumhuriyetin babalari biz olurduk simdi[signature][hline]"I will flay the skin from your flesh and the flesh from your bones and scrape your bones dry.
And still you will not have suffered enough."
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 07 Kasım 2004 02:53 tarihinde demiş ki:
- Antik yunanlılar sofistlerin etkisi altında kaldığı için eğitim alıyordu. Nitekim adamlar ''herleyin ölçüsü insandır ve bir fikre nekadar çok insan katılıyorsa o okadar doğrudur, bu yüzden konuşma yeteneğinizi arttırır ve kültürünüzü genişletirseniz fikrinizi kabul ettirirsiniz'' diyerek zenginlerin kalbini çalmıştır heh

antik yunanlarda eğitim refah seviyesinin fazla olmasından doğmuştur, refah eğitim seviyesinden gelmemiştir, ztn okullarda erkeklerle takıla takıla hepsi platonik aşk yaşamaya başlamışlardır hehe
ardeth hangi okul abi sizin okul?bizede 1984 okuttularda hep savunmuşumdur brave new world beş basar diye[signature][hline]so far I still know who you are but now I wonder who I was...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xechelon, 07 Kasım 2004 02:55 tarihinde demiş ki:
adamlarin tabi butun islerini koleler yapiyodu sonra bos zamanlarda sıkıldıkalari icin oturyup dusunuyolardi:)bizde ole olsak demokrasinin ve cumhuriyetin babalari biz olurduk simdi

walla ben cumhuriyetin veya demokrasinin babası fln olmak istemezdim, muhtemelen babası olan kişiler ne güzel düşünceler ile yaratmışlardır bunları şimdi mezarda rahat değildir onlar.
özellikle yunan cumhuriyetçiliğine taparım 200k kişilik yerde 40k adamın hakkı var, 10 tane şehir devletini athenaya bağlayıp paralarını heykel yapmaya harcayıp ekonomik bunalıma sürüklemişler.[signature][hline]so far I still know who you are but now I wonder who I was...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Natural_Jedi, 07 Kasım 2004 00:42 tarihinde demiş ki:
Horrible amerikan halkı nın eğitim seviyesnin yüksek olmasuı bi kenara o insanların KOYUN dan farkı yok...hepsi kör cahil amerikanın bilinçlenme ile uzaktan yakından alakası yok.
insanlar zaten yeteri seviyede bilinçlense bu akdar bencil olmazlar zaten o yüzden bazı insanlar öle bilinçlenmeyi falan istemezler.çünkü yeterli bilinçlenme olunca bilirler sonlarını işlerine gelmez. tamamen çıkar ilişkisi.

hah burda konuşmamaız bunları bişeyi değiştirmiyecek olabilir tabiki ama bu mantıktan dolayı zaten insanlar bugün bu haldeler.kimse seserini çıkartamadığı için bu haldeler.
o yüzden konuşmayalım etmeyelim mantığı bana birraz saçma gelio açıkcası:)

Ben ztn susalım konuşmayalım fln demiyorum ki...Elbette sesimizi bir şekilde duyurmamız lasım.Sen susarsan ben susarsam kim konusacak ama olay tartışmaya doğru gidiyordu bu yüsden ben uzatmayalım dedim.Yani tartışma olarak uzatmayalım anlamında.Ayrıca Amerikanlar aptal evet ama kalkınmış bir ülke mi deil mi onu düşün...Sonuçta Dünyadaki en iyi üniversşteler vs Amerikada en gelişmiş ülke Amerika deil mi?[signature][hline]Gülümseme,korkunun bittiği yerde başlar...
Sosyal ağlarda paylaş

"Sen ağa ben ağa sütü kim sağa?" diye bir laf varmış köylülerce söylenen...

Eğitim, insanı genel kültür olarak yetiştirmesi (tabi bir nebze) ve mesleki becerileri arttırması bakımından iyidir.

Ama eğitimin her yere ulaştırılması lazım. İş imkanlarının da. Böylece köyden kente göç edilmesi gerekmez çarpık yapılaşma olmaz. Misal köy enstitüleri şu an olsaydı ülkemiz eğitim konusunda gerçekten ilerde olabilirdi. Ama politika uğruna terkedildi.

Eğitime gerekli kaynakların aktarılması da lazım. Mesela aşırı bürokrasi kaynak alımını zorlaştırıyor üniversitelerde. Bunu iki senedir yaşıyorum. Mesela Sinema-TV bölümünde bir DVD yazıcının gelmesi için 1 sene beklendi geldiğinde de DVD-ROM olduğu anlaşıldı. Hukuktan gelme derme çatma bilgisayarları toparlayıp orta halli bir makina yapmaya uğraşıyorum sorunları belirtiyorum gerekli parçaları yazıyorum ama uğraşılmıyor. Çünkü bir sürü prosedür gerektiriyor ve bölüm başkanı dahil herkes şikayetçi...

İşsizlik hat safhada ve bence nüfüsumuz çok fazla, sürekli artıyor. Özellikle doğuda bakamayacağı halde 11-12 çocuk yapan aileler var. Bu da yük getiriyor devlete. Sağlam bir nüfus planlaması lazım. İnsanlara bu konu hakkında gerekli eğitimin verilmesi lazım. Herşeyin fazlasının zarar olduğunu söylemek lazım :)

Ayrıca yeni nesillerin ülkenin ihtiyacına ve tabi ki kişisel yeteneklere göre yönlendirilmesi gerek. Ülkemizde binlerce mühendis yetişiyor misal. Peki hepsi iş bulabiliyor mu? Hayır. Mesela senelik raporlar hazırlansa hangi meslekte fazlalık var hangi mesleklere şu an ihtiyaç duyuluyor medya vasıtasıyla duyurulsa güzel olmaz mıydı... Böylece gençler kendi yeteneklerine ve işi sevip sevmemesine göre ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücüne katılır ve hayatını garantiye alırdı...

Kısacası bize güzel bir devlet planlaması ve kalkınma programı lazım. Bunları da kişisel çıkarla baltalamayan, ona buna kıyak çekmeyen politikacıların uygulaması lazım...

[Bu mesaj Mino tarafından 07 Kasım 2004 15:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

güzel bir söz vardır dur yanlış hatırlamazsam iyi olucak :D

''Dünya iki şeyin etrafında dönüyor ve bu iki şey birbirine bağlanmış çarktan farksızdır.Birinci çark ''para'' ikincisi ''vatikan''..

Efraim Halevy 1981 İsrail[signature][hline]Adalet neden geç gelir diyenlere sözüm;Tanrı Ve Şeytan aynı bütündür ve terk eylemiştir divani.Bu yüzden melekler için işler daha zorlaşmıştır...Jahenné Maé ''In the name of god!The ones who have turned ınto the lıvıng dead wıthout a wıll eternal Nıght!Shall be ...Hellsıng)*
§Bounty Hunter§
Sosyal ağlarda paylaş

devletine bagli.
Natural'in dedigi gibi bi devlet anlayisi varsa egitimin sinirli olmasi tabiiki mantikli ve dogru olan.

ama senaryoyu biraz degistirelim;
aralarinda 100er metre olan evler. hepsinin cevresinde arazisi var. ekip biciyolar hanimlar. erkekler gidip hayvan avliyo. sonra bu insanlar obur tarafini bilmedikleri bi dere ile karsilasiyo. herkes karsi tarafi gormek istiyo. 5 6 evden olusan bi topluluk el eleverip kopru yapiyo. sonuc olarak kendi devletlerini olusturuyolar. eger bu toplumda herkes egitimli olursa, gerekli ihtiyaclari karsilamak icin herkesin egitim almasi devletin yararina olacaktir. ama bireysel seceneklerde herkes kendi basina yasar.[signature][hline][Golden Horde]Goyal Xar
Sosyal ağlarda paylaş

campanella nın ''güneş ülkesi'' ismindeki kitabını okursanız komün yasamının sistemini cok rahat kavrarsınız.çünkü eger yeterli kaynaklardan bilginiz yoksa forum uzerinde tartısmak daha cok kafa karısmaktan oteye gitmes.engels ve marx manifestoyu icq da yazmadılar.[signature][hline]kofte+piyaz
Sosyal ağlarda paylaş

Biz pekte burda komün yaşam sistemini tartışmıyoruz en azından konunun genelinde.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 07 Kasım 2004 00:38 tarihinde demiş ki:
işte bende diyorumki çoğunluğu gerçekten eğitimli ve bilinçli insanlarınmı oluşturmasını ister yoksa eğitimsiz ve kolay yönlendirilebilen mi?. ÇOĞUNLUK kelimesi burda önemli olan
[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

evet dediğim doğru ama adamın yaşadığı dönemin 1000 katı bir hızda bilgi dolaşımı mevcut şu anda, onun yıllarca uğraştığı ve kafasında oluşturduğu fikirler daha kısa sürede oluşacaktı belki daha değişik düşünebilirdi, marx bir çok öngörü yapmıştır çoğuda yannış olmuştur(wild capitalism sonrasi sosyalism gelmemiştir) belki adama 10 yıl daha versen daha doğrusunu yapacaktı, yada interneti verden google'a yazacaktı "nerde hata yaptım?" diye :)
konumuz bu değil çok sapıttık :)[signature][hline]so far I still know who you are but now I wonder who I was...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ardeth, 07 Kasım 2004 00:00 tarihinde demiş ki:
Ya ben şimdi birşeyi merak ettim böyle bakanlar, başbakanlar, cumhurbaşkanları ortada geziyor eğitim seviyemizi arttırmalıyız ancak öyle gelişebiliriz falan milletde helal be yürü diyor ama bu adamlar gerçekten istermi bunu? Sonuçta bu ülkede herkes eğitim olsa herkesin kendine ait bir fikri ve sesi olur. Bir devlet mutlaka sözleriyle etkileyebileceği, bir çok şey hakkında fikri, bilgisi olmayan, kolay yöntebileceği bir kitle olmasını istemezmi? Sonuçta ülkelerinde sanayi ve teknolojinin gelişmesi için herkesin eğitimli olması gerekmez, sadece çok iyi eğitim verilmesi o insanların ülkede kalması istenir. Ne güze olurdu herkesin eğitimli olması ama bir devleti yönten insan gerçekten bunu ister mi acaba? Bir şey söylediğinde fikrini ayrı ayrı belirten ve ikna etmesi gereken milyonlarca insan...

cok farklı bır dusunce allah allah hıc dusunmemıstım gercekten enterasan :D[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Horrible, 07 Kasım 2004 00:37 tarihinde demiş ki:
Naturla_Jedi uzatmamızada gerek yok aslında sonuçta bunlar bizim elimizde deil.Biz burda istediğimiz kdr bağırsakta çağırsakta hiç birşey deişmeyecek ne yazık ki :(

sen solemessen kım solıcek bız solıcez kı degıssın yanı herkez ben solesem ne fark eder derse hıc bır sey degısmez[signature][hline]Gercekci ol,imkansızı ıste
Sosyal ağlarda paylaş

Pati Kardeşlerim
Aydınlanma ile "Eğitim"i karıştırmışsınız. Netekim bir K9 köpeği de "eğitilir" ve görevini hakkıyla yerine getirir. Siz de bir adamı 20 sene eğitir mühendis yaparsınız. 30 sene eğitir doktor yaparsınız. Ülkeniz kalkınır, ekonomi para çevirir.
Devletin asıl isteyeceği şey, aydınlanmamış halktır. "Aydın" yapılan şeyleri sorgular ve akıl yürütür. Devlet bunu istemez. Zenginlik ve refah olursa devlete de daha çok pay düşer çünkü. Ama sorgulanıp hesap vermek işine gelmez.
Bunun en iyi kanıtı Amerikadır. Amerikan halkı, genel olarak eğitim seviyesi yüksek, fakat uyuyan bir halktır. Dış dünyada ne olup bittiğini bilmez. Kendine verilen sistem içerisinde düşünür, yeni bir şeyler yapmaz düşünmez, kafesinin dışına çıkmaz. Bunu Amerikan karşıtı olarak da söylemiyorum, doğru olduğu için söylüyorum. Bakın Bushu seçen çoğunluğun bile derdi "Ahlaki değerler", savaş mavaş ölen insanlar değil.
Bir devletin istediği asıl şey budur. Sistemin içine hapsolmuş beyinlerdir. Bu ister kapitalist, ister komunist, ister sosyalist,faşist anarşist olsun böyledir.[signature][hline]"Kırk bakireye tapmaya, bal yanaktan tatmaya geldim." (Cüneyt Arkın)
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm doğru bir yazı gerçi daha sonra zaten bende bunu fark ederek eğitim ve bilinç dedim, ama sanırım insanlara anlatılması gereken herşey eğitimle bitmediği çünkü çoğu kişi okul diplomalarına, not ortalamalarına bakacak ilerde....[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Sosyal ağlarda paylaş

hayır aynı şey yok...
hepsini aynı kefeye koyamazsın komünizm inde uygulanması için insanların odun ''koyun'' olmasının aksine ''bilinçlenme''si sağlanması gerekirki o yönetim şekli komünizm olsun.
aynı şey anarşizm içinde geçerli...anarşizm in olması için insanların istemesi lazım yani öle sistem falan hikaye kimse kimseyi zorla anarşist yapamaz.anarşizm de zaten yöneten die bi kavram yoktur.insannın insanı yönetmesi köleliktir falan filan.
[signature][hline]Alexi_Septimus, 28 Eylül 2004 19:30 tarihinde demiş ki:
Tanrıya diyalektik materyalizm'i anlatmak lazım

[Bu mesaj Natural_Jedi tarafından 07 Kasım 2004 23:35 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Asteroth, 07 Kasım 2004 02:01 tarihinde demiş ki:
Ehue
Hadi len ordan Anarşüsd gomünüst!
*Yerden taş alıp Ardeth'e atar*

sanırım burdan çıktı o ha buarada burda anarşistleri savunan yok onlarınki bence ayrı bir hata

edit:denyo kelimesi fazla ağır kaçmış olabilir
[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''

[Bu mesaj Ardeth tarafından 07 Kasım 2004 23:40 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...