Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Free Online Dersler


Deacon

Öne çıkan mesajlar

Bildiginiz gibi edX'tir, Coursera'dir, Udacity'dir artik iyiden iyiye bu online ders olayi kendisini asti. Adamlar bildigin odevli, projeli tas gibi ders veriyor. Bunlarin sayisi arttikca takip etmek zorlasiyor.

Diyorum ki bu derslerden takip ettiklerimiz/bitirdiklerimiz varsa burda paylasalim. Hatta boyle hafif bi review gibi bir sey de yapalim ki diger insanlar sonraki donemlerde kaydolup kaydolmayacagina kolaylikla karar versin. Ben baslayim.

Introduction to Algorithms - Coursera

Robert Sedgewick ismini duyunca dayanamadim kaydoldum. Sedgewick'i dinlemek apayri bir tat olsa da odev yuku cok agir oldugu icin dersi yarida birakmak zorunda kaldim. Eger zaman sikintiniz varsa hic bulasmayin.

https://www.coursera.org/course/algs4partI



Functional Programming Principles in Scala - Coursera

Scala dilinin yaraticisi amcamiz veriyor dersi. Dersin amaci scalayi degil fonksiyonel programalayi ogretmek. Simdilik 2 haftayi geride biraktik. Bunun yuku algoritma dersi kadar fazla degil. Fonksiyonel paradigmayi ogrenmek istiyorsaniz kacirmayin diyorum ilk iki haftadaki izlenimime dayanarak.

ps: Scala bilmeniz gerekmiyor. Gerekli introduction'i yapiyorlar. Ayrica scala java syntaxi kullandigi icin yabanci gelmiyor.

https://www.coursera.org/course/progfun

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Önce: http://forum.paticik.com/read.php?5,6419460

Sonra:
Coursera'da toplamda 10 ders aldım 1 tanesini 2. videodan sonra bıraktım.

Bıraktığım ders:

Networked Life idi. Adam slaytları hazırlamış iyi güzel de slaytta ne yazıyorsa maksimum 1 cümle yorum katıp okuyordu. Bir de bir konsept falan anlatacak, onun için bir makale açıyor; makalede altını çizdiği yerleri aynen okuyor. Okumayı biz de yaparız diyemiyorum tabi adama da bildiğin sıkıcıydı.

Aldıklarım:

Machine Learning. Lisansta bitirme projem arama motorlarıyla alakalıydı arka planında ML dersi almadan ML algoritmaları falan kastırmaya çalışmıştım elimden geldiğince. Şimdi master'a başladım bu konuda ve eğer bu dersi almasaymışım bildiğin master içimde patlayacakmış. Hocanın gönderdiği makaleleri şu ders sayesinde anlayabiliyorum :D Adam şu dersi tam anlatılması gerektiği gibi anlatıyor. Konsepti verip, kaçmak yerine konseptlerin nasıl pratiğe döküleceğini falan anlatması güzel bir şey.
(Lisansta ML dersi almıştım da hocasını hiç sevemedim diye bırakmıştım. İnsanın uykusunu getire getire anlatıyordu. Bi de not konusunda kadının sıkıntıları vardı. Midtermünden 100 alıp geri kalan notları da +90 olan bir arkadaşıma A- verdiydi dönem sonunda).

Web Intelligence and Big Data. Bu da gene hem kendi ilgi alanım hem de masterla ilgili olduğu için almıştım. Dersi hintli bir profesör anlatıyor. ML dersinden sonra bu adamın anlatımı biraz yavan kaldı bana göre ama gene de aksatmadan videolarını quizlerini falan yapıyorum. Benim için tek sıkıntısı programming exerciselar için Python kullanılmasını istiyor; ama Python bilmeyen insanlara, çoğu derslerin aksine, en basic'inden bir tutorial videosu hazırlamamış olması(ML dersinde örneğin Octave'da kod yazdırmadan önce 1 saati bulan tutorial videoları vardı).

Gamification. Tamamen zevk için aldığım bir MBA dersi. İş modeli olarak oyunların kullanılmasını falan anlatıyor işin psikolojisine vs.'de girerek. Adamın ders anlatımı cidden eğlenceli. Bir de arada bu alanla ilgili testisli isimlerle(biri de EA'in eski patronlarından biriydi diye hatırlıyorum) röportaj videoları koyuyor. Dersin quizleri+written assignmentları var. Üşengeçliğimden hiç bir written assignmentı yapmadım o ayrı :D Bir de final exami var galiba da ona katılmam büyük ihtimal.

Statistics One. Sertifikasız olarak Princeton'dan bir amca ders anlatıyor(o okulun tüm hocaları sertifika veya benzer bir şey vermeye karşı sanırsam). Güzel anlatıyor hoş anlatıyor da derse dair örneklerde Amerikan hayatına dair örnekler verince insanın kafasında tam oturmuyor. Yani baseball istatistiklerinden bahsediyor arkada işte matematiğine giriyor da orada baseball'a dair kullandığı terimlerin ne olduğunu anlamayınca biraz havada kalıyor örnek. "R" diye bir dilde programlama ödevleri vs.de var. Matlab'ın istatistik ağırlıklı versiyonu gibin bir şey.

Scala. Kıyıda köşede functional programming yeteneğim olsun diye aldım bunu da :D Şimdilik iyi gidiyor, ama bence ödevlerini yaparken biraz Scala bilgisi(google aracılığıyla) gerekebiliyor. Hani videolarda az biraz nasıl kod yazılır Scala'da ne nasıldır diye anlatıyor ama ödevi yapmaya başladığımda videoların yetersiz geldiğini hissettim. (Bir de recursion'ın holy zeus belasını versin. Recursion kullanarak problem çözerken beynimin aşırı ısındığını hissedebiliyorum :()

Yukardakiler şu ana kadar alıp da en az bir haftalık videosunu falan izlediğim dersler. Bir de Social Network Analysis ve Probabilistic Graphical Models dersleri başlamasına rağmen daha hiç bir videosunu izleyemedim yoğunluktan. Social network olanını da büyük ihtimal bırakıcam zaten. Ekstradan Neural Networks for Machine Learning ve Python dersleri aldım; ama onlar daha başlamadı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...