kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 olay arkadaşımın başından geçiyor; arkadaşımın (A diye bahsedicem) A'nın düzgün bir sözleşmesi var: 10 eylül'de 4 gün sonra işten çıkarılacaksın yerine daha iyi birini bulduk diyorlar. A bu işyerinde 2 senelik çalışan... A 2 sene sürdürdüğü iş boyunca yaptığı bazı projelerden ödül/takdir aldı, işlerini aksatmadı/raporsuz veya yalan dolanla işten hiç kaytarmadı. cumartesi/pazarları genelde ekstra mesaiye kaldı... ben HR'da çalıştım, böyle bir işten çıkarılma olamayacağını gayet net bir şekilde biliyorum: A'nın işyerine dava açması mı yoksa uzlaşmaya gitmesi mi kendisi için daha karlı olur? kişisel görüşüm: minimum 12 aylık maaşını alabilir dava açarsa?
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 e dürüstlermiş, verirler kıdem + ihbar tazminatını o da yoluna bakar.
kertenkel Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 yani dürüstlükten çok yanlış bir yol izlenmiş vs. yasal olarak belirtilen ihbar süresine uyulmamış... haksız/sebepsiz yere işten çırakılıyor yani, durmadan yeni iş bağlıyor aslında -para kazandırıyor iş yerine-...
Suark Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 hmm ya tazminatını falan alsın sonar dava açarsınız, işe iade alırsınız. Banko veriyorlar. işte ordanda 18 mı 12 mı ne aylık maaş alabiliosn
Gangren Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Karşı tarafa bağlı biraz da, işi yokuşa sürerse, büyük ihtimal referans kaybı yaşayacak. Karşı taraf da çetrefilli bir firmaysa, avukatı işi biliyorsa süreç baya uzuyacak. Uzlaşmaya baksın diye fikir beyan edeyim. SGK'ya ne diye bildireceklermiş peki işten çıkarma nedeni olarak?
Patice Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2012 İşe iade istemi - Alacaklı davası açıyorsunuz. İhtar çekmeden çıkış veremez. Verilen ihtarla avukatına gidip dava açıyorsun. Duruşma günü tayin edilir. Hiçbir şirket ihtarnamede sebep göstermeksizin iş akdini feshedemez tek taraflı. Mutlaka sebep olarak 'Performans Düşüklüğü' gösterecektir senin bahsettiğine göre. Hiç durmasın hemen dava açsın. Ama avukata danışsın. Tüm bu süreçler için belirlenmiş gün ve zaman sınırlamaları var. ( Mesela ihtarname 8 iş günü içerisinde çekilmeli gibi.. ) Tabi dava süreci biraz sıkıntılıama o para elbette senin oluyor. Çünkü hakim tanık istiyor en az 2 tane. Delilleri ispat etmen için. Süreçbiraz uzun totalde. Mahkeme salonları kasvetli.. Amaa hakkınızı arayın patiler. He ben bunları nerden biliyorum? Eski kurumum uyduruktan sebeple beni madde 25'ten çıkarttı. Maaşımı, primlerimi, ihbar hakkımı, tazminatımı vermedi. Dava açtım. 7 duruşma, 2 tanık geçirdik. Davayı kazandım. Kurum temhize gitti. Yargıtay 17 Eylül 2012'de karara çıktı. Eh tabi ben kazandım. Vermeleri gereken 3 4bin TL iken, şimdi bana: Mahkeme marsaflarım, sigortasız boşta kalma param, 12 aylık maaş ( 6 aylık brüt, 6 aylık net) ve içerde kalan primlerimi 2 ay içerisinde ödeyecek. Dava 3 sene sürdü. 3 sene içerisinde tüm kanuni kazanımlarını faizliyle geri ödüyor. Bu arada işe iadeye de hak kazanıyorsunuz. İşi kabul etmeniz durumunda da bu paralar size ödeniyor. E kabul edip etmemek size kalmış tabe.. Hayde görüşürük. Edit: Ha bu arada manevi tazminat davası da açma hakkınız var. Tüm bu süreçler sonunda.
Öne çıkan mesajlar