Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Android + recovery mode + adb shell

di

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Internal memory'ye file system check yapmak istiyorum. Haliyle Android SDK + gerekli tool'lari yukledim. USB Debugging'i acip cihazi USB ile bagladigimda "adb devices" komutu ile cihazi gorebiliyorum ama recover mode'da iken cihaza ulasamiyorum.

Eksik/yanlis yaptigim sey nedir acep ?
Sosyal ağlarda paylaş

Sovucem simdi o olacak.

Derdim icindekilerle degil su noktada zira fotograflari alabiliyorum ve contact list'im de zaten Gmail'de. Gerisi onemsiz seyler.

Adam gibi erisip, fschk yapip, "donanimdan mi kaynakli?", "duzeltilebilir mi?" sorularima cevap arayip, duruma gore cihazi Turkiye'de garantiye gondericem.

Simdi bu bilgiler isiginda "bastan backup alsaydin yapraaam" tavrin gectiyse esas soruna yonebilirsin bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Cihazi normal olarak bagladigimda

C:adb devices
List of devices attached
304DXXXXXXXXXXXX device

komutu ile cihazi listeleyebiliyorum. Cihazi recovery mode'a alip bagladigimda ya da bagliyken recover mode'a aldigimda USB baglantisi hic saglanmamis gibi davraniyor.

C:adb devices
List of devices attached

komutu ile bagli cihazlari listelemeye calistigimda "List of devices attached" basligi altinda herhangi bir ID ve description gorunmuyor.

Haliyle "adb shell ID" komutu ile cihazin shell'ine ulasamiyorum ve islem yapamiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada ayni soruyu StackExchange'de de sormustum, elemanin biri stock recovery'lerin adb destegi yok demis. Haliyle bu yuzden erisemiyor olabilirim fakat bu stock recovery'yi nasi degistirecegim konusunda hic bir fikrim yok. Cihaz rooted bu arada. Ilk aldigimda how-to'lardan biriyle yapmistim. Hala 2.2.3 GINDERBREAD calistiriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Cihaz ne? Recovery mode olarak ne kullanıyosun? bir de telefonu Recovery mode'ta bağladığında Device managerda ne görüyosun?

şu senin sorun galiba :)

http://android.stackexchange.com/questions/29952/cant-connect-to-the-device-with-adb-when-its-in-recovery-mode

Recovery tool root etmeye yarayan programlarla kurdum hep. hadi recovery kurayim demedim hiç. Fakat ROMManager kuruyor galiba. Telefon rootlu ise ROMManager'i app'i ile en son ClockWorkMod'u kurabiliyorsun.

şurdan bakabilirsin

http://www.clockworkmod.com/
Sosyal ağlarda paylaş

Ahah. Benim StackExchange link'imi bana vermen cok manidar oldu. =)

Stock Recovery yuzunden erisemiyormusum. Simdi ClockWorkMod yukledim, o sekilde erisebildim ama cok bir faydasi olmadi esasen. Alet temiz cikiyor fschk'den.

Simdi backup aliyorum. Tekrar bi denicem sonrasinda. Bu arada mod'u yukledikten sonra acilmadi alet, ben de direkt recovery mode'da boot ettim. Insallah adam akilli acilir ugrastirmadan. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...