Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Web Sitesi Yaptırmak / Tasarım Şirketleri sorularım


Xoo

Öne çıkan mesajlar

Bilmediğim için soruyorum, cevap verebilecek kişiler varsa beni çok mutlu eder;

Kafamda bir web sitesi projesi var, görsel ve içerik olarak neyin nasıl nerde olacağını herşeyini planladım yazdım çizdim fakat hiç kodlama bilgim yok.Dolayısı ile bir şirket ile anlaşıp, anlatıp yaptırmam gerekecek. Şunu sormak istiyorum, bir web sitesini başarılı bir hale getirip bu işten para kazanmak için örneğin yemeksepeti, sahibinden.com gibi başarılı bir hale getirmek için illaki kodlamasını sitenin sahibi mi yapmak zorundadır?
Daha kolay anlatayim, diyelimki sahibinden.com'u ben keşvettim planladım fakat kod bilgim yok, web tasarım şirketi işi ne noktaya kadar getirebilir? Sonuç olarak böyle bir sitenin uzun vadede sürekli güncellemesi, kod eklemesi, yenilikler eklenmesi gerekecek ve açıkçası ben bunların hiçbirini yapamacağım, sadece şu şöyle olacak bu böyle olacak diyebilirim.

Kısacası illaki web sitesi üzerinden milyarlar kazanmak için ileri seviye kod bilgisine sahip olup kendi işini kendin yapmak mı gerekir?
Fikir bulup, yaptırıp, işin başında duraran ve kodlamasını başkasına yaptıran kişiler başarı sağlayamaz mı veya ne derece sağlıklı olur?

Cevaplarınız için teşekkürler,
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wikipedia:
A startup company or startup is a company or temporary organization designed to search for a repeatable and scalable business model. These companies, generally newly created, are in a phase of development and research for markets. The term became popular internationally during the dot-com bubble when a great number of dot-com companies were founded.

Kendi sorumla ilgili birşeye bağlayamadım :) anlatırsan sevinirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Boyle bir durumda kimle calisacagindan ziyade, fikrini ve projeni yasalar baglaminda nasil garantiye aldigin onem tasiyor.

Mesela hakkin hukukun gecerli oldugu bir ulkede -ki Turkiye'yi saymiyorum bile- sana yardimci olacagini dusundugun bir kisi/sirket bulup, gizlilik sozlesmesi imzalatip, sonrasinda fikirlerini anlatabilirsin. Ilgili sozlesme seni yeterince koruyacaktir.

Diger yandan web sitesi genel olarak yapilacak isin aracidir. Haliyle -yine genel olarak- web sitesine harcanacak emek ve paradan cok daha fazlasini musteri iliskileri ve marketing icin harcamak gerekir. Eger bunlari yapamayacaksan, fikri ilk ortaya cikaranin sen olmasi cok bir onem arzetmiyor, buyuk sirketler aninda kopyaliyor/caliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun örneği var mesela gittigidiyor.com

Fakat bu işler yüzde vererek olur. Sen şimdi ben maaşla eleman çalıştırırım programcıyı alır çalıştırırım dersen zaten baştan yanlış yaparsın.
Yani önce şunu çıkarman gerekiyor ortaya evet çok güzel herşeyi çıkardım fakat bu işin gerçekleşmesi için bana neler gerekiyor?
İşte atıyorum şu şu şu gerekiyor ben bu gerekliliklerin çoğunu sağlayabiliyorum ama şunları şunları sağlayamıyorum dediğin noktada yapman gereken şey ya o işleri yapacak birini bulup onuda işe dahil edip yüzde vereceksin ki en mantıklı yol bu, ya da oturup kendin programlama öğreneceksin ve kendin yapacaksın girişimin belli bir noktaya geldikten sonra da işe alımlarla teknik ekibini güçlendireceksin.

Bu arada bende seninle aynı durumdayım fakat ben programlama mezunuyum benim dezavantajım ise şu an projemde işime yarayabilecek programlama dillerine hakim olmamam ve donanımımın yetersiz olması. Fakat önemli değil bir işe başladıkça gerisi gelir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet yazilim bilmen gerek ya da yazilim bilen arkadasin olucak. ama yazilim bilen arkadasin olsa bile senle yapmaz bunu, cunku sen ne katicaksin adam saatlerini kattiktan sonra.

incubator larda olmaz, anca cok deneyimin olur o sektorde, o zaman olabilir, o da tr de olmaz zaten.

kisacasi ya yazilim ogren, ya da unut o isi. (8 senedir hede ayakkabi sektorunde calisiyorum satin almaci olarak, proje bunla ilgili dersen degisir tabii)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
herhangi iyi bi kodcuya aylık 2 binlira vererek freelance kandine bağlayabilirsin. ama iş kodlama ile bitmiyor.
pazarlama kısmıda önemli. benim kendi yaptığım bi proje var ama pazarlamada zayıf kaldı. bu işi ciddi yapmak istiyorsan, paraya kıyacaksın pazarlama ekibi kuracaksın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Geç verdiğim cevap için özür diliyorum,
Yorumlarınız ile bana birşeyler kattığınız içinde ayrıca teşekkür ediyorum.
Biraz daha spesifik olayim, bir ilan sitesi yaptırmak istiyorum, ama biraz farklı tabii, dizanın nasıl olacağını anlatacağım ve söylediğim sistemlerin kodlamasını yapması gerekecek. Bu durumda uzun vadede eklemem gereken sistemler vs. kısaca siteyi kodsal ve/veya dizaynsal olarak güncellemem gerekecek. Tasarım şirketi bana bunu ne kadar sağlayabilir, sağlıklı olur mu?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Joker said:

herhangi iyi bi kodcuya aylık 2 binlira vererek freelance kandine bağlayabilirsin. ama iş kodlama ile bitmiyor.
pazarlama kısmıda önemli. benim kendi yaptığım bi proje var ama pazarlamada zayıf kaldı. bu işi ciddi yapmak istiyorsan, paraya kıyacaksın pazarlama ekibi kuracaksın.


proje dediğide erotik shop ha.

proje!

indirim var mı hala patiye? ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...