Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kış lastigi topiği

senko

Öne çıkan mesajlar

valla ben bizim duraktan metrobuse binemiyorum, daha once de yazmistim. kapi acildiginda dolu oluyor zaten.

taksim-maslak hattinda bir yer olursa sorun degil, uskudar motor-finukuler-metro uclusu ile ulasiyorum bir sekilde de, bakirkoy e falan giderken iskencelerden iskence begeniyorum.

sonra millet neden toplu tasima kullanmiyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

2005 yapımı Pirelli 225/50R16 kışlık lastikleri sanayide çöpün yanına koydum hurdacılar toplar diye. Yan komşum atladı ve 'benim Corolla'ya bunlar olmaz mı... olsun tabanı geniş olsun daha iyi... baksana deseninde düzgün aşınma bile yok bunların..' diyerek aldı.

o lastikler 2 sene yattıkları yerde hiç kullanılmamışlardı. hamurları özelliğini kaybetmişti. Lastikleri alan komşum makina mühendisi. Lastik çapındaki değişim, taban ölçüsündeki değişim, imalat tarihi gibi konuları es geçebilecek kadar engin bir insan olduğu için ben de 'elbette' diyerek ona verdim :)

Lastiğin çıkması pek olmuyor be :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

İyi korursan eğer 5-6 sene rahat hizmet eder; tabi fiziksel aşınma yoksa.

Çünkü kışın UV etkisi daha az oluyor hamura. En azından ben öyle biliyorum, hiç bu konuda bir şey araştırmadım. Çalışan lastiğin ömrü için 10 yıl diye üreticilerin bir söylemi var. Sonlara doğru ilk yıllardaki performansı verir mi hamur bilemem.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Kullandigin araca, olcuye ve ortam sartlarina cok bagli birsey tabiki ama lastikleri 60-70k km veya 3-4 senekullanabiliyoruz. Hangisi once dolarsa. Tabi bu durumda thread derinligi 0.5mm den derin olmali, uzerinde catlak, balon, asimetri, balans, yamuk asinma gibi seylere dikkat edilmeli.

kislik lastikleride 3-4 sezon boyunca +7 santigrat derece ustunde kullanilmadigi surece genelde bu sartlari saglar.
Sosyal ağlarda paylaş

istanbul benzeri yerleşim yerleri için kış lastiği sanki anlamsız gibi, hepi topu 3-4 gün kar oluyo zaten bütün kış boyunca, o zamanda çıkmıyorum trafiğe haa dersenizki sadece kar değil soğuk ve yağışlı havalarda'da farkediyo kış lastiği yol tutuşunu etkiliyo bişey diyemem hiç kullanmadım 10 senedir tek tip lastiklerle sıkıntı yaşamadım, ama kışın aylarca kar altında olan yerlerde mecbur kullanmak lazım, şimdi kış lastiği ve kar lastiğide farklı sanırım çalışma sıcaklıkları da farklıymış teknik bilgi lazım risk almıyalım expert görüşlerinizi bekliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...