Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Evdeki sistemimi upgrade edeyim diyorum ama sıfırdan yeni kasa işine giremem çok masraflı oluyor. Boardum Asus P5B Ve CPU ile ekran kartı bilgilerim aşağıda. Şimdi merak ettiğim bu kombinasyonda sadece CPU ve Ekran kartı değişikliği ile birşeye benzer mi PC yoksa Boardın ve kasanın falanda değişmesi gerekli mi? Sadece ve sadece oyun oynasma amaçlı bir PC. Wow ve GW2 ve Diablo 3ü falan minimum ayarlardan yüksek kullanmak hayattaki amacım :P Şu an için hepsini minimum ayarlarda rahat oynuyorum ama ayarları birazcık arttırsam FPS çok düşüyor. ------------------ System Information ------------------ Time of this report: 9/14/2012, 03:10:37 Operating System: Windows 7 Professional 32-bit (6.1, Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E7200 @ 2.53GHz (2 CPUs), ~2.5GHz Memory: 3072MB RAM Available OS Memory: 3008MB RAM DirectX Version: DirectX 11 --------------- Display Devices --------------- Card name: NVIDIA GeForce 8800 GT Manufacturer: NVIDIA Chip type: GeForce 8800 GT DAC type: Integrated RAMDAC Display Memory: 1747 MB Dedicated Memory: 499 MB Shared Memory: 1247 MB
olorin84 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 cpu değiştirsen şayet anakart ve ramler de gidicek. sende bottleneck yapan öncelikle işlemci gibi duruyor. amd fx serisi+ucuz bir anakart + ram kombosuyla kurtarırsın sonra paran oldugunda ekran kartı ilave edersin.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Anakartın destekleyebileceği en bi CPU bu takılı olan mı bendeki, adam gibi upgrade yapıcak olsam mesela buna. Yani anakart bu iken CPU daha performanslısı çok yok degil mi?
Eralpb Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Hızlıca bir baktım da eğer işlemciyse bottleneck, anakartın şuanki işlemcinden 2 kat daha fazla benchmark puanı alan işlemcileri destekliyor, mesela Intel Core2 Quad Q6700 @ 2.66GHz Tabi bu saatten sonra 65 nm işlemci alınır mı veya oyunların multi core işlemcileri utilize edemediğine bakarak frekansı daha yüksek bir şeyler mi bakmak lazım orası sana kalmış ^^ E8500 de benchmarkta şuanki işlemcinin 1.4 katı gibi hem aynı sınıf oldukları için daha stabil bi karşılaştırma, sırf oyun için q6700ü geçmesi muhtemel. Fiyatları bilmeden yazıyorum tabi, belki güvendiğin 2. el biyer varsa işlemci değiştirebilirsin üzerine fark verip.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Valla bu işlerden anlayan arkadaşlarımın hepsi dükkanı kapatıp düzenli iş hayatına başladılar 10 sene kadar önce o yüzden ne tanıdık kaldo PC toplayabilecek ne de satan. Alıcam elime listeyi Vatan bilgisayara gidicem aha bundan bundan bundan ver bana sonrada aşağıda servisine kurdurtucam gibi duruyor. Eskiden kendimiz yapardık ama o kadar zor geliyorki şu an o boardı takması pinleri ara kabloları falan kasmıcam gibi.
Meov Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 yeni konu açmayayım dedim, bilgisayar parçalarının stabil çalışıp çalışmadığını görebileceğimiz bir uygulama var mı acaba? 60 dereceyi geçmeyen bilgisayar arkada gw2 launcher açık video izlerken 78 derece diyor şuan tırstım.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Son olarak kasam da Cooler master Centurion 5. Bu kasa işe yarar mı yoksa kasayı da mı değiştirmek gerekir? Kasa kurtarır derseniz dicemde bu kasada da USB3.0 yok pfff. Ama kasada olmasına gerek de yok dimi yani arka anakart çıkışı olsa yeter önünde 3.0 olması pratiklik dşınde bişi degil.
Eralpb Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 20, 2012 Evet önemli değil önünde olması, ne için yeter mi yeni pc mi toplamaya karar verdin yoksa tek parça upgrade etmeye mi :) tek parçaysa muhtemelen güç kaynağı yeter de tüm bilgisayarı baştan yapacaksan da güç kaynağı alman gerekir, kasadan ziyade güç kaynağı önemli.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Guc kaynagini yenilemistim kuvvetlisi ile.
Bullbird Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 upgrade işi öldü artık ya.775 pin de öldü gitti kayboldu.amd işlemci alacan ona göre güzel bi anakart bir de sağlam bir ekran kartı.ramleri de 8 yaparsın,700 civarına kapatılabilir gibim.
Nessaftw Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Niye amd işlemci ? Milletin parasını çöpe attırmaya gerek yok. Amd kendi ekran kartlarını bile intel işlemcilerle test yapan firma :) Bu iş için düşündüğün bütçe nedir onu söylersen daha net şekilde tavsiyeler alabilirsin.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 İş ciddileşti ise o zaman ne istediğimi, bütçemi yazayım. Amacım daha önce dediğim gibi belli. 1. Eşim fark etmemeli makineyi upgrade ettiğimi yani kasa mümkünse eski kasa olmalı eğer ciddi performans veya bişileri sıkıntıya sokmayacaksal 2. Sadece oyun PC olacak ve oyun derken WoW GW2 ve Diablo vb benzeri seviyedeki ve biraz daha iyi oyunları rahatça oynatabilmeli. 3. Bu sistemim gibi kendinden 2-3 sene sonra çıkacak oyunları şimdiki makinemin saydığım oyunları oynattığı şekilde yeni oyunları en azından minimum configde oynatabilsin rahatça. 4. Bütçe 1000$ max max rakamım ama mümkünse o kadara çıkmayayım. Sonuçta kasa ve HDler hariç anakart, Ram, CPU ve Ekran kartı alıcam görünen :P Eskiden gelen bi alışkanlıkla AMD ve ATIye bir alerjim var. Ama derseniz AMD çoştu ATİ yardırıyor o zaman olabilir ama ilk tercihim nvidia ve intel.
patatespresi Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 hahah abso, bırak kılıbıklığı 1k$ az bütçe değil ama psu falan işin içine girecek o yüzden uygun kasa al bence.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 PSUmu büyütmüştüm yakın zamanda o kurtarır gibime geliyor. Kasaya mümkün olduğunca bulaşmamak istiyorum aslında :P Ama hadi birde mid kasa tavsiyesi yazın o zaman ama max genişliği 21cm ve yüksekliği de 45cm olması lazım.
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Absolut said: İş ciddileşti ise o zaman ne istediğimi, bütçemi yazayım. Amacım daha önce dediğim gibi belli. 1. Eşim fark etmemeli makineyi upgrade ettiğimi yani kasa mümkünse eski kasa olmalı eğer ciddi performans veya bişileri sıkıntıya sokmayacaksal 2. Sadece oyun PC olacak ve oyun derken WoW GW2 ve Diablo vb benzeri seviyedeki ve biraz daha iyi oyunları rahatça oynatabilmeli. kriterler cok muazzam. CHALLENGE ACCEPTED
kiymaliborek Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Hahah abi kriterler fena. Yenge öğrenmesin aman, yine bi ton para saçtın di mi bu oyuncaklarına Abso! diye söylenecek haha.
Anelor Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 ahahaha ilk kriter bombaymış format attım hızlandı dersin inanır ya sdf
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Abso dayı koskoca patron adamsın 1k falan nedir ya, şööle 3-4k basacan ki like a boss sdf
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 ohooo 3-4k ile ben makineyi değil hanımı değiştiririm be. :P Canım karım okuyorsan bunları şirinlik diye yazdım :P
Kaede Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Absolut said: ohooo 3-4k ile ben makineyi değil hanımı değiştiririm be şu kenarda dursun. paraya sıkışırsam lazım olur
Bullbird Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 ahahah kriterler nedir öyle ya sdashdgas
Kharon Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 850 dollara halletik abi, (edit: kdvsiz tabii asdf) i5 3570k asrock z77 extreme4 gskill ripjawsX 8gb asus gtx660 ti hayirli olsun.
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Konuyu açan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 eee harika valla o zaman Vatandan alayım bunları haftasonu o zaman ben.
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 21, 2012 abi tl deil dalır diyo bak 2k yapar o liraya vurduğun vakit:D
Öne çıkan mesajlar