Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul - Los Angeles uçuşu


paspatur

Öne çıkan mesajlar

Acil iniş mantıklı. Kaldı ki Bermuda Şeytan üçgeni var abi ortalarda. Gitmez oradan:)
Mesela uzakdoğuya da yukarıdan gidiyor, hatta eskiden daha bile yukarıdan uçardı. Saçma gelebilir ama zamanında birinden duymuştum, Sibiryada hava tertemiz uçaklar çok rahat uçuyor oradan diye. Hani hava akımları filan kuzeyde daha rahat olabilir.
Küresellik tamam da ortadan da gitse küresel olmayacak mı, şu an kafamda canlandıramadım bir an. Sadece haritada düz çizgi olacak. Bilemedim bak...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

acil iniş ve uçağın düşme ihtimalinde yardımın daha kolay ulaşabileceği sığ kısımlara yakın olmak en büyük amacı bildiğim kadarı ile.

yani düşün direk orkyanun ortasında düşse yakınlarda baz alabileceği hiç birşey yok pilotun acil durum uyarısında bildirebileceği, kordinantlar da da kaymalar olabiliyor sonuçta düşüş esnasında. ve derinlik arttıkça gg ulaşılması imkansızlaşıyor.

bir de soğuk su akıntısı var tabii, grönlanddan daha soğuk bile olabiliyor atlas okyanusunun derinlikleri, bermuda falan dediğiniz yerler.

bir şekilde çakılırsanız olaki kurtulan olursa, yaşama şansı artsın diye özetle.

üstte de dendiği gibi karasal iklim daha makul uçuş için okyanuslardan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

rota bircok sarta gore degisiklik gosterebilir. los angeles - sydney ucusunu dusunun mesela. dunyanın en uzun ucuslarından biri ve okyanustan baska sansın yok gidecek. lost'u getirebilirsiniz aklınıza ya da inception.

ben istanbul'dan qatar aktarmalı shanghai'ya giderken hindistan uzerinden gitmistik eylul'de. ama o donemde muson yagmurları o bolgede cok goruldugunden aslında kuzeyden gidiyormus ucaklar. biz hindistan uzerinden gecerken bir anda uyandırıldık, kemerlerimizi baglattılar falan. sonra arkadasın babası geldi pilot. o anlattı durumu.

degisebiliyor yani rota.

yolun kısalması olayını da su sekilde acıklayabiliriz sanıyorum.

http://img1.jpegbay.com/gallery/001957774/1_f.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paspatur said:

şimdi ekvatordan km olarak daha uzun olacağı bir gerçek ama karadan gitmiyorsun ki. Ayrıca Grönlanda çıkıp tekrar inmenle kat edeceğin mesafe hemen hemen aynı kapıya çıkar gibi


su cok talihsiz olmus. ama yıllar boyu haritaya duz kagıtta bakınca insanın yanılması normal.

istanbul'dan los angeles'a cizecegin duz cizginin kuzey kutbundan gececegini soylesen, ilk anda buna inanan bulmakta zorlanırsın sdfgh.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...