Ren Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Selam. Bilirsiniz bu webmaster olmayan kişiler için online olarak içerik sunma ve bundan hobi ya da profesyonel olarak gelir elde etmesi baya yaygınlaştı. Blog konusunda pek bir bilgim yok ancak, youtube partnership denen bir olay varmış. Belirli bir sub ve view sayısına ulaştıktan sonra başvuruyor ve videolarınıza reklam alarak gelir de elde ediyormuşsunuz. Bilen bildiklerini buraya yazsın gerçi ama benim anlamadığım kısım şu ki, bu cover yapan insanları google partner olarak almıyormuş. Bana bu mantıksız geldi. O zaman bütün bu sokaklarda "busking" yapanları toplayalım madem? Sonuçta onlar da lisans sahibinden habersiz performans sergiliyorlar. Ya da aynı şekilde mekanlarda cover çalan insanlar da böyle? Sonra bu lets play oyun geyiği var, e onlar da aynı şeyi yapıyor teorik olarak? Bir ürünü alıp üzerine kendi sesini ekleyerek bir "görsel sunum" oluşuyor. Ve bildiğim kadarı ile buna bir kısıtlama yok? Bana çok gereksiz olarak bir "original content" beklentisi varmış gibi geldi. Daha fazla bilgisi olan aydınlatıversin bir zahmet.
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 18, 2012 cover olayı cok karısık bi mevzu sarkıcılar genelde reklam oldugunu varsayıp dava acmasada aslında isteseler isteyebilirler haklarını a sarkıcısı nasıl b sarkıcısının parasını odemeden sarksını albumde kullanamıyosa aynı hesap lets play de yakın bi durum ama oyun srketleri bundan kesinlikle sişkayetci deil belese reklam ama bi donem bu sopa olayında lets playciler bile sıkıntıya giricek felan telası vardı youtube partner olayı her babayiğitin harcı deil bu arada milyon tadında viewlar gerekiyo youtubeun cididye alması şicin
Pluton Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 19, 2012 Milyon tadında viewler ama uploadladığın tüm videolar için diye biliyorum tam emin değilim. Yani 100 video yükledin toplam 1m++ view oldugunda katılabiliyorsun gibi birşeylerdi. Sorar öğrenir buraya yazarım tekrardan
Öne çıkan mesajlar