dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 abi komplike x işini sen o ofisle y sürede yaparken ben ms office ile y/3 sürede çıkartırım rahatlıkla. ağır kullanım için uygun programlar değil onlar. gerek kullanım alışkanlıkları gerekse getirdiği fonksiyonları ile ms eziyor. ötekinde ıvırını zıvırını menülerden bulana kadar işin bitiyor ms ile. verdiğin parayı hakkeden bişi office. dediğiniz şunun gibi "abi ayın yüzeyinde segway'de gider! illa ki özel bi rover'a ihtiyaç yok!" az kullanıyorsanız dert değil. kullanın hele ki excel'i bol kullanıyorsanız, sunum falan da varsa. diğerlerine kasmayın hiç
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 MS o parası sadece Word kullanıyorsan hak etmiyor; Excel, OneNote ve Powerpoint'te sonuna kadar hak ettiğine katılırım ama. Düz word processor olarak Corel WordPerfect'ten iyisi yok ama kesinlikle bence. Onun da öteki programları tatava ama. Gerçi ben Google Drive ve LaTeX kullanıyorum sadece =)
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 abi onları da adam gibi iş yapmadığın için kullanıyorsun google drive ile latex'i 10dakika sonraya bilmem kaç sayfalık raporu hazırla diyip düzgün bir şekilde net çekmeyen bi yerde seni işle başbaşa bıraksam, toplantı sonrası seni kovarım güzel bi şekilde. kovarken de "iş ile hipster olmayı birbirine karıştırma bence. iş verilen görevi bitirmeyi amaçlar" falan derim. hoş olmaz. kimse latex ile uğraşmaz yani. zaten makale harici gerçekten gereksiz.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Ben de makale yazıyorum zaten maksimum 10 sayfa LaTeX kullandığımda =) Bir de bazen ayrı kalıp işteyen şeyler oluyor, onlar için templete hazırlıyorum LaTeX ile, sonra işim kolaylaşıyor epey, metni dolduruyorum her seferinde sadece. WordPerfect'e bak ama bir, çok çok iyi gerçekten word processing alanında.
Mr_Hand Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 dasaaa saa laflar hazırladım. dasaaa said: abi komplike x işini sen o ofisle y sürede yaparken ben ms office ile y/3 sürede çıkartırım rahatlıkla. Olm alışkanlık meselesi. Office XP'den beri kullanmış bi adam alışma sıkıntısı çekmiyo, çünkü direkt aynı. dasaaa said: ağır kullanım için uygun programlar değil onlar. gerek kullanım alışkanlıkları gerekse getirdiği fonksiyonları ile ms eziyor. ötekinde ıvırını zıvırını menülerden bulana kadar işin bitiyor ms ile. Ama bu mesele doğru. Özellikle Excel / Calc karşılaştırması yapıyosan ortaya çıkıyo bu. Biraz karmaşık bi spreadsheet oldu mu sıçızlıyo open/libre office. dasaaa said: verdiğin parayı hakkeden bişi office. Evet, aynen öyle ama vermek istemiyosan alternatifin olduğunu bilmek güzel. dasaaa said: dediğiniz şunun gibi "abi ayın yüzeyinde segway'de gider! illa ki özel bi rover'a ihtiyaç yok!" LA YÖRÜ! dasaaa said: az kullanıyorsanız dert değil. kullanın hele ki excel'i bol kullanıyorsanız, sunum falan da varsa. diğerlerine kasmayın hiç Biz ne dedik zaten. Alala (:P)
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 office tam bi paket abi. BEN YAZI YAZIYORUM!! bu bi ofis değil mesela.. kullanıcı alışkanlığından çok uzun sürenin verdiği deneyim var programın geliştirilmesinde. excel, pp falan hızlı, kolay, verimli. sonuç odaklı programlar diğerleri cidden segway gibi yetersiz kalıyor.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Biz de onu diyoruz, tam paket olarak çok iyi ama sadece Word amaçlıysa çoğu insanın yaptığı gibi (doğruya doğru şimdi, öteki programlar sadece iş için gerekliyse kullanılıyor) daha iyi alternatifler var. Ücretsiz LibreOffice denk, ücretli Corel WordPerfect daha iyi. Pages gibi şeyler ucube ama =)
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Düz yazı yazacağım zaman hatta formatı önemli olmayan (ders notu filan işte ya da gibi şeyler) hiç word processor açmıyorum ben. Şunu kullanıyorum: reStructuredText
nedanko Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 Mesaj tarihi: Eylül 22, 2012 libreoffice vs bunlar nerd isi (bende headless kullaniyorum), sirket gereksinimi o. ugrasmaya degmez. is dedin mi o tip seylerden para kazanicam diye daha cok zaman kaybedersin. almak en mantiklisi.
Öne çıkan mesajlar