Mr_Hand Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Sokak fotografciliginda lens secimi icin sanirim biraz tarz da onemli. Konuyu rahatsiz etmeden uzaktan da cekmek isteyebilirsin, vurgulamak icin cevreleyen ortamla birlikte de cekmek isteyebilirsin. Ya da gece cekiyosundur, direkt prime lens tercih edersin... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 DynamicK said: sokak fotoğrafçılığı için net olarak şu lens iyidir demek yanlış. lens değiştirmeyi sevmeyen ve hızlıca fotoğrafı çekeyim diyen birisi isen 3x ve üstü zoom yapan bi lens lazım. lens değiştirmek çok önemli değil diyorsan da daha az zoom aralığına sahip f2.8 veya daha hızlı bir lens seçebilirsin. bu nedenle kimisi 24-70 f2.8 e en baba sokak fotoğrafçılığı lensi derken kimisi de 28-300 daha iyi diyebilir. ;) bendeki 17-50 f2.8 fena bi tercih değil o zaman :) ama Mr_EL in dediği gibi ben genelde uzaktan rahatsız etmeden çekmek istiyorum, 17-50 de ona yetmiyor. 70-300 taşıyorum bazen yanımda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Selam, Ne zaman birini çekmeye çalışsam bana pis pis bakıyorlar ve tek kare çekmeden uzaklaşıyordum :( Benim mi tip kıllandırıcı yahu! Sokakta fotoğraf çekilmez, ayıp :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 ne kadar ufak kamera&lens = o kadar az tepki. kameranin uzerine esprili bir seyler yapistirip da dikkatini de dagitabilirsiniz insanlarin. :P ben mesela protesto cekmeye gittigimde protestocularin verdigi bi sticker'i flashin tepesine yapistirmistim baya ilgi cekmisti:) tabi prolarin uyguladigi taktik farkli. ben de ogrenmeye calisiyorum da zor baya. sagda solda dolasip insan fotograflayacaksan goz temasi kurmaya calismak lazim. goz temasi kurunca da selam verir gibi kas goz kafa isareti, ufak bi tebessum ve yanit beklemek gerek. yanit alinca da hafiften kamerayi gosterip foto cekicem dayi sen rahatini bozma yaptigin isine devam et seklinde bir sessiz/sesli mesaj. sonrasinda zaten istemeyen olursa direk belli ediyor, bazilari da onemsemeyip foto cekmen icin bir kac saniye firsat taniyor. kimisi de usenmeyip poz veriyor hatta cekerken bir de su sekil cekeyim falan muhabbeti yapabiliyorsunuz. fotoyu cektiniz, cektiginiz kisi de ters davranmadi ise ayni naziklik ile cektiginiz fotoyu kamera ekraninda gosterebilir, email olarak gondermeyi onerebilirsiniz. ben gecen parkta gun batimini cekiyordum mesela zoom lens takili, 10 metre onumde 2 tane hatun bizi de ceker misin diye resmen yalvardilar, cekmeye basladim epey poz verdiler sonra yanima gelip numarami istediler. tanimadigim kisiye telefon numarami vermem tabi kartimi verdim, email atarlarsa yanit verirken fotograflarini gonderebilecegimi soyledim. onlar da "thanks a lot, you are such a good man, thank you very much blahblah" diyip uzaklastilar. ceken mutlu, cekilen mutlu. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 evli olmasan başka türlü olurdu ama di mi sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 haha bilmem, orasini pek karistirmayalim. :) gerci haftasonu firsatini bulursam eklerim cektigim bu tip bir kac fotoyu buraya, siz karar verirsiniz. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Selam, Benim aldığım cevap ağzın yan tarafından dudaklar aralanarak iki diş arasından dilin yardımıyla içe çekilen havanın oluşturduğu hafif ıslık ile beraber geriye doğru giden kafa hareketi :P Ben de yurtdışına gittiğimde "insan" çekmeye karar verdim. Öbür türlüsü lens ile yasak yakınlaşmalar şeklinde bitebilirdi. Belki heybetim olsa öyle yapmazlar ama : Sırf insan için tele almak en iyisi benim için. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 9, 2012 tele alacaksan ve insan çekeceksen f2.8 olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Selam, Nikon D600 5.480 TL olarak ereyon.com'da satışa çıkmış :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 çok pahalı ya yurt içi fiyatı. taksitli alınacaksa düşünülebilir sanırım. gerçi garantisi olayı da var. ben yurt dışından alma taraftarıyım eğer alırsam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Selam, 5480 TL = 4644 TL + KDV = £1601 + KDV amazon.co.uk fiyatı da £1633 Ben şirket adına fatura alacağım için KDV'i düşeceğim :D Bir de Ocak ayından itibaren ödemeli 12 taksit ile alabiliyorum buradan. 2 yıl da garantim oluyor hem. 6.460TL de 24-85VR lens ile olan fiyatı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 abi 2100 dolar değil mi bu alet? dolar 1.80 civarında değil mi? 3800tl yapıyor? ben mi bir şey kaçırıyorum? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Selam, O USA fiyatı. Benim söylediğim UK : USA'yı zorladım ama giden yok! UK için ise kardeşim ve 1-2 arkadaş kolay bir şekilde buldum. USA'ya kadar yetemedim :((( Senin gitme planın var mı =) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Selam, 24-85mm f/3.5-4.5 ___980TL 24-70mm f/2.8 ___4.160TL Kafadan zaten makina için kasılacağım, paşa paşa 24-85 ile iadare edeyim diyorum. Sonrasında artık yemem içmem 24-70mm için para biriktiririm. Daha mantıklı değil mi? 'Evet çok daha mantıklı' demenizi rica ediyorum :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 10, 2012 d600 alacaksan mantıklı evet. ben usa e gidecek birini bulacağım. aralık gibi. ona aldırmayı planlıyorum eğer almaya karar verirsem. tabi nakit 7200tl kadar paramın olması gerekiyor. of lan çok para valla :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Selam, Duru İthalat'ı duyan var mı? Canon ve Nikon'lar için paralel ithalat yapan Sanayi Bakanlığı onaylı resmi bir firma. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 kaç para istiyolar d600'e? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 2000 dolar verdi arkadaş, sadece body ye. amazondan aldı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 12, 2012 yok duru ithalat için sordum. paramecium sorduğuna göre ordan buldu diye düşündüm :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 13, 2012 1586.99 pound amazon uk'da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Selam, ereyon üzerinden 24-85 ile birlikte 6.460 TL ereyon üzerinden sadece body ise 5.480 TL Worldcard fiyatı; Ocaktan itibaren ödemeli 12 taksit. Daha resmi dist cihaz getirmemiş. £1.587 = 4.600TL 5.480TL = 4.640TL+KDV oluyor. Ehh taksitle almış olacağım. 2 yıl da bir şekilde TR garantim olacak. Faturasını da gider yapacağım :) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 14, 2012 hayyamda geçenlerde 2400$ a almışlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 15, 2012 Selam, 'Ya bir şey olursa, servis konusunda süründürülür müyüm' korkusu sebebiyle pek yaklaşamıyorum Hayyam olayına :( Sonra baktım ki resmi Nikon distribütörü bile bayaaaa adam süründürüyormuş :P Şu an kala kalmış durumdayım! Acaba resmi dist cihazı satışa sokunca mevcut fiyatlar biraz daha da düşecek mi diye de merak içerisindeyim : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Ekim 16, 2012 Konuyu açan Admin Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2012 http://forum.paticik.com/read.php?18,6472967,page=9#msg-6517261 mesajımda belirttiğim 2 hatunun fotoyu buldum yükledim buyrun. mutluluk için daima beklentileri düşük tutun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Ekim 16, 2012 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 16, 2012 ahahahahahahhahahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar