Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D600 - En ucuz ve ufak boyutlu fx dslr

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

DynamicK said:

sokak fotoğrafçılığı için net olarak şu lens iyidir demek yanlış.

lens değiştirmeyi sevmeyen ve hızlıca fotoğrafı çekeyim diyen birisi isen 3x ve üstü zoom yapan bi lens lazım. lens değiştirmek çok önemli değil diyorsan da daha az zoom aralığına sahip f2.8 veya daha hızlı bir lens seçebilirsin.

bu nedenle kimisi 24-70 f2.8 e en baba sokak fotoğrafçılığı lensi derken kimisi de 28-300 daha iyi diyebilir.

;)

bendeki 17-50 f2.8 fena bi tercih değil o zaman :)

ama Mr_EL in dediği gibi ben genelde uzaktan rahatsız etmeden çekmek istiyorum, 17-50 de ona yetmiyor. 70-300 taşıyorum bazen yanımda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
ne kadar ufak kamera&lens = o kadar az tepki.

kameranin uzerine esprili bir seyler yapistirip da dikkatini de dagitabilirsiniz insanlarin. :P ben mesela protesto cekmeye gittigimde protestocularin verdigi bi sticker'i flashin tepesine yapistirmistim baya ilgi cekmisti:)

tabi prolarin uyguladigi taktik farkli. ben de ogrenmeye calisiyorum da zor baya.

sagda solda dolasip insan fotograflayacaksan goz temasi kurmaya calismak lazim. goz temasi kurunca da selam verir gibi kas goz kafa isareti, ufak bi tebessum ve yanit beklemek gerek. yanit alinca da hafiften kamerayi gosterip foto cekicem dayi sen rahatini bozma yaptigin isine devam et seklinde bir sessiz/sesli mesaj. sonrasinda zaten istemeyen olursa direk belli ediyor, bazilari da onemsemeyip foto cekmen icin bir kac saniye firsat taniyor. kimisi de usenmeyip poz veriyor hatta cekerken bir de su sekil cekeyim falan muhabbeti yapabiliyorsunuz.

fotoyu cektiniz, cektiginiz kisi de ters davranmadi ise ayni naziklik ile cektiginiz fotoyu kamera ekraninda gosterebilir, email olarak gondermeyi onerebilirsiniz.

ben gecen parkta gun batimini cekiyordum mesela zoom lens takili, 10 metre onumde 2 tane hatun bizi de ceker misin diye resmen yalvardilar, cekmeye basladim epey poz verdiler sonra yanima gelip numarami istediler. tanimadigim kisiye telefon numarami vermem tabi kartimi verdim, email atarlarsa yanit verirken fotograflarini gonderebilecegimi soyledim. onlar da "thanks a lot, you are such a good man, thank you very much blahblah" diyip uzaklastilar. ceken mutlu, cekilen mutlu. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Benim aldığım cevap ağzın yan tarafından dudaklar aralanarak iki diş arasından dilin yardımıyla içe çekilen havanın oluşturduğu hafif ıslık ile beraber geriye doğru giden kafa hareketi :P

Ben de yurtdışına gittiğimde "insan" çekmeye karar verdim. Öbür türlüsü lens ile yasak yakınlaşmalar şeklinde bitebilirdi. Belki heybetim olsa öyle yapmazlar ama : Sırf insan için tele almak en iyisi benim için.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

ereyon üzerinden 24-85 ile birlikte 6.460 TL

ereyon üzerinden sadece body ise 5.480 TL

Worldcard fiyatı; Ocaktan itibaren ödemeli 12 taksit.

Daha resmi dist cihaz getirmemiş.
£1.587 = 4.600TL
5.480TL = 4.640TL+KDV oluyor. Ehh taksitle almış olacağım. 2 yıl da bir şekilde TR garantim olacak. Faturasını da gider yapacağım :)

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

'Ya bir şey olursa, servis konusunda süründürülür müyüm' korkusu sebebiyle pek yaklaşamıyorum Hayyam olayına :( Sonra baktım ki resmi Nikon distribütörü bile bayaaaa adam süründürüyormuş :P

Şu an kala kalmış durumdayım! Acaba resmi dist cihazı satışa sokunca mevcut fiyatlar biraz daha da düşecek mi diye de merak içerisindeyim :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...