Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nikon D600 - En ucuz ve ufak boyutlu fx dslr

DynamicK

Öne çıkan mesajlar

• Admin

Farkli bir baslik olsun istedim. Diger d800 basligini dagitmamis oluruz hem.

Fotolardaki lens ise kamera ile gelen kit lens. 24-85 VR.

D600 fotolari

Detayli ozellikler

Ozetle:

24.3 MP
Full Frame Sensor
Nef RAW 12-14 bit
1/4,000 - 30S
-5 / +5 EV
AF detection araligi 1 to +19 EV
Video cekim:
1,920 x 1,080; 30p (progressive), 25p, 24p
1,280 x 720; 60p, 50p, 30p, 25p
3.2" lcd ekran (D4 ve D800'dekinin aynisi)
Built-in monaural or external stereo microphone
Pil dahil 850gr
cift sd kart
opsiyonel wi-fi aparati ile fotograflari cekildigi gibi wireless baglantili herhangi bir cihazda ayni anda goruntuleyebilmek mumkun.

D600 ile cekilmis bazi fotolar. RAW formatta cekip sonra JPG e cevirilmis:

buyuk boyutlu

Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Ben Pentax K5 düşünüyorum artık. Ama aklımın bir köşesinde hâlâ FF makina hayali var. IS'in gövdede olmaması lens fiyatlarını oldukça yükseltiyor, o gıcık ediyor.

K5'in yüksek ISO kalitesi iyi, IS gövdede mevcut, WR gövdeye sahip, daha uygun fiyatlı ve AF olmayan güzel prime lenslere uyumlu bayonete sahip :) Bana yeterli gelir fazlasıyla. En yakın FF ile arasında çok fark var çünkü.

Nikon hiç bakmadım ve bana çok uzak gelen bir marka :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Ben UK fiyatını düzelttikleri gibi alıyorum d600. Şimdi yapmam gereken ise elimdeki kamera ve lenslerin kaça gideceğini öğrenmek. :)

Öncelikle söyleyim, eğer içinizde kamera + lens arayan, fotoğrafçılığa başlamak isteyen varsa satacağım zaman kaçırmasın benim kiti. Hepsi çok temiz, çok dikkatli kullandım. Hatta satmayıp yedek kamera olarak tutmayı bile düşünüyorum hala. Lakin D600'ü USA fiyatına alamayacağım için ek kaynak yaratması adına üzülerek de olsa satacağım gibi.

Satacaklarımın hepsi

Nikon D90
Nikkor 18-105mm VR
Nikkor 50 mm f1.8
Tokina 11-16mm f2.8
Nikkor 70-300mm VR
Charger
1 orijinal 2 3rd party pil
1 lcd ekranlı battery grip
1 digital timer remote shutter release

Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Karar vermek icin yegane onerim:

hangisinde rakamlar daha buyukten cok, imkan varsa yasadigin yerde magazada gorup elde tutup bikac foto cekmen. rahatmisin, sana hitap ediyor mu bakman seklinde olacak.

ha birde iki kameranin da farkli alanlarda ustunlukleri var. senin cektigin fotograflar ve gunluk kullanimina hangisi daha uygunsa onu secersin.

mesela d800 denedim de, raw formatta 36mp den dusuk cekme sandim yok fx de iken. hali ile benim gibi sokak, manzara, festival vb fotograflayarak zamanini geciren birisi icin 36mp demek, yanimda 20 tane kart tasima zorunlulugu demek. ayrica "mono"'nun tabiri ile medium format kullaniyor gibi cok dusunup az foto cekme isi henuz bana uzak. o nedenle d600 ile d800 arasi kiyaslama yapip d600 de karar kildim.

(ha bu arada d800'de electronik ufuk sabitleyici gibi bir hede var, viewfinder da bakarken sagda bi ibre beliriyor, kamerayi egik tutuyorsan ve duz bir ufuk cizgisi istiyorsan duzeltmen icin ne kadar asagi/yukari kaydirman gerektigini gosteriyor. diger bi deyisle su terazisi cope... sanirim d600'de de var bu ozellik)

:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
tamam iste canon komsunun kizi, nikon da mahallenin delikanlisi. poposuna poposuna vuruyor canon'in. :p

canon iyi genelde de 6d bence temiz hayal kirikligi. ben d600 ile d800 arasi karar verirken pek zorlanmadim. yani az daha verip d800 alayim demiyorum. ama canon isteseydim ne yapip eder 5dmk3 alirdim.

6d yerine crop sensorde kalip 7d alman cok daha mantikli.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Bu hafta 2 kere indirime girdi d600 :)

Nikon UK sanirim anlamaya basladi sacma sapan fiyat koyduklarini.

Adamlar kur farki nedir bilmeden usa 2k dolar ise uk de 2k pound olsun demislerdi. Suan 1800 pound d600

tabi olayin bir de farkli boyutu var. grey import yaparsan panamoz.com da mesela 1430 pounda geliyor. tr'e de siparis aliyorlar. sadece 10 pound kargoya veriyorsun 1 hafta icinde elinde. gumrugu falan da onlar oduyor eger ki takilirsa.

tek olayi garanti. sorun cikarsa geri postaliyorsun 1 yil satan firma garantisi veriyorlar. ha aldiktan sonra zaten bikac ay sorun cikmadi ise merak etme garnatiye falan da gerek yok cok saglam aletler. :)
Sosyal ağlarda paylaş

UK fiyati bi duruldu, 1.600-1.700£ civari su anda..d800 ise 2.150£ civari.

uluslararasi garanti olayini tam bilmiyorum inan..yani ufak problemlerde ben USAdan aldigimi turkiyede tamir ettirmistim garanti kapsaminda..ama kesin bisi diyemiyecegim.

bu arada d600 baya tatli alet ehuh..bir tek eksi soyleyebilirim, hem d600 hem d800 de mevcut bir problem;

LCD de hafif bir yesil ton var, firmware ile duzeltilebilecek birsey..nef/jpg vs dosyalara etkisi yok..sadece ekrandaki previewda hafiiften bir yesil ton var cok dipten o kadar. buyuk dert degil eheh.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...