Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

iPad Mini

Teodor

Öne çıkan mesajlar

Abi daha ne olsun bence nefis boy. Hafifte. Gunes harici ben einkleri sevemedim ya. Ipad mini adima daha iyi. Digerlerinde tek kitap okuma cok kisiyor hareket alanini. Ipad de, nexusda falan kitabi oku cizgiroman oku manga oku video seyret foto cek nete gir, oyun oyna, maile bak, office kullan vs derken eziyor.
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da nook yada kindle özel aletler zaten bu iş için yapılmış olan. siz burada bi çim biçme makinasıyla arabayı kıyaslıyorsunuz. birinin işi çim biçmek ve mükemmel bir şekilde biçiyor. öbüründe çimlerin üstünden gidip aynı zamanda başka bin tane yere de gidebiliyoruz diyerek o daha iyi diyorsunuz. ebook reader'ın işi değil ki müzik dinlemek film izlemek falan.
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

tamam da nook yada kindle özel aletler zaten bu iş için yapılmış olan. siz burada bi çim biçme makinasıyla arabayı kıyaslıyorsunuz. birinin işi çim biçmek ve mükemmel bir şekilde biçiyor. öbüründe çimlerin üstünden gidip aynı zamanda başka bin tane yere de gidebiliyoruz diyerek o daha iyi diyorsunuz. ebook reader'ın işi değil ki müzik dinlemek film izlemek falan.

Tam anlamadim ben. Bende nook esimde kindle var da ipaddeki kitap okuma haric baska bir nane yok einklerde. 6 inchde minicik zaten. Kisisel secim meselesi elimdeki aletten maksimum beceri istiyorum sahsen. Nedense bana daha keyifli geliyor kitap okumakta ipadde. Buyuk estetik falan .. 10 saatte kitap okumam zaten gunde.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi iPad Mini alınmaz 2. jenerasyonu çıkana kadar, net.

Retina değil, kalın. Şu keynote resmen milletle dalga geçiyordu. En kötü Apple keynote'u olabilir.

iPhone'u sen acaip ince yap, iPad mini'yi kalın yap. Bildiğin satış politikası. Seneye acaip ince yapacaklar "We done it again! It's thinner iPad mini yet, Isn't this amazing?" diyecekler. Çok rahat retine ipad mini yapabilirlerdi herifler.

iMac ise "kenarı acaip ince" diyerek orta da ki bombeyi saklamaya çalıştılar. Evet kenarları ince, bir önce ki modelden ince bütün alet ama böyle saçma oyunlara gerek var mıydı Apple?

İşte Jobs'un önemi bu keynote'u izleyince öne çıkıyor direk. Jobs bu tür şaklabanlıklara izin vermezdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

hamsilipilav said:

Tam anlamadim ben. Bende nook esimde kindle var da ipaddeki kitap okuma haric baska bir nane yok einklerde. 6 inchde minicik zaten. Kisisel secim meselesi elimdeki aletten maksimum beceri istiyorum sahsen. Nedense bana daha keyifli geliyor kitap okumakta ipadde. Buyuk estetik falan .. 10 saatte kitap okumam zaten gunde.

abi diyorum ki. ebook readerın olayı e book okumak. bu. ekstradan meyva sıkacağı görevi yok mesela. ve o işi EN İYİ gezegende yapan alet bunlar. ipad'de okumak ile nook'ta okumak bir değil. ben sırf ebook okumak için aldım nook'u ve yüzde yüz memnunum. ikisi farklı aletler diyorum yani. ipad ile nooku kıyaslamak ile ipad ile televizyon kıyaslamak arasında fark yok. ipadde de film izliyorum tv'de de ama ipad resim çekiyor o yüzden daha iyi tv'den demek gibi bişi.
Sosyal ağlarda paylaş

ben bu yeni imac'leri begendim, lux urun olarak baya guzel tatli gelistirmisler.

ipad mini enine cok genis gozuktu bana, tek elle derpderp kacacak bence, birde fiyati baya farkli rekabetle..ben umitli degilim zorlama olmus biraz.

ha thunderbolt adaptorleri millete 29.99papel'den oyle boyle yaslamayacaklar..elalem kablosuz sarj/transfer de yurumeye baslarken hic apple a yakistiramadigim haraketler..(ne bilim lux urun neticede adaptoru bedava vermesi gerekiyor du bence.)
Sosyal ağlarda paylaş

hamsilipilav said:

Kanuni said:

hamsilipilav said:

abi diyorum ki. ebook readerın olayı e book okumak. bu. ekstradan meyva sıkacağı görevi yok mesela. ve o işi EN İYİ gezegende yapan alet bunlar. ipad'de okumak ile nook'ta okumak bir değil. ben sırf ebook okumak için aldım nook'u ve yüzde yüz memnunum. ikisi farklı aletler diyorum yani. ipad ile nooku kıyaslamak ile ipad ile televizyon kıyaslamak arasında fark yok. ipadde de film izliyorum tv'de de ama ipad resim çekiyor o yüzden daha iyi tv'den demek gibi bişi.

Anladim :)

Ama eski cep teli ile yeniyi kiyasladiginda yeni bir suru seyi yapiyor ve iyi yapiyor o yuzden smartphone a ilgi cok fazla, kimse tel ve sms icin almiyor artik sirf o is icin uretildi diye. Kisisel secim iste sirf eink diye cekemem o ilkelligi ben. Rahatsizda etmiyor beni lcd ekranlar, memnunum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:

Abi iPad Mini alınmaz 2. jenerasyonu çıkana kadar, net.

Retina değil, kalın. Şu keynote resmen milletle dalga geçiyordu. En kötü Apple keynote'u olabilir.

iPhone'u sen acaip ince yap, iPad mini'yi kalın yap. Bildiğin satış politikası. Seneye acaip ince yapacaklar "We done it again! It's thinner iPad mini yet, Isn't this amazing?" diyecekler. Çok rahat retine ipad mini yapabilirlerdi herifler.

iMac ise "kenarı acaip ince" diyerek orta da ki bombeyi saklamaya çalıştılar. Evet kenarları ince, bir önce ki modelden ince bütün alet ama böyle saçma oyunlara gerek var mıydı Apple?

İşte Jobs'un önemi bu keynote'u izleyince öne çıkıyor direk. Jobs bu tür şaklabanlıklara izin vermezdi.

budur abi kesinlikle haklısın
Sosyal ağlarda paylaş

ooeeeehhh apple naptin bu fiyat ne..

UK icin ipad mini £270 (16gbwifionly)
UK icin nexus 7 £200 (16gbwifionly) 160£ (8gb wifi)
UK icin yeni ipad £400 (farketmez)

7inch pazarin en onemli ozelligi ucuz olmasi..ciddiyim normal tablet ile gundelik kullanimda alakasiz bir ebat zaten o kadar parayi haketmesi cok zor...bilemedim, hani niyetlenen varsa ya USAdan kapsin kendine, yada azcik daha ekleyip canavar gibi normal ipad almalari.

neyse gorelim bakalim.

edit. o fiyata direk iphone almak cok cok cok daha mantikli hatta ne diyim. kolay gelsin apple.

edit2. hadi 3g/4g bisi koysaydi belki anlardim..yada ne bilim, pressure sensitive ekran olsaydi (bkz wacom tabet)..ne bilim..7 inch cidden asistan gibi cepte ole not defteri gibi tasinan bir cihaz ehueh. bir daha kolay gelsin kendilerine.
Sosyal ağlarda paylaş

iPad mini saçma sapan bir icat özellikle de Amazon ve Google fiyatları ile rekabet etmesi imkansız gibi görünüyor. Daha ucuz yapmalılardı. Uzun zamandır en negatif yaklaştığım Apple ürünü oldu.

Macbook Pro w Retina 13 inç çok gereksiz, ek nvidia ekran kartının bile retina çözünürlükte işletim sistemi arayüzünü kastığını biliyoruz okuyoruz, değil oyun oynamak, şimdi bakıyorsun sadece onboard ekran kartı var. Çok merak ediyorum nasıl bir fiyasko olacak.

iMac'in de tasarımı değişmiş, bence taş gibi olmuş, kimse kusura bakmasın :) Tek bunu sevdim zaten, fakat apple ürünlerinde dikkatimi çeken şey ekran çerçevesinin çok kalın olması. iMac'i inceltirken aynı anda bezel'ı da küçültebilse, hatta sıfırlayabilselermiş, işte o zaman hayvan gibi bir alet çıkacakmış ortaya. Çerçevesi ekrana sıfıra sıfır oturan LED TV'ler var, muhtemelen bunu iMac'e uyarlamak çok da zor değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

Cozunurluk haric tam istedigim alet olmus. First impressionlari okuyunca anladim bunu. Ogrenci adamim, 10 inch tablet tasimak istemiyorum, zaten 700 kilo kitap var + cantadan bi anda cikarip kullanmak icin uygun degil gibi geliyor buyukler. Buyuk ekranla isim olursa 13" airim var mis gibi. Benim gibi insanlar icin ideal boyutta gayet kullanisli bi alet. Tek sorun iste adilik yapip cozunurlugu dusuk tutmalari. Neyse alalim da begenmezsek satariz. Ocakta ipad mini isteyenler siraya girsin :P

First impressionlar burda: http://www.macrumors.com/2012/10/23/first-impressions-and-hands-on-with-ipad-mini/
Sosyal ağlarda paylaş

Ipad mini n7 ve kindle fire ile compete edemez diyenler icin de tek cevap: ekosistem.

Halihazirda bir suru app satin almis ve benim gibi ufak tablet isteyen insanlar o premium farkini verecektir muhtemelen.

Fiyat fazla mi? Fazla. Ama bence apple kendi ayagina sikmamak icin koydu bu fiyati. Competitorlarla alakasi yok muhtemelen.
Sosyal ağlarda paylaş

7 inch de degil ki alet.. 7,9 mu ne..

Digerlerinde fotograf cekimi yok bilmiyorum fark ettinizmi ve 5 mpx kamerasi cok iyi applein. Daha baska extralarida var. ucuza ucuz et yani. Plastik , dandini ekosistem foto yok kucuk ekran bla bla..

Klasik sunum sonrasi geyik basladi gene :)
Sosyal ağlarda paylaş

Kanuni said:

hamsilipilav said:

Kanuni said:

hamsilipilav said:

Anladim :)

Ama eski cep teli ile yeniyi kiyasladiginda yeni bir suru seyi yapiyor ve iyi yapiyor o yuzden smartphone a ilgi cok fazla, kimse tel ve sms icin almiyor artik sirf o is icin uretildi diye. Kisisel secim iste sirf eink diye cekemem o ilkelligi ben. Rahatsizda etmiyor beni lcd ekranlar, memnunum yani.

tam öyle değil ama işte. eski telefonda aynı sms'i atıyor yeniside. eskide de aynı ses çıkıyor ahizeden yenisinde de. ama ipadda eink yok. onda da eink olsa o zaman haklı olabilirdin mesela.
Sosyal ağlarda paylaş

heheh..ne diyim 2 tane 7 inch tablet eskittim, hani tek keske olsa dedigim 3g/4g (tether ile idare etmece). o nedenle bari o olsa fiyata degse dedim..

sigara kutusundan buyuk bir objeyi fotograf cekmek icin kullanmayi dusunmuyordur umarim kimse. dusunuyorsa onun markasi nikon/canon vs dir, oyle yonlendireyim...fringe division/csi/turkiye super polis biriminde calismiyorsaniz, tablet olayinda goruntulu konusma disinda malesef..olmuyor..olmuyor yani.

edit. keske ipad'i cikarmasaymis ama, soyle bir sonrakine patlatsalardi wacom tablet teknolojisini...cunku su anda satilan ipad baya iyi bir cihaz hani..doyma noktasi gibi birseyde artik.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...